Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Δηλώσεις και εκδηλώσεις του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Γ΄ και συνεχίζεται)

Nul, nul coma nul...

Λαφαζανιά

Ετυμολογία

λαφαζανιά < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)

Ουσιαστικό

λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό
  1. υπερβολή, σαχλαμάρα 
  2. εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει 
Συγγενικές λέξεις
  • λαφαζάνης

________________
Το Α' Μέρος:

Το Β' Μέρος:
__________________
Από Μποτίλια και


*

Διαλογή από δελτία τύπου ΥΠΕΚΑ του υπερυπουργού Λαφαζάνη

Γ' ΜΕΡΟΣ

–Καφεκοπτείο!
20.2.2015 Υπουργός αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης
«Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε μια προσπάθεια κατευνασμού της έντονης ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής, η οποία προέκυψε από παρανόηση αναφορικά με την προσωρινή λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Όπως ξεκαθάρισε ο υπ. αν. ΠΑΠΕΝ, «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η βούληση του Υπουργείου είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την λειτουργία ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ
  • Σχόλιο: Στις 16.2.2015 το ΥΠΑΠΕΝ του Λαφαζάνη δηλώνει μέσω του Τσιρώνη ότι ο ΧΥΤΥ Γραμματικού μπορεί να λειτουργήσει και 4 μέρες μετά στις 20.2.2015 στη συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού ο Τσιρώνης (υπουργός του υπερυπουργού Λαφαζάνη) δηλώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού!!!!. Μάλλον ο υπερυπουργός Λαφαζάνης προηγείται στις κωλοτούμπες ακόμα και από τον ίδιο τον Τσίπρα.
26.2.2015 Υπ. Αν ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης
«Η ενεργειακή αναβάθμιση δύο δημοσίων κτιρίων, τα οποία ανήκουν στην Εκκλησία, μέσα από την αξιοποίηση αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ήταν το αίτημα που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος στον Υπουργό Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη.Όπως εξήγησε στον Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ ο Μητροπολίτης, «πρόκειται για δύο μεγάλα κτίρια, της Μητρόπολής μας, με πολλά παράθυρα και ανάγκες, τα οποία θα θέλαμε να ενταχθούν σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προκειμένου τα χρήματα που θα δίναμε εκεί να πάνε σε φιλανθρωπίες». Ο κ. Κύριλλος σημείωσε κλείνοντας ότι «οι ανά την Ελλάδα μητροπόλεις έχουν ήδη προβεί σε ανάλογες κινήσεις για την αναβάθμισης κτιρίων τους».Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού».
2.3.2015 Συνάντηση υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον Κυβερνήτη της Μητροπολιτικής Επαρχίας Σεούλ της Δημοκρατίας Κορέας
«Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Κυβερνήτης της Μητροπολιτικής Επαρχίας της Σεούλ, πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Κορέας, NamKyung – Pil, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα ShinGil – Sou, τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Μητροπολιτικής Επαρχίας Πρέσβη LeeYong - Joon και άλλους αξιωματούχους.»
2.3.2015 Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννης Τσιρώνης
«Στο «GreenNewDeal» το οποίο θα φέρει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρθηκε στην συνέχεια ο ΥΠΑΠΕΝ, κ. Γιάννης Τσιρώνης: «Από την εποχή των εκλογών έχω εξηγήσει ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουμε δημιουργήσει το GreenNewDeal, ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης με επενδύσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος. Υπάρχουν μια σειρά μεταρρυθμίσεις που είναι πλέον ανάγκη να γίνουν, και μπορούν να γίνουν από αυτήν την κυβέρνηση».
3.3.2015 Συνάντηση γνωριμίας υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με εκπρόσωπο της GAZPROM
«Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της θυγατρικής εταιρείας της GAZPROM, PrometheusGas, κ. AlexeiMuratof, επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη».
4.3.2015 Συνάντηση γνωριμίας υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον Ρώσο Πρέσβη
Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα κ. AndreiMaslov, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχε συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά την οποία συζητήθηκε η ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας.  
5.3.2015 Η πρώτη παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
«Σε γενικές γραμμές δεν αμφισβητούμε τους διακηρυγμένους στόχους της ενεργειακής ένωσης»
  • Σχόλιο: Ουδέν σχόλιο. Ο Λαφαζάνης τα είπε όλα. Στη θέση «ενεργειακή» βάλτε «ευρωπαική» και το νόημα είναι το ίδιο αλλά ο Λαφαζάνης θέλει με άλλους παίκτες…
«Αριστερή Πλατφόρμα» - δεξιά «ανατροπή»
5.3.2015 Η δεύτερη παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για τις Ενεργειακές Υποδομές.
«Η Ελλάδα με την κυβέρνησή μας θέλει να αναπτύξει ενεργειακές διασυνδέσεις και διεθνείς ενεργειακές σχέσεις που θα είναι πολυδιάστατες, πολύπλευρες και θα κινούνται, χωρίς προσκολλήσεις και αγκυλώσεις, σε πολλούς και διαφορετικούς ορίζοντες. Η Ευρώπη θα έχει μεγάλο όφελος αν δεν θέτει προσκόμματα και υποβοηθήσει την Ελλάδα σε μια τέτοια κατεύθυνση.Η Ελλάδα, μία νησιωτική χώρα που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ευρώπης και συγκεκριμένα σε μία νευραλγική γεωπολιτική περιοχή, η οποία συνορεύει με διακεκαυμένες ζώνες, έχει συγκριτικά πολύ περισσότερο ανάγκη από την ευρωπαϊκή στήριξη στον τομέα της ενέργειας και των ενεργειακών δικτύων, και ειδικότερα από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η οποία είναι απολύτως ανεπαρκής. Τέλος, δεν θα παραλείψω και μια άλλη πτυχή που συνδέεται με τις ευρωπαϊκές ενεργειακές διασυνδέσεις και τις ενεργειακές υποδομές και αφορά στην ανάγκη ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών προσπαθειών με στόχο να υποβοηθήσουν την οριοθέτηση και την ασφάλεια όλων των θαλάσσιων ζωνών στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί και ευρωπαϊκό κεκτημένο
8.3.2015 Συνάντηση Π. Λαφαζάνη και Γ. Τσιρώνη με τον Καναδό πρέσβη στην Αθήνα και εκπροσώπους της EldoradoGold και «Ελληνικός Χρυσός AE»
«Ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. RobertPeck, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EldoradoGold κ. PaulWright, ο πρόεδρος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. EdouardoMoura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, επισκέφτηκαν το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είχαν συνάντηση με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη
9.3.2015 Συνάντηση υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ I. BradshawΣτηρίζουμε τον ΤΑΡ – Διάλογος για αντισταθμιστικά οφέλη της Ελλάδας
 «Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. IanBradshaw και τον Υπεύθυνο του TAP για την Ελλάδα κ. RikardScoufia, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά οικονομικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του τμήματος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα.
 Ο υπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη της κυβέρνησης στον TAP και την ετοιμότητά της να συνεισφέρει ό, τι απαιτείται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του.»
10.3.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον πρέσβη του Αζερμπαϊζάν στην Αθήνα και αξιωματούχους της SOCARκαι BP για το έργο του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου
«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊζάν στην Ελλάδα κ. R. Mustafayev, τον Αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. El. Nassirov, τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. A. Mammadov  και τον Αντιπρόεδρο τηςΒΡ για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου κ.  JoeMurphy. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπ. Παλαιογιάννης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ε. Ουζουνίδου, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Απ. Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του υπουργού κ. Ν. Γεωργακάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ΤΑΡ.
 Ο υπουργός Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει με την ΒΡ και τη SOCAR για τον ΤΑΡ. Επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό, η οποία προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες για την ταχύτερη υλοποίησή του.»
11.3.2015 Ομιλία Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο “ATHENSENERGYFORUM 2015 : EnergySecurity&Cooperation(Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Τετάρτη 11/03/2015)
«Η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, είναι αξεχώριστη από την δυνατότητα να αξιοποιηθούν, με δίκαιο και ασφαλή τρόπο, οι ενεργειακοί πόροι και στο θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης Νοτιανατολικής Μεσογείου.
Χωρίς την ασφαλή και δίκαιη αναζήτηση και εκμετάλλευση των όποιων θαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων, στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας και στην Ευρώπη.
Κεντρικό ζήτημα για μια τέτοια σταθερότητα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της με βάση την πιστή και απόλυτη τήρηση της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί και ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η κυβέρνησή μας είναι απόλυτα προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο και είμαστε έτοιμοι, σε αυτή τη βάση, να συμβάλλουμε θετικά για την επίλυση όλων των σχετικών προβλημάτων που εγείρονται από άλλες πλευρές.
Θεωρούμε ότι όλες οι χώρες της περιοχής και πρώτα από όλα η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δυνάμεις, με σημαντική επιρροή στην περιοχή μας και τον κόσμο, πρέπει να αναλάβουν, άμεσα και στην πράξη, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες ώστε να καταξιωθούν σε όλο το εύρος της Ανατολικής Μεσογείου και τις θάλασσές της, οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, πράγμα που θα βοηθήσει την ευημερία και την ενεργειακή ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω και να τονίσω πόσο σημαντική, για την ταραγμένη περιοχή μας, θα ήταν η ενεργειακή διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης – ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους διασυνδέσεις δεν αφορούν μόνο στη χώρα μας και στην πολύπαθη Κύπρο. 
Ενδιαφέρουν όλη την Ευρώπη.
Γι’ αυτό θα έπρεπε αυτά τα έργα να θεωρηθούν, στο σύνολό τους, έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και να προικοδοτηθούν ανάλογα και στο σύνολό τους από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.»
  • Στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι Ομιλητές, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επενδυτικών και ενεργειακών ομίλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως: Η κα RobinDunnigan, DeputyAssistantSecretary for Energy Diplomacy, Bureau of Energy Resources, State Department, ο Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικής της Κύπρου, ο πρέσβης MatthewBryza, Director, International Centre for DefenceStudies, ο YuriyVitrenko, VP &Business Development Director, Naftogaz, Ουκρανία, ο Καθηγ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο MahmoodKhaghani, Petroleum Devel. Strategy Advisor & Member of Iranian Association for Energy Economics, οRoudiBaroudi, CEO, Energy &Environment Holding, Qatar, η Emily Olson, VP Communications & External Affairs for the Southern Corridor, BP, ο Michael Hoffmann, External Affairs Director, TAP, o ΝτίνοςΜπενρουμπή, Αναπλ. ΔιευθύνωνΣύμβουλοςτηςProtergia, ο Michel Piguet, CEO, Elpedison, o Elio Ruggeri, Senior Vice President Edison S.p.A. & Chief Executive Officer IGI Poseidon S.A, o SanjoyRajan, Head of the Conventional Energy and Energy networks Division, EIB, o ΔρΘεόδωροςΤσακίρης, Επίκ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κ.α.

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.