Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

3ο (πρώτη φορά) Μνημόνιο Τσίπρα: Κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής ‒ Πλατφόμες και αριστερά αναχώματα ‒ Εκλογές; Ή θα τον δούμε και σε συγκυβέρνηση εθνικής συνεργασίας; ‒ Δ. Κουτσούμπας: Γδέρνετε ΣΥΡΙΖΑ τον λαό - Είναι καιρός για την αντίστροφη μέτρηση, αντιπαλεύουμε το μνημόνιο, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία (Ακούστε τον. Αφιερώστε 28 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας)



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το μνημόνιο Τσίπρα από την Ολομέλεια της Βουλής
Δημοσίευση: Παρ, 14/08/2015 - 10:31
Με 222 ψήφους από τα κόμματα  ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το 3ο μνημόνιο, που τσακίζει τα λαϊκά συμφέροντα προσφέροντας έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και την αστική τάξη ως επίλεκτη μονάδα της. 
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο ενώ κατέθεσε την πρόταση για τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Το νομοσχέδιο δεν ψήφισαν συνολικά 61 βουλευτές και παρών ψήφισαν 11 σε σύνολο ψηφισάντων 297 ενώ 45 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν στήριξαν το νομοσχέδιο.
902

*


Το νέο ανάχωμα της αστικής δημοκρατίας

32 ψήφισαν «όχι», παρών ψήφισαν 11 και ένας ήταν απών. 
Την προηγούμενη φορά για το 2ο πακέτο, οι απώλειες ήταν 36.

Εκλογές;
Ή θα τον δούμε και σε συγκυβέρνηση εθνικής συνεργασίας;
Πετά το γάντι στους αντάρτες και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ζητά να μην ψηφιστεί το ν/σ επί του συνόλου.

Παρών δήλωσαν
Αλέξης Μητρόπουλος, Α. Καββαδία, Γ. Κυρίτσης  Β. Κατριβάνου. Μ. Κανελλοπούλου, Χ. Καραγιαννίδης​ Φ. Κουρεμπές, Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Τζήκα Δανάη, Βασιλική Λέβα


«Οχι» ψήφισαν
Γιάνης Βαρουφάκης,  Δημήτρης Στρατούλης,  Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αγλαΐα Κυρίτση,  Κώστας Ήσυχος,  Νάντια Βαλαβάνη,  Ελένη Σωτηρίου,  Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.  Βασίλης Χατζηλάμπρου,  Βαγγέλης Διαμαντόπουλος,  Στέφανος Σαμοΐλης,  Γιάννης Σταθάς,  Κώστας Λαπαβίτσας,  Θωμάς Κώτσιας,  Αθανάσιος Σκούμας,  Αλεξάνδρα Τσανάκα, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνα,  Λίτσα Αμμανατίδου,  Κωνσταντίνος Δελημήτρος,  Ηρώ Διώτη,  Ιωάννης Ζερδελής, Δημήτρης Κοδέλλας, Θανάσης Πετράκος, Ελένη  Ψαρρέα, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου 

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας
Γιώργος Ακριώτης


*** 
Δ. Κουτσούμπας: Είναι καιρός για την αντίστροφη μέτρηση, αντιπαλεύουμε το μνημόνιο, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 14/08/2015 - 06:29
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/08/2015 - 07:55
Ο λαός να αντιπαλέψει το μνημόνιο, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών του στο δρόμο, για την εργατική, λαϊκή εξουσία

Κάλεσμα στον λαό να αντιπαλέψει το μνημόνιο, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών του στο δρόμο, για την εργατική- λαϊκή εξουσία, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 


Τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, κονιορτοποιεί ότι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάλεσε επίσης τον ριζοσπαστικό κόσμο που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει συμπεράσματα και να ξανασκεφτεί την θέση του ΚΚΕ ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου, δε μπορεί να υπάρξει «αριστερή» ή άλλη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική.
Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά πλέον, γεγονός. Με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλοι πλέον μαζί - φυσικά και το Ποτάμι - απόψε θα ψηφίσουν το νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, της ελληνικής νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών της πατρίδας μας.
Μάταια ο κ. Τσίπρας, το κυβερνητικό επιτελείο τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να εμφανιστούν στον ελληνικό λαό ότι παίρνουν μέτρα ρηξικέλευθα, προς το συμφέρον των λαϊκών αναγκών, την ίδια ώρα που έχουν καταθέσει στη Βουλή το νέο μνημόνιο του αίσχους.
Τη μια μέρα παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, με τις αποζημιώσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών και την άλλη ανακοινώνουν μέτρα για τις υποδομές και τους εθνικούς δρόμους.
Την ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων, κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, διατηρώντας όμως στο ακέραιο όλες τις βουλευτικές απολαβές. Αν ήθελε πραγματικά να βάλει το χέρι «επί των τύπων των ήλων», ας έφερνε για ψηφοφορία την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου του ΚΚΕ για δραστικές περικοπές στις βουλευτικές αποζημιώσεις, κατάργηση του αφορολόγητου στους βουλευτές, πλήρη κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και όλων των άλλων απολαβών που συνδέονται με τη βουλευτική ιδιότητα.
Τα αντιπροσωπευτικά σώματα, στη δική μας πρόταση, πρέπει να μετατραπούν σε εργαζόμενα σώματα εκπροσώπων που είναι ανακλητοί και δεν ξεκόβουν από την παραγωγική διαδικασία, αλλά αποσπώνται από αυτήν ανάλογα με τις ανάγκες.
Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου, έχοντας προφανώς στο μυαλό της στις ερχόμενες - για τρίτη φορά σε ένα χρόνο - πρόωρες εκλογές, με εξαγγελίες για τα διόδια, σε κατοίκους τριών νομών, που κυριολεκτικά δεινοπαθούν, τη στιγμή που έπρεπε εδώ και τώρα να αποδοθούν στο λαό ελεύθεροι, από τα χαράτσια των διοδίων, όλοι οι εθνικοί οδοί της χώρας, σε όλους τους νομούς, γιατί αυτοί αποτελούν κοινωνική περιουσία, κοινωνικό πλούτο, δεν είναι τσιφλίκια των μεγαλοεργολάβων, με τους οποίους συναλλάσσεται και η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση και στα έργα υποδομής συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας ουσιαστικά άθικτες τις λεόντειες συμφωνίες υπέρ των κατασκευαστικών ομίλων. Οι όποιες λειψές εξαγγελίες για τα διόδια δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι είναι έργα πανάκριβα για το λαό, ο οποίος πληρώνει και για την κατασκευή τους και συνεχίζει και πληρώνει και για τη λειτουργία τους.
Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό εξακολουθεί να ματώνει την Ελλάδα, το λαό μας, τα νησιά μας, την πρωτεύουσα, τη χώρα, την αναξιοπρέπειά μας.
Μαζί με τους προηγούμενους από εσάς, έχετε, κύριοι της κυβέρνησης, τεράστιες ευθύνες. Που προσδιορίζονται όχι μόνο στη μη απορρόφηση κονδυλίων, που λένε ορισμένοι και προφανώς έχει βάση, ούτε μόνο στις απάνθρωπες συνθήκες που εξακολουθούν να πληρώνουν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι που τριγυρνάνε μη έχοντας στον ήλιο μοίρα ανάμεσά μας, ψάχνοντας διέξοδο για άλλες χώρες, αλλά και όσα πληρώνουν συμπατριώτες μας στα νησιά και στις γειτονιές της Αθήνας.
Είναι και το γεγονός ότι στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στηρίζετε και συμμετέχετε σε όλες τις πολεμικές εμπλοκές στην περιοχή, στις χώρες από όπου κατάγονται αυτοί οι μετανάστες, άρα συμμετέχετε σε αυτό το διωγμό από τις δικές τους πατρίδες, λόγω των πολεμικών συγκρούσεων, της πείνας και της δυστυχίας, που τους υποβάλετε με τη συμμετοχή σας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στους οποίους ορκίζεστε. Είστε υπεύθυνοι και εσείς για την απανθρωπιά, τη βαρβαρότητα που βιώνουμε όλοι. Η δέσμη των συγκεκριμένων προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι άκρως επίκαιρη. 
Μέτρα συντριπτικά για τα λαϊκά στρώματα

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, τα μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, κονιορτοποιούν στην ουσία ό,τι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιπλέον, κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα δεν καταργείται ή έστω αναστέλλεται.
Ακόμα και εκείνα τα ελάχιστα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους 6 μήνες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπως η επέκταση της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων, καταργούνται από το νέο μνημόνιο. Η νέα συμφωνία βαθαίνει τη φτώχεια του λαού μας, σφίγγει τις αλυσίδες, μόνο και μόνο για να δώσει ώθηση στην περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη, φέρνοντας μέτρα βελτίωσης για επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να επενδύσουν τα λιμνάζοντα σωρευμένα κεφάλαιά τους.
Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιπαλέψει, να πολεμήσει αυτή τη νέα συμφωνία, με νύχια και με δόντια.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα μετρήσουν νέες μεγάλες απώλειες. Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα μετατρέψουν σε όνειρο θερινής νυκτός τη σύνταξη για τις νέες γενιές των εργαζομένων, όσων από αυτούς καταφέρουν να βρουν δουλειά, ακόμα και ασφαλισμένων που είναι κοντά στη σύνταξη και θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνουν.
Την ίδια ώρα, ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση - στην ουσία κατάργηση - των επικουρικών μέσα από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που μέχρι τώρα δεν είχαν υπαχθεί, όπως των ένστολων, του ΟΑΕΕ, των αρτοποιών, των συμβολαιογράφων, του ΕΤΑΑ, των τεχνικών Τύπου, των ναυτικών κλπ. κλπ.
Μέχρι και στα ΑμεΑ, κόβει προνοιακά επιδόματα, στους τυφλούς συμπολίτες μας κόβει συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ακόμα και η κατώτατη σύνταξη θάβεται.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για Εργασιακά και στο συνδικαλιστικό νόμο, από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου, συμπληρώνουν τις προηγούμενες και νομιμοποιούν τη ζούγκλα σε βάρος των εργαζομένων που έχει παγιωθεί στην αγορά εργασίας, με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας, αλλά και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντά της.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που φυτοζωούν, θα δεχτούν νέο πλήγμα με την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που προβλέπει πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου στο Εμπόριο, με την κατάργηση επί της ουσίας της Κυριακής αργίας, αλλά και νέες απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, υπέρ των μεγάλων ομίλων. Θα πληγούν δραστικά, ιδιαίτερα φαρμακοποιοί, με τις ρυθμίσεις και άλλοι κλάδοι όπως οι αρτοποιοί, για να αγοράζει ο λαός κατεψυγμένο ψωμί.
Αντίστοιχα, για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, η φορολογία εκτοξεύεται και αλλάζουν τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό τους, ως "κατ' επάγγελμα αγρότες". Οι ρυθμίσεις για το αγροτικό πετρέλαιο και τα άλλα μέτρα θα έχουν βαριές συνέπειες στο ήδη πενιχρό εισόδημα του αγροτικού νοικοκυριού, θα είναι πραγματικά εξοντωτικές. Μέσα και απ' αυτή τη διαδικασία, είναι σίγουρο ότι θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.
Συνολικά, η χρεοκοπία για το λαό μεγαλώνει από την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη διατήρηση όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν παλιότερα, από τα πρωτογενή πλεονάσματα, που προϋποθέτουν νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες, με άμεση εδώ επίδραση στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Ασφάλισης.
Κι ας μη βαυκαλίζονται οι κυβερνώντες και επιμένουν να κοροϊδεύουν ότι τάχατες τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μικρά και δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα και περικοπές! Αλλά, σας ξέρουμε πλέον. Έχετε έτοιμη την καραμέλα. Πάλι θα λέτε: "Προσπαθήσαμε, δεν τα καταφέραμε, τι να κάνουμε", άρα νέο τσεκούρι για το λαό.
Και τι σας φταίει, τελικά, ο λαός πάλι; Λες κι αυτός εξουσιάζει, κυβερνά. Αυτός διαπραγματεύεται με τους συμμάχους σας; Βέβαια, απαντάτε ότι σας έχει επιλέξει με την ψήφο του!! Κι επειδή σας προτίμησε με την ψήφο του, σημαίνει ότι πρέπει να τον γδάρετε και μάλιστα "σύριζα";
Είχαμε προειδοποιήσει ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάλπικη

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση, όπου ο ελληνικός λαός δέχεται συνδυασμένη επίθεση μέσα κι έξω από τη χώρα, με σαφή στόχο να τον αλυσοδέσουν με νέες επαίσχυντες συμφωνίες για τα επόμενα 50 και βάλε χρόνια.
Το ΚΚΕ δεν είχε, ούτε έχει αυταπάτες. Από την πρώτη μέρα είχαμε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικη, ακριβώς γιατί έκλεινε το μάτι στην ελπίδα αναζωογόνησης του καπιταλισμού. Έκλεινε το μάτι στη διεθνή του κεφαλαίου, στην εγχώρια, ευρωπαϊκή και διεθνή αστική τάξη, στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, άλλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δυνάμεων.
Όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε κυρίως τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό το ιδιότυπο σύμπλεγμα μαζί με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης - από τη ΝΔ έως τη Χρυσή Αυγή - έχει τη βάση του στο εντευκτήριο της αστικής διαχείρισης που λέγεται ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ως εργαλείο εφαρμογής και νομιμοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Η πραγματική εξουσία της αστικής τάξης που κυβερνά, δε χαριεντίζεται ούτε με τσαχπινιές και λεονταρισμούς, ούτε με νταούλια και δήθεν έντιμους συμβιβασμούς. Η αστική τάξη, όταν μαγειρεύει, πριν κάτσει στο τραπέζι, έχει στο μενού της πολλά γεύματα, για κάθε περίσταση.
Γνώριζε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Γνώριζε ότι είχε απέναντί της μια κυβέρνηση νιόφερτη στους κύκλους της και μάλιστα της έφερνε και φρέσκο κόσμο, που είχε αξίες και ιδανικά, άρα είχε μια πρόσθετη αξία.
Μπορούμε να το πούμε απερίφραστα ότι χαιρόταν που ερχόταν με αριστερά παράσημα. Και σας έπαιξαν, όπως αυτοί ξέρουν, καλά το παιχνίδι τους, για να σας μπάσουν μέσα, βαθιά στο βούρκο. Κι εσείς πήγατε και βουτήξατε μέσα, με τη θέλησή σας βέβαια. Το μνημόνιο που φέρνετε, είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, η ολοκλήρωση του κύκλου σας, ως γλυκανάλατοι σοσιαλιστές.
Ταυτόχρονα, είναι γεγονός ότι είχαν σίγουρους και δεδομένους τους - τα τελευταία χρόνια συγκατοικούντες - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τι κοινό είχαν και έχουν όλοι αυτοί; Προσκυνούν το ίδιο δόγμα που προσκυνάτε κι εσείς. Το δόγμα της ΕΕ, το δόγμα του ΝΑΤΟ, τα δόγματα που σπέρνουν πολέμους, αφανίζουν λαούς και διαλύουν κράτη.
Όλα αυτά τα κοράκια, η τρόικα, το κουαρτέτο, ως εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Τα κάνουν όλα με σχέδιο, παίρνουν τα μέτρα τους, χτυπούν την κατάλληλη στιγμή, αδιαφορώντας για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία. Όλοι τους είναι εθισμένοι στη μυρωδιά της καμένης γης, στη μυρωδιά της ανθρώπινης σάρκας. Δε νοιάζονται παρά μόνο για το κέρδος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα

Παρακολουθούμε την εναλλαγή του ψευτοσπαραγμού της ΝΔ και των άλλων συνοδοιπόρων της, με τα κροκοδείλια δάκρυα του Καμμένου, λες και ξύπνησαν χτες. Αλήθεια, που λημέριαζαν τόσα χρόνια; Δεν είναι αυτοί που έδιναν γη και ύδωρ στις επιλογές και στις αποφάσεις των Βρυξελλών; Δεν έπαιξαν τα πρώτα βιολιά για να περνούν τα μέτρα, τα φιρμάνια και οι οδηγίες της ΕΕ;
Ρωτάνε: "Πού πήγαν τα λεφτά"; Και κοιτάνε το λαό! Λες και δε γνωρίζουν. Τα χρήματα ήρθαν στο πλυντήριο που λέγεται Ελλάδα και από εκεί, μέσω της ανάπτυξης που δεν ήρθε ποτέ, πήγε στα χέρια του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ χρηματοδοτούν πάντα τις επιλογές τους, που δεν είναι άλλοι παρά τα μονοπώλια και οι στόχοι τους.
Επιβάλλουν θεσμικά μέτρα που εξυπηρετούν σε βάθος τα συμφέροντά τους και αν οι όποιοι κυβερνώντες δεν το αντιλαμβάνονται, δε διστάζουν να αποσύρουν την υποστήριξή τους, να τους αλλάζουν και χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα προσχήματα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόσχημα, ήταν δεδομένος, εναρμονισμένος, δηλωμένος δικός τους, εξ ου και αυτές οι εξάμηνες διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η άποψή μας.
Απλά η αστική τάξη, για να είναι γερά γαντζωμένη στην εξουσία, για να μην κλονιστεί η εξουσία της, θέλει τη στήριξη του λαού και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού συντάχθηκε μαζί της, έπρεπε και πρέπει και να την στηρίξει με όλα τα μέσα και όλα τα μέτρα, χρησιμοποιώντας τη διγλωσσία, τη διπροσωπία, τον εκβιασμό, τα κάλπικα δημοψηφίσματα, την απάτη και ό,τι άλλο προσφιλές, προκειμένου να φέρει το λαό αλυσοδεμένο στις επιλογές της.
Αυτή είναι και η καλύτερη υπηρεσία που προσφέρει στο σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό κυβερνών κόμμα.
Δεν έφταναν μόνο αυτά. Οι καπιταλιστές, δια μέσου της ΕΕ, αλλά και των κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σήμερα, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Η διακρατική καπιταλιστική ένωση που λέγεται ΕΕ, βασικό ρόλο ύπαρξης έχει την υποδούλωση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. Για το σχέδιο αυτό δουλεύουν όλοι οι μηχανισμοί. Από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκατοντάδες ελεγκτικούς μηχανισμούς, μαζί και το τραπεζικό σύστημα.
Στήνονται επιτροπές, στέλνονται τοποτηρητές, εκβιάζονται λαοί. Έχουν και τα τηλεοπτικά πιστόλια τους στην υπηρεσία τους και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλοι μαζί - ΕΕ, Αμερικάνοι, ΔΝΤ, κυβερνήσεις, όμιλοι - για να φτιάχνουν λαούς φοβισμένους, λαούς υποταγμένους στο βωμό του κέρδους. Η τρομοκρατία είναι στο πετσί τους.
Σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται σήμερα το capital control, αύριο το face control και δεν ξέρουμε τι ακόμα έχουν να δουν τα μάτια και να ακούσουν τα αυτιά μας.
Για ένα είστε προβλέψιμοι: Δε θα διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τη βία, προκειμένου να περάσετε αυτά τα μέτρα. Όμως, όσο και να τροχίζετε τη λαιμητόμο, κάποια στιγμή οι λαοί θα αφήσουν το σκοινί και θα βρεθείτε στην τροχιά της.
Οι "ναι" σε όλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έγιναν τιμητές των συνταξιούχων, των ανέργων. Το πάθος της ευρωλαγνείας τους χρόνια τώρα τους συνασπίζει στον προθάλαμο των διαθέσιμων κυβερνήσεων για να υλοποιήσουν το τρίτο μνημόνιο.
Παράδεισος για το κεφάλαιο, κόλαση για το λαό ο ευρωπαϊκός δρόμος

Το ΟΧΙ και το ΝΑΙ είχαν τελικά έναν κοινό παρονομαστή, όπως προειδοποιούσε μόνο το ΚΚΕ: Το 3ο μνημόνιο, που προκύπτει από την τρόικα, το κουαρτέτο. Το δημοψήφισμα τελικά, ήταν το άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια.
Έτσι είναι. Με κάλπικα ερωτήματα και κάλπικα διλήμματα μόνο κάλπικα συμπεράσματα βγαίνουν. Όλο και περισσότεροι σήμερα το συνειδητοποιούν αυτό, όσο και αν βρίσκονται πάντα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για να σπέρνουν συγχύσεις, να ρίχνουν στάχτη στα μάτια, να ετοιμάζουν νέο γύρο ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών, παροπλίζοντας το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Μερικοί βουλευτές εμφανίζονται να αιφνιδιάζονται μάλιστα και για το βάθος των ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δύο πράγματα συμβαίνουν: `Η είναι αδιάβαστοι ή υποκρίνονται.
Όλα όσα σήμερα επιβάλλονται με το μαστίγιο, έχουν σχεδιαστεί από τα επιτελεία της ΕΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πριν ακόμα από την κρίση, όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης πέραν των 67 χρόνων, με βάση τα προσδόκιμα χρόνια ζωής. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.
Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος στον οποίο ορκίζεστε. Παράδεισος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, κόλαση όμως για το λαό. Απέναντι σε έναν αντίπαλο ή πολεμάς ή υποκλίνεσαι. Εμείς έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε τη θεωρία της δήθεν διαπραγμάτευσης, της "σκληρής", ενώ ήδη βρισκόταν στο ίδιο "κοινό ευρωπαϊκό σπίτι", όπως αποκαλούσαν την ΕΕ. Η διπλοπροσωπία και η διγλωσσία ήταν η συνταγή για τις διαπραγματεύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι είχε να κάνει με λύκους στην ΕΕ, αλλά τους βάφτισε πρόβατα, τους βάφτισε φίλους, εταίρους, συμμάχους. Είπε ότι θα αλλάξει το λύκο και του βγήκε λυκόσκυλο και μας το λάνσαρε για φύλακα άγγελο και να τα αποτελέσματα.
Από τη μια αναγνώριζε στα λόγια τα δικαιώματα του λαού, αλλά από την άλλη εκχωρούσε την έγκριση των δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό λέγεται υποκρισία που οδηγεί και σε υποτέλεια, λέγεται απάτη σε βάρος του λαού και απαιτεί καταδίκη και τιμωρία, πολιτική.
Οι λαοί δεν έχουν αδιέξοδα όταν αποφασίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Οι πολύμορφοι εκβιασμοί του λαού έχουν στόχο να τον σύρουν να συμμετέχει σε σχέδια που διαδραματίζονται και στη γειτονιά μας. Οι καπιταλιστές έχουν πυρπολήσει όλη την Μεσόγειο και θέλουν τη χώρα μας γερά δεμένη, αλλά το λαό εξουθενωμένο, αδύναμο να αντισταθεί, παραιτημένο από δικαιώματα, φορτωμένο μόνο βάρη και υποχρεώσεις για την πλουτοκρατία.
Το πραγματικό ΟΧΙ μετριέται με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της πολιτικής του πρότασης

Είναι καιρός για την αντίστροφη μέτρηση, λέμε εμείς.
Στην εξουσία των μονοπωλίων αντιπροτείνουμε τη λαϊκή εξουσία. Κι αυτή πρέπει να δρομολογηθεί από σήμερα, να μπει στόχος, επιδίωξη, να γίνει κατεύθυνση της πάλης μέσα στο λαό, με την εργατική τάξη, το ανασυγκροτημένο, πρωτοποριακό, αναγεννημένο κίνημά της, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες που πλήττονται ξανά τραγικά, τους φοιτητές και σπουδαστές, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Η Λαϊκή Συμμαχία, με καθαρό σχέδιο και πρόγραμμα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, πρέπει να έχει στόχο της την εργατική - λαϊκή εξουσία, μακριά από προτάσεις αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, που τις έχουμε ακριβοπληρώσει με συνεχή μνημόνια, με το μνημόνιο Παπανδρέου, το μνημόνιο Σαμαρά και τώρα το μνημόνιο Τσίπρα.
Η λαϊκή εξουσία δεν έρχεται με διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και δημοψηφίσματα, που δεν κοστίζουν στο αστικό σύστημα, στους ομίλους, στους καπιταλιστές.
Είναι καιρός απέναντι στις συμμαχίες του κεφαλαίου να αντιπαραθέσουμε τις κοινωνικές συμμαχίες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, της νέας γενιάς. Να σηκώσουμε κεφάλι στέλνοντας στα αζήτητα τα capital controls, το ΔΝΤ, την ΕΕ και όλους όσοι βάζουν πλάτη στην καταλήστευση του λαού. Το πραγματικό ΟΧΙ υπογράφεται από την αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις λυκοσυμμαχίες.
Το πραγματικό ΟΧΙ μετριέται με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της πολιτικής του πρότασης. Αυτό το πραγματικό ΟΧΙ είναι ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια. Οι άλλες προτάσεις που ντύνονται το μανδύα του ριζοσπαστισμού και της εναλλακτικής πρότασης οδηγούν μόνο σε κρατικά, τραπεζικά και βιομηχανικά μονοπώλια, με εκμετάλλευση των εργαζομένων και με εμπλοκή της χώρας και του λαού σε λυκοσυμμαχίες, είτε στα πλαίσια της ΕΕ, έστω και με εθνικό νόμισμα, είτε σε άλλα μπλοκ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, βάζοντας το λαό μας και την πατρίδα του να παλεύει κάτω από ξένες σημαίες.
Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργάτες, στους υπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Τείνουμε χέρι συμπόρευσης και κοινής δράσης, για να οργανώσουμε μαζί την αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, την αλληλεγγύη στους αδύναμους, άνεργους κι ανήμπορους, την αντεπίθεση για πραγματικά ριζικές αλλαγές.
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα πλατιά στο ριζοσπαστικό κόσμο, στις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και που σήμερα έχουν και τη δυνατότητα και την πείρα να βγάλουν χρήσιμα, πιο ολοκληρωμένα πολιτικά συμπεράσματα.
Όσοι αρνούνται να ζουν καθημερινά με τον εκβιασμό των τελευταίων χρόνων και μηνών, ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την ΟΝΕ, όσοι καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει δικές της αναπτυξιακές δυνατότητες και έμπειρο λαό, όσοι θέλουν να αποφασίζει ο λαός για την τύχη του και όχι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια. Όσοι κατάλαβαν, έστω και τώρα, ότι οι παγίδες κρύβονται και μέσα στην κάλπη, όπως έγινε με το τελευταίο δημοψήφισμα, που το ΟΧΙ έγινε επαίσχυντο ΝΑΙ.
Όλοι αυτοί ας ξανασκεφτούν τη θέση που διατύπωσε το ΚΚΕ, ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου δεν μπορεί να υπάρξει "αριστερή" ή άλλη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σε ριζικες ανατροπες.
Να σκεφτούν τις αρνητικές συνέπειες που είχε για τα λαϊκά συμφέροντα και το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το εκλογικό αδυνάτισμα του ΚΚΕ.
Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες προβληματίζονται για το πώς θα ανατρέψουν αυτόν τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, τη φοβία και τις αυταπάτες. Τους καλούμε να συναντηθούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, μέσα στο κίνημα, ακόμη κι αν δεν είναι πεισμένοι με το σύνολο των θέσεών του.
Η προοπτική και το συμφέρον του λαού βρίσκονται μαζί με το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με συνέπεια, σταθερότητα, προβάλλει, με το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμά του, το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και προτεραιοτήτων. Η εργατική - λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού, γιατί θα στηρίζει την κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό, επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό.
Αυτή είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, προς όφελος του λαού, να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, να συνάψει οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
Στην καθημερινή πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, ο ελληνικός λαός χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει το ΚΚΕ, παντού.
  • Να απορρίψει, τόσο εκείνες τις δυνάμεις που από κυβερνητική θέση καταδίκασαν και συνεχίζουν να καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την ανασφάλεια, όσο και εκείνους που προαλείφονται για κυβερνητικούς θώκους σε πιθανές αντιλαϊκές κυβερνητικές συμπράξεις.
  • Να απομονώσει ακόμα πιο μαζικά την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή, και την υποκριτική δήθεν "αντιμνημονιακή" ρητορική, σιγοντάροντας τα κόμματα του διεφθαρμένου αστικού κατεστημένου.
  • Να μην παγιδευτούν σε νέα επίδοξα αναχώματα και σε όσους σήμερα διαφοροποιούνται δήθεν από τα μνημόνια, ενώ ορκίζονταν μέχρι σήμερα πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι τάχα αυτοί θα διορθώσουν την κυβέρνηση, παγιδεύοντας το λαό σε νέες αυταπάτες και μάταιες ελπίδες.
Όλοι αυτοί μέχρι σήμερα έπαιξαν και παίζουν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση του λαού και τώρα προσπαθώντας να επιβιώσουν πολιτικά, προβάλλουν την αδιέξοδη πολιτική της "δραχμής" της καπιταλιστικής Ελλάδας, παίζοντας το ρόλο που έπαιζαν πάντα, είτε εντός είτε εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδευση του ριζοσπαστισμού στο πλαίσιο του συστήματος και ανάχωμα απέναντι στην αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης και στο κόμμα που την προβάλλει και την υπερασπίζεται, το ΚΚΕ.
Μόνο όταν το εργατικό και γενικότερα λαϊκό κίνημα, με τη μορφή της Λαϊκής Συμμαχίας, δράσει απογαλακτισμένο από εκβιαστικά διλήμματα, μόνο τότε μπορεί να αναγκάσει τον αντίπαλο να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, να κερδίσει χρόνο προετοιμάζοντας μέσα από τις καθημερινές μάχες της ταξικής πάλης τη νικηφόρα αντεπίθεσή του.
Ο 20ός αιώνας δεν είχε μόνο βάσανα και τραγωδίες για τους λαούς, είχε και νίκες των λαών. Ο 21ος αιώνας, με βάση την πείρα και τα διδάγματα των λαών και των κινημάτων τους, μπορεί και θα φέρει νέες νίκες, αρκεί όσο γίνεται πιο έγκαιρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στην ευρύτερη περιοχή μας, να υπάρχει κίνημα και κινήματα χειραφετημένα από τα ιδεολογήματα και την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Κι αυτός ο δρόμος, αργά ή γρήγορα, θα ανοίξει. Για να πάρουν οριστικό τέλος τα βάσανα του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.