Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΧΗΜΑΛΟΓΟΥ: Ο Βου τροϊκός πόλεμος και τα 42 ρεντίκολα της ωραίας(;) Ελένας ‒ Ο Α-πα-πα-δημούλης θα επανεξετάσει την εκστρατεία μετά το 3ο μνημόνιο(!) ‒ Γεια σου, ρε Φίλη(!!)

‒Καλέ, ο Βαρουφάκης μου έδωσε το μήλο!
(Καλοφάγωτο, κορίτσι μου!!)

Οι 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν κατά Παναρίτη
Σε κείμενο που υπογράφουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όλων των τάσεων, ζητείται η ανάκληση του διορισμού της στο ΔΝΤ.
Προσβάλλει την κοινωνία η επιλογή Παναρίτη
Εσύ, ρε Φίλη, δεν προσβάλλεις τη νοημοσύνη(;) σου;
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και οι υπογραφές:
Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία» (Το... 4ο μνημόνιο!)
Για έναν καλύτερο κόσμο(!!!)
Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.


Προσοχή, λεβέντη τους! Ψηλά τη σημαία, συν. Α-πα-πα!
Και ψηλά το κεφάλι!
Τον Στάθη δεν βλέπω μέσα κι ανησυχώ... Κομματάκι ασταθής ο συν.

Γιώργος Ακριώτης
Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου
Σία Αναγνωστοπούλου
Ελένη Αυλωνίτoυ
Φωτεινή Βάκη
Γιάννα Γαϊτάνη
Στάθης Γιαννακίδης
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Κώστας Δερμιτζάκης
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Ηρώ Διώτη
Ζήσης Ζάννας
Κώστας Ζαχαριάς
Γιάννης Ζερδελής
Μαρία Θελερίτη
Κατερίνα Ιγγλέση
Ηλίας Ιωαννίδης
Αννέτα Καββαδία
Μαρία Κανελλοπούλου
Xρήστος Καραγιαννίδης
Βασιλική Κατριβάνου
Φάνης Κουρεμπές
Bασίλης Κυριακάκης
Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα
Βάσω Λέβα
Νίκος Μανιός
Μάκης Μπαλαούρας
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Ευγενία Ουζουνίδου
Θανάσης Πετράκος
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς
Ελένη Σταματάκη
Αϕροδίτη Σταμπουλή
Ελένη Σωτηρίου
Αλεξάνδρα Τσανάκα
Νίκος Φίλης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Έλενα Ψαρρέα
Γιώργος Ψυχογιός
Σάκης Παπαδόπουλος
Η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Κατά τη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει από τον διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χορό των αντιδράσεων  αυτών μπήκε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σπαγιάς, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας το Βήμα.
«Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο Βήμα ο κ. Σαγιάς.
«Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι».
Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σαγιάς υπογράμμισε: «όχι αλλά υπάρχει σοβαρό θέμα με την κυρία Παναρίτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ίδια την κ.Παναρίτη, χωρίς προς το παρόν να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες. 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με ανάρτηση του ο υπουργός Οικονομικών είχε διαψεύσει μέσω twitter τις φήμες περί παραίτησης του: «Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες».
«''Μακροπρόθεσμα, όλοι είμαστε νεκροί''», Τ. Μ. Κέινς. (Στο μεταξύ, εκείνοι που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικα έχουν κολλήσει μαζί μου)», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης. 
Η αντίδραση της Παναρίτη
Η Ελενα Παναρίτη απαντά η ίδια μέσω twitter, διαψεύδοντας δηλώσεις που της αποδίδονται.
Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί άρχισε να κάνει το γύρο του Ιντερνετ, η «είδηση» ότι η Ελενα Παναρίτη σχολίασε τις αντιδράσεις για την επιλογή της, δηλώνοντας: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα».
Η ίδια ωστόσο διαψεύδει τη δήλωση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ρητά και κατηγορηματικά: «Δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.