Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

EWG: Διευρυμένη σοσια-λίστα και εναρμόνιση με τους Θεσμούς των ιδεών ‒ Στην κορυφή Ασφαλιστικό, Εργασιακά, ΦΠΑ., Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ‒ Τα Ταμεία πληρώνουν στο ακέραιο το Ταμείο ‒ Ο Ζαν Ζαν Βαρουσόρος στο «Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη»


Στο Euro Working Group η εξέταση της διευρυμένης λίστας των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων
Δημοσίευση: Πέμ, 09/04/2015 - 09:43
Η διευρυμένη λίστα με τις σαρωτικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης στην «Ομάδα Εργασίας» του Γιούρογκρουπ (Euro Working Group) στις Βρυξέλλες, η οποία συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.
Η αναλυτική όσο και ποσοτικοποιημένη παρουσίαση και διαβούλευση για τα αντιλαϊκά μέτρα και τα δημοσιονομικά μεγέθη συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε μια πρώτη εκτίμηση της προόδου που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των ιδεών και των προτάσεων που έχει υποβάλει η Ελλάδα στο Eurogoup μέσω της επιστολής του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Σε γενικές γραμμές η πρόοδος θεωρήθηκε ικανοποιητική, αν και όπως σημείωναν κύκλοι του Eurogroup πολλά πρέπει ακόμη να συμφωνηθούν.
Σύμφωνα με την απόφαση στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φλεβάρη, η ολοκληρωμένη λίστα θα είναι έτοιμη προς αξιολόγηση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μέχρι το τέλος Απρίλη.
Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Απρίλη, στη Ρίγα της Λετονίας, οι αντιλαϊκές διεργασίες επιταχύνονται, τα συνοδευτικά μέτρα προσλαμβάνουν το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», με άμεση εφαρμογή και απόδοση, τόσο στο σκέλος της διόγκωσης των φορολογικών εσόδων, όσο και σε αυτό της περιστολής κρατικών δαπανών που συνδέονται με την κάλυψη λαϊκών αναγκών.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους, πιέζοντας ασφυκτικά την κυβέρνηση να πάρει επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά και να προχωρήσει σε αυξήσεις στο ΦΠΑ.
Ο Ν. Θεοχαράκης προσήλθε στις Βρυξέλλες με την εμπλουτισμένη λίστα μέτρων, η οποία ανεβάζει τη «σούμα» της δεύτερης «λίστας Βαρουφάκη» κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, σε ποσά πάνω από 8 δισ. ευρώ.
  • Σταθερά στο αντιλαϊκό τραπέζι παραμένουν τα Εργασιακά, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στις επικουρικές συντάξεις, η παραπέρα διόγκωση του ΦΠΑ σε εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης κ.ά.
Το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά είναι άλλωστε η ατζέντα στην οποία έχουν επικεντρωθεί από χτες τα τεχνικά κλιμάκια, που συνεχίζουν το έργο τους στην Αθήνα.
Μήνυμα για παραπέρα διεύρυνση της λίστας και των αντιλαϊκών μέτρων απέστειλε χτες εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως
«εξακολουθούμε να περιμένουμε η Ελλάδα να εναρμονίσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων με τους τρεις θεσμούς. Τυπικώς, δεν έχουμε κάποια νέα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη λίστα μεταρρυθμίσεων».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χ. Σέλινγκ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διαβεβαιώσει με «πειστικό τρόπο» ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, και η Ελλάδα, ότι ένα ατύχημα συνιστά το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα. Αν υπήρχε ένα είδος συντεταγμένης αποχώρησης, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε.
Κατά τ' άλλα, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία. Παράλληλα, θα είναι ομιλητής στο ετήσιο συνέδριο του «Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη», ίδρυμα του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή - «γύπα» των χρηματαγορών Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επίσης θα λάβει μέρος στο εν λόγω συνέδριο...
Σήμερα εξάλλου θα πληρωθούν στο «ακέραιο και εγκαίρως» ακόμη 450 εκατ. ευρώ για τα δάνεια που έχει χορηγήσει το ΔΝΤ.
Για τον επόμενο μήνα, οι «χρηματοδοτικές ανάγκες» σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους προς το ΔΝΤ φτάνουν στα 763 εκατ. ευρώ (καταβολή στις 12 Μάη), ενώ στις 20 Ιούλη λήγει ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,5 δισ. ευρώ...
902

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.