Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΗΠΑ: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική(!) βοήθεια 17,7 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία ‒ Για μεταρρυθμίσεις(!!) ‒ Η ανθρωπιά τους δεν έχει όρια!

Επιπρόσθετη βοήθεια 17,7 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
21 Απρ. 15 (01:51)
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, χθες Δευτέρα σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στην ανατολική Ουκρανία και προσέφερε επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια ύψους 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, καταλύματα και νερό, από τις ουκρανικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
11/3/2015: Η προηγούμενη πρόσθετη βοήθεια: Mη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη και 230 οχήματα μεταφοράς Χάμβι, πρόκειται να στείλουν στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος να ενισχυθεί το Κίεβο στην αντιμετώπιση των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.
Η ανακοίνωση έγινε μετά από επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο Ποροσένκο.
Από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, έγινε γνωστή και η επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον των φιλορώσων και της Μόσχας.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, γίνονται νέες μεταφορές ρωσικών τανκ, θωρακισμένων οχημάτων, βαρέος οπλισμού και εξοπλισμών πυραύλων, προς τους αυτονομιστές στα ανατολικά», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ.
Η νέα ένταση πυροδοτήθηκε από τη δήλωση ρώσου αξιωματούχου, σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.
«Δεν ξέρω εάν υπάρχουν πυρηνικά όπλα εκεί τώρα. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν σχέδια, αλλά, επί της αρχής, η Ρωσία μπορεί να το κάνει», δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου των εξοπλισμών του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι Μπάιντεν και Ποροσένκο συζήτησαν επίσης τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
“Ο αντιπρόεδρος καλωσόρισε τον διορισμό νέου επικεφαλής στην υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και ενεθάρρυνε την περαιτέρω εφαρμογή μεταρρυθμίσεων προς ένα κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και για τη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης”, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: REUTERS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.