Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Ο Ευρωστρατός, η συμμαχία με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, οι επεμβάσεις όπου γης, οι σιδερένιοι μηχανισμοί εποπτείας και η παραπλάνηση του λαού από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (VIDEO)

 Κ. Παπαδάκης: Η ΕΕ χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 11/03/2015 - 14:13
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 11/03/2015 - 17:44
Η «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση», το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και οι Συστάσεις για κάθε χώρα, που θα αποτελέσουν από τα κύρια αντικείμενα του Εαρινού Συμβουλίου της ΕΕ, συγκροτούν τα μνημόνια διαρκείας, τους σιδερένιους μηχανισμούς εποπτείας και πειθαρχίας στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι.
Όσοι εξυμνούν την ΕΕ, όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δέχονται όλους τους αντιλαϊκούς κανόνες της, παραπλανούν τον λαό όταν ισχυρίζονται ότι θα τους αλλάξουν προς όφελος των λαών με διαπραγματεύσεις. 

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19 - 20 Μάρτη, αναφέροντας στην τοποθέτησή του τα εξής:
«Το Εαρινό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τις Συστάσεις ανά χώρα, το Σύμφωνο Σταθερότητας, που αποτελούν μνημόνια διαρκείας με σιδηρά πειθαρχία απέναντι στις ανάγκες των λαών. Ακόμα και η ισχυρή Γαλλία, χωρίς μνημόνιο, ετέθη υπό επιτήρηση. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, δεν έχουν πλέον μνημόνιο, έχουν όμως διπλή εποπτεία, η μια "μετά το μνημόνιο" κι η άλλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
Ανεξάρτητα από όποιες διαφοροποιήσεις, όποιος δέχεται την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δέχεται τους αντιλαϊκούς κανόνες και μηχανισμούς τους, που υπηρετούν τα μονοπώλια.
Όσοι, όπως η ελληνική κυβέρνηση, ισχυρίζονται ότι θα τους αλλάξουν με διαπραγματεύσεις εντός των τειχών, παραπλανούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι. Δεν μπορεί να λύσει ούτε τα πιο επείγοντα λαϊκά προβλήματα επιβίωσης. Μόνο στην αποδέσμευση απ' αυτή και τα δεσμά τής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, βρίσκεται η ελπίδα των λαών».
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ για τον Ευρωστρατό
Δημοσίευση: Τρί, 10/03/2015 - 20:49
Την επικίνδυνη εξαγγελία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη μετατροπή του Ευρωστρατού σε μόνιμο σώμα, καταγγέλλει με δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει πλήρως τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, εχθρού των λαών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η επικίνδυνη για τους λαούς της Ευρώπης εξαγγελία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη μετατροπή του Ευρωστρατού σε μόνιμο σώμα, αποκαλύπτει πλήρως το πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης, εχθρού των λαών.
Ο Ευρωστρατός δρα ήδη εδώ και χρόνια σε βάρος των λαών, είτε συγκροτημένος σε ευέλικτους σχηματισμούς μονάδων μάχης ταχείας αντίδρασης της ΕΕ (battle groups), είτε με δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στο Αφγανιστάν, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Η ΕΕ αυτοαναγορεύεται σε περιφερειακό και παγκόσμιο "πάροχο ασφάλειας", προκειμένου να διασφαλίζει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αιματοκυλούν λαούς, όπως στην Ουκρανία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο Μάλι κ.α.
Ήδη, με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (KEΠΠΑ) και προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προωθείται ο συντονισμός της ΕΕ και των στρατιωτικών της σωμάτων με το ΝΑΤΟ και η αλληλοσυμπλήρωσή τους.
Αυτή η αντιλαϊκή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ προωθήθηκε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ στην Ετήσια Έκθεση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ γίνεται αναφορά "στην ανάγκη η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από κοινού να σχεδιάζουν και να επιχειρούν στρατιωτικά" όπου Γης, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Οι σχεδιασμοί μόνιμου σώματος Ευρωστρατού αφαιρούν το φύλλο συκής από όσους επικαλούνταν διάφορα κάθε φορά προσχήματα για την εμπλοκή της ΕΕ σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Εκθέτει όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, όπως αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που προκλητικά επιχειρούν να φορέσουν “φωτοστέφανο” στην ΕΕ, την ώρα που αυτή με το όπλο στο χέρι επιτίθεται σε βάρος των λαών και του δικαιώματος οι ίδιοι να καθορίζουν το μέλλον τους.
Η ΕΕ όπως και το ΝΑΤΟ δεν αλλάζουν ούτε φιλολαϊκοί οργανισμοί μπορούν να γίνουν. Αντίθετα, μόνο χειρότεροι, πιο επικίνδυνοι για τους λαούς γίνονται. Μέσα στα δεσμά τους καμιά ασφάλεια δεν υπάρχει για το λαό, μόνο νέα δεινά και επικίνδυνες εξελίξεις, όπως αυτές με την ενίσχυση της προκλητικότητας της Τουρκίας και την όξυνση των ανταγωνισμών στην Ουκρανία.
Είναι ανάγκη να βγουν συμπεράσματα χωρίς καμιά αναμονή. Δίχως τις αυταπάτες που συνεχίζει να καλλιεργεί η κυβέρνηση για το ρόλο της ΕΕ, ο εργαζόμενος λαός να αντιτάξει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια τη δική του ισχυρή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για τη λαϊκή εξουσία, την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.