Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Eurogroup: Διευρύνονται οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ‒ Tα 7 μέτρα που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ‒ Θα τα κρίνουν οι θεσμοί-λεγε με τρόικα


Διευρύνονται οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προτείνει η συγκυβέρνηση
Δημοσίευση: Παρ, 06/03/2015 - 14:29
Στη διεύρυνση των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει στο Eurogrop της Δευτέρας προχώρησε η συγκυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι τα παζάρια είναι από χέρι αντιλαϊκά και οδηγούν σε όλο και περισσότερα μέτρα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης απέστειλε νέα επιστολή στον επικεφαλής του Eurogroup, η οποία προβλέπει την εφαρμογή πρόσθετων μεταρρυθμίσεων το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι έξι μεταρρυθμίσεις που είχε προαναγγείλει αρχικά η κυβέρνηση αφορούσαν

  • την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,
  • τη διοικητική μεταρρύθμιση,
  • τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών,
  • τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης,
  • την ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και
  • τη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο διευρυμένος κατάλογος θα περιλαμβάνει:
1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό.
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.
7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο συγκεκριμένος κατάλογος αφορά τις αναδιαρθρώσεις που θα εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη Απρίλη και όχι το σύνολο των μέτρων που προβλέπει η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση, τα οποία είναι πολύ περισσότερα.
Εντατικοποίηση των «τεχνικών συζητήσεων»
Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα συζητήσει την επιστολή που έστειλε ο Γ. Βαρουφάκης.
Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους, να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. 

Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους «θεσμούς» και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις «τεχνικές συζητήσεις». 

Ο όρος «τεχνικές συζητήσεις» χρησιμοποιείται για  να περιγράψει τις διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, δηλαδή με την τρόικα που πλέον ονομάζεται «θεσμοί». 
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι «τεχνικές συζητήσεις» βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι' αυτόν το λόγο οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Ερωτηθείς εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση της δόσης που θα λάβει το ελληνικό κράτος, σημείωσε ότι εφόσον εκπληρωθούν ορισμένα από τα «προαπαιτούμενα», κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστεί εφικτό υπό όρους και προϋποθέσεις.
902

Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.