Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τζιχάντ: Ο νέος ιερός πόλεμος της Ευρώπης ‒ Σε ενεργό ρόλο η ελληνική αστική κυβέρνηση

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη σύνοδο (πηγή: ΑΡ)
Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή ετοιμάζει η ΕΕ
Δημοσίευση: Δευ, 16/03/2015 - 21:37
Με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», η ΕΕ προετοιμάζει τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.
Στο Κείμενο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σημειώνεται ξεκάθαρα ότι «η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη (...) στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIL/Da'esh».
Καλλιεργώντας το υπόβαθρο για ανάληψη παραπέρα δράσης ενάντια στους τζιχαντιστές, το ΣΕΥ τονίζει ότι το ISIL 
«θέτει μια σαφή απειλή για τους εταίρους μας στη Μέση Ανατολή, μια απειλή για την ευρύτερη διεθνή ασφάλεια και απευθείας για την Ευρώπη. Υποστήριξε τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας και σε βάρος των πολιτών μας στο εξωτερικό. Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα σχετικά εργαλεία της για να αντιμετωπίσει την απειλή που ISIL/Da'esh και τη βίαιη ιδεολογία του».
Σε αυτή τη βάση,
«η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση ISIL/Da'esh, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Μάλιστα χαρακτηρίζει τη «στρατιωτική δράση στο πλαίσιο αυτό» ως «αναγκαία».
Στόχος και η κυβέρνηση Άσαντ
Στα σημεία των Συμπερασμάτων που αφορούν ειδικά στη Συρία δαιμονοποιείται η κυβέρνηση Άσαντ, ξεκαθαρίζεται ότι
«δεν μπορεί να είναι εταίρος στη μάχη κατά του ISIL/Da'esh» και χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» για τη σταθερότητα της περιοχής η «ολοκληρωτική πολιτική μετάβαση στη Συρία», δηλαδή η ανατροπή της κυβέρνησης.
Ψάχνοντας κι άλλους εταίρους σε αυτή τη διαδικασία, «η ΕΕ καλεί όλους τους διεθνείς παράγοντες, και ιδίως τις χώρες της περιοχής, να παίξουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κρίσεων καθώς η εμπλοκή τους είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα και να βρούμε βιώσιμες λύσεις».
Ανάμειξη και στη Λιβύη
Το πεδίο δράσης της ΕΕ δεν σταματά στη Συρία. Στο Κείμενο Συμπερασμάτων σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη εκφράζονται «φόβοι» για την εδραίωση της παρουσίας του «Ισλαμικού Κράτους» στη χώρα. Σε αυτήν τη βάση αναφέρει:
«Η ΕΕ είναι έτοιμη να εντείνει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τη Λιβύη. Θα προσφέρει στήριξη σε γειτονικές χώρες, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, η παρεμπόδιση του λαθρεμπορίου όπλων και η ροή των ξένων μαχητών».
Σε ενεργό ρόλο προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση
Οι σχεδιασμοί της ΕΕ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που αναζητά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσα από τη συμμετοχή και σε τέτοιες, άκρως επικίνδυνες για το λαό περιπέτειες, προκειμένου να πετύχει κάτι καλύτερο για τα αστικά συμφέροντα στα παζάρια με τους πιστωτές. Εξάλλου το Κείμενο Συμπερασμάτων φέρει και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ν. Χουντή.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα μέσω σειράς συναντήσεων και δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση βάζει ψηλά στην ατζέντα της την «προστασία των χριστιανικών πληθυσμών» της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής, άλλο ένα εν δυνάμει ιδεολογικό πρόσχημα για μια επέμβαση.
902

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.