Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ: Προκλητικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία

Η ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη Maritime Group Two (SNMG2) στη Μαύρη Θάλασσα

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Προκλητικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία
Άμεση αντίδραση της Ρωσίας
Στη Μαύρη Θάλασσα ανοίχτηκε από την Τετάρτη η NATO Maritime Group Two (SNMG2), μία από τις τέσσερις μόνιμες ΝΑΤΟικές ναυτικές δυνάμεις, για γυμνάσια με πολεμικά πλοία της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, ενόσω κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία για τη διείσδυση και εδραίωση μονοπωλίων της μιας ή της άλλης πλευράς στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Στην παρούσα φάση η SNMG2 αποτελείται από το αμερικανικό πλοίο «Vicksburg» (η ναυαρχίδα της δύναμης), το καναδέζικο «Fredericton», το τουρκικό «Turgutreis», το γερμανικό «Spessart», το ιταλικό «Aliseo» και το ρουμανικό «Regina Maria».
  • Σημειωτέον, στο προηγούμενο διάστημα στη σύνθεση της αρμάδας είχε προστεθεί και η ελληνική φρεγάτα «Κουντουριώτης».
Επιπλέον, η SNMG2 από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, αγκυροβόλησε στον Πειραιά όπου έσπευσαν να την... καλωσορίσουν δύο αντιπεριφερειάρχες Αττικής (Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, και Νήσων, Τάκης Χατζηπέρος) εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ότι
«η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται».
Σύμφωνα με την έως προχτές ενημέρωση, τα ΝΑΤΟικά ναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα περιλαμβάνουν προσομοίωση αντιαεροπορικής άμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, προσομοιώσεις επιθέσεων από μικρότερα σκάφη και βασικούς ελιγμούς.
«Η εκπαίδευση και οι ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουμε με τους Συμμάχους μας στη Μαύρη Θάλασσα μάς προετοιμάζουν για να αναλάβουμε οποιαδήποτε αποστολή του ΝΑΤΟ ώστε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις της συμμαχίας για τη συλλογική άμυνα», δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός υποναύαρχος Μπραντ Γουίλιαμσον, διοικητής της SNMG2.
Η ΝΑΤΟική αρμάδα αναμένεται να επιστρέψει για περιπολίες στη Μεσόγειο κάποια στιγμή «αργότερα αυτό το μήνα», όπως λέγεται από το ΝΑΤΟ, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
  • Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής αρμάδας στη Μαύρη Θάλασσα συνέπεσε χρονικά με τη μετάβαση, την Πέμπτη, στη Ρίγα της Λετονίας του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπάου, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Λετονό υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό και τον υφυπουργό Αμυνας.
Ταυτόχρονα, εξάλλου, με τα ναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα, είναι σε εξέλιξη η ΝΑΤΟική άσκηση CMX15 (Crisis Management Exercise - Ασκηση Διαχείρισης Κρίσεων), που διεξάγεται στο διάστημα 4 - 10 Μάρτη. 
Οι πρέσβεις των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας στο λεγόμενο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (North Atlantic Council, NAC) δοκιμάζονται στις διαδικασίες «διαβούλευσης μεταξύ εταίρων» και «λήψης αποφάσεων» με φόντο το υποτιθέμενο ξέσπασμα μιας «κρίσης».
Επισήμως, «η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τις διαδικασίες του NAC σε στρατηγικό πολιτικό - στρατιωτικό επίπεδο. Ενεργοποιεί πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στις Συμμαχικές πρωτεύουσες, στην έδρα του ΝΑΤΟ και στα δύο Στρατηγεία του ΝΑΤΟ (τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Στρατηγικού Μετασχηματισμού). Η CMX15 δεν περιλαμβάνει ανάπτυξη δυνάμεων στο έδαφος. Η άσκηση κάνει δοκιμές στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων πάνω στη βάση εντελώς εικονικού σεναρίου».
Το σενάριο περιλαμβάνει: «Μια κρίση που αναπτύσσεται μεταξύ δύο μη ΝΑΤΟικών κρατών που βρίσκονται σε απόσταση από το έδαφος της Συμμαχίας. Περιέχει μια ανθρωπιστική και μια θαλάσσια διάσταση, με επιπτώσεις για την ασφάλεια των Συμμάχων».
  • Και μόνο εξ αυτών των παραμέτρων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι προβάρουν αντιδράσεις που «κουμπώνουν», π.χ., στις αντιθέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας ή Ρωσίας - Γεωργίας, με τη «θαλάσσια διάστασή» τους να απλώνεται στη Μαύρη Θάλασσα. 
Άλλωστε, στην άσκηση συμμετέχει με καθεστώς «εταίρου» η Ουκρανία, και με καθεστώς «παρατηρητή» η Γεωργία.
Σε συναγερμό είναι οι ρωσικές αρχές εξαιτίας της πληροφορίας ότι τουλάχιστον 300 αλεξιπτωτιστές του αμερικανικού στρατού θα μεταφερθούν στην περιοχή Λβοβ της Ουκρανίας από την Ιταλία τις επόμενες ημέρες. Την είδηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Εκπαιδευτικά γυμνάσια στη Δυτική Ουκρανία από 300 Αμερικανούς
Την ίδια ώρα, την Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι στην Ουκρανία έφτασαν 300 εκπαιδευτές από την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των ΗΠΑ, που έχει ως βάση την Ιταλία, για εκπαιδευτικά γυμνάσια του ουκρανικού στρατού στη δυτική επαρχία του Λβοφ στη βάση Λαβόροφ, έδρα του λεγόμενου «Διεθνούς Κέντρου Ειρηνευτικών Αποστολών και Ασφάλειας», που θα διαρκέσουν έως τον Οκτώβρη φέτος.
Αμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, να δηλώνει με αφορμή αυτές τις εξελίξεις και την ενδεχόμενη αποστολή εξοπλισμού προς τον ουκρανικό στρατό από τις ΗΠΑ, ότι «δεν προσπαθούν να φέρουν την ειρήνη στη χώρα, αλλά να επεκτείνουν τη φωτιά του εμφύλιου πολέμου».
Με νόημα πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ θα επιδεινωθούν περαιτέρω, αν οι κάτοικοι του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) αρχίζουν να σκοτώνονται από τη χρήση αμερικανικών όπλων».
Παράλληλα, η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη επίσης την έναρξη αντιαεροπορικών ασκήσεων με 2.000 στρατιώτες και 500 συστοιχίες πυραύλων στην Κριμαία. Ενώ στη Βαλτική κάνει ασκήσεις πυροβολικού και εκτεταμένα γυμνάσια στρατού και αεροπορίας στη Δυτική Σιβηρία.
Δ. Κ. - Θ. Μπ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Κυριακή, 8/3/2015

Επισημάνσεις, τίτλος, φωτό, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.