Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Συνεχίζεται η βαθειά εμπλοκή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ‒ Η ελληνική κυβέρνηση παραπλανά διακηρύσσοντας "πολυδιάστατη πολιτική" ενώ δηλώνει πίστη στις νατοϊκές υποχρεώσεις

Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές σε άσκηση (Φωτό AP)

ΚΚΕ: Προκλητική η στάση ΝΑΤΟ και ΗΠΑ - «Στάχτη στα μάτια» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση της Ουκρανίας
Δημοσίευση: Παρ, 06/03/2015 - 19:03
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/03/2015 - 19:08
Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την κρίση της Ουκρανίας αναφέρει: 
«Προκλητική τη στάση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - «Στάχτη στα μάτια» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
«Τις τελευταίες μέρες, και παρά τη συμφωνία του Μινσκ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν την εμπλοκή τους στην κρίση της Ουκρανίας, απειλώντας με γενικότερη ανάφλεξη κι αιματοχυσία για τους λαούς της περιοχής. Συγκεκριμένα:
  • 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί κατέφτασαν στην περιοχή του Λβοφ (Ουκρανία) και ξεκίνησαν την εκπαίδευση των ντόπιων στρατευμάτων. Έτσι οι ΗΠΑ κάνουν πιο αισθητή την στρατιωτική παρουσία τους στην Ουκρανία, για την οποία έχουν ήδη εγκρίνει να διαθέσουν 19 εκατομμύρια δολάρια.
  • Μεγάλη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη συγκεντρώνεται στην Μαύρη Θάλασσα, στην οποία συμμετέχουν αμερικανικά, καναδικά, γερμανικά, ιταλικά, τουρκικά, βουλγαρικά, και ρουμανικά πλοία. Πρόκειται για μια πολύ ανησυχητική και προκλητική κίνηση.
  • Διεξάγεται επιτελική ΝΑΤΟϊκή πολυεπίπεδη άσκηση "διαχείρισης κρίσεων", το σενάριο της οποίας "φωτογραφίζει" τις αντιθέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας ή Ρωσίας - Γεωργίας, με τη "θαλάσσια διάστασή" τους να απλώνεται στη Μαύρη Θάλασσα. Να σημειωθεί πως η άσκηση αυτή στα κέντρα λήψης αποφάσεων γίνεται ενώ προχωρούν επί του πεδίου οι διαδικασίες παραπέρα ενίσχυσης της υφιστάμενης Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force), ώστε από τις 13.000 μάχιμους που αριθμεί σήμερα να φτάσει τις 30.000.
Την ίδια ώρα, που το ΝΑΤΟ κάνει ακόμη πιο έντονη και προκλητική τη στάση του στην περιοχή η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθεί να καθησυχάσει και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με διακηρύξεις περί "πολυδιάστατης πολιτικής", όταν (την ίδια ώρα) συμμετέχει ενεργά στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και δηλώνει πίστη στην νατοϊκές υποχρεώσεις.
Κανένας εφησυχασμός! Καμία αυταπάτη!
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Ρήξη κι αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες!».
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.