Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» μας η «κατά γράμμα» τήρηση του μνημονίου! ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να μην διαπαγματευτεί τους όρους σφαγής του


Αλ. Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη για παράταση του μνημονίου!
Δημοσίευση: Τετ, 18/03/2015 - 15:05
Να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», προκειμένου να υπηρετήσουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ζήτησε από όλους τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων γύρω από τα παζάρια που διεξάγονται για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Τετ, 18/03/2015 - 15:14

Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 18/03/2015 - 15:28
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Όταν η κυβέρνηση, στις διαβουλεύσεις της με τους εταίρους, θέτει ως βασικό στόχο την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη και την ίδια στιγμή οι θεσμοί – τρόικα ζητούν να αποσυρθούν ακόμη και τα ψίχουλα, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η διαπραγμάτευση δεν υπηρετεί το λαό και ότι η όποια έκβασή της είναι από χέρι χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα. Η λύση για το λαό βρίσκεται στη ρήξη με την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου και όχι σε διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής του».

Αναφερόμενος στη στάση του εκπρόσωπου της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, που ζήτησε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, γιατί συνιστούν μονομερή ενέργεια, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι: 
η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω», δεν εκβιάζεται και θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της, εξαγγελίες βέβαια που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προσφέρουν ψίχουλα στην πιο ακραία φτώχεια. 
«Στο όνομα ποιας ευρωπαϊκής συνθήκης μιλάνε για μονομερή ενέργεια», αναρωτήθηκε στην ομιλία που έκανε στη Βουλή, επιμένοντας να καλλιεργεί αυταπάτες για τον ρόλο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.
Μάλιστα απευθυνόμενος στους «θεσμούς», τους ρώτησε εάν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε, αποκρύπτοντας ότι διαχρονικά η ΕΕ ήταν μια συμμαχία του κεφαλαίου που επέβαλλε πολύ σκληρά μέτρα και ανταγωνιζόταν για τη λεία. 
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει όχι μόνο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά για να υπερασπιστεί τον χαρακτήρα της Ευρώπης, και θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει «κατά γράμμα» τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και αναμένει το ίδιο και από τους εταίρους της. 
Συνεχίζοντας να «βαφτίζει το κρέας ψάρι»,
υποστήριξε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα πρόγραμμα που δεν περιέχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας, όταν στην πραγματικότητα αυτό που συμφωνήθηκε είναι η παράταση του υπάρχοντος μνημονίου.
Στην προσπάθειά του να εξωραΐσει τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, επιχείρησε να δώσει φιλολαϊκό μανδύα στον ΟΟΣΑ, έναν ιμπεριαλιστικό οργανισμό γνωστό για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει.
Έτσι ισχυρίστηκε ότι 
η συνεργασία της συγκυβέρνησης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ληφθούν για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.