Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σαουδικής Αραβία: Βομβαρδισμός της Υεμένης σε κατοικημένες περιοχές (όχι τζιχαντιστών) με στήριξη των ΗΠΑ

Αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας της Σ. Αραβίας
Υεμένη: Επίθεση της Σαουδικής Αραβίας με την στήριξη των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 26/03/2015 - 08:11
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 26/03/2015 - 09:53
Σε μία προσπάθεια να ανακόψουν τη φημολογούμενη αυξημένη επιρροή του Ιράν σε εδάφη της βόρειας και κεντρικής Υεμένης που ελέγχονταν το τελευταίο εξάμηνο από πολιτοφυλακές των Σιιτών Χούτι, αεροπορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και 10 χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, με τις ευλογίες και τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης ιμπεριαλιστικές φονικές επιδρομές με πρόσχημα τη «διάσωση» του φιλοαμερικανού Υεμενίτη προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Οι πρώτες βόμβες έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά προκαλώντας δεκάδες θύματα μεταξύ αμάχων (ανάμεσά τους και παιδιά) σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που μετέδωσε το ελεγχόμενο από τους Σιίτες Χούτι τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασιράχ της Υεμένης και το ιρανικό δορυφορικό δίκτυο Ρress TV.

Το δίκτυο Αλ Μασιράχ προέτρεψε επίσης το ιατρικό προσωπικό να μεταβεί επειγόντως σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας για να βοηθήσει τους τραυματίες.
Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που εκτελεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των σιιτών Χούτι στην Υεμένη χαρακτήρισε τον εναέριο χώρο της χώρας «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων».

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι οι βόμβες εστιάζονται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, σε κατοικημένες περιοχές Σιιτών και όχι σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου (AQAP) που εξαπολύoυν συχνά επιθέσεις στην Υεμένη...
Η ιμπεριαλιστική επιδρομή στην Υεμένη πραγματοποιείται υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και φαίνεται να συμμετέχουν ή να την υποστηρίζουν επιμελητειακά και πολιτικά τουλάχιστον 10 χώρες, μεταξύ των οποίων οι περισσότερες μοναρχίες του Περσικού Κόλπου (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν), η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Πακιστάν, το Σουδάν και οι ΗΠΑ που παρέχουν υπηρεσίες παροχής κατασκοπευτικών πληροφοριών και επιμελητειακή υποστήριξη όχι όμως και άμεση συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές.
Σε ανακοίνωση που φέρεται πως εξέδωσαν από κοινού οι κυβερνήσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας επιχειρείται η δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών επιδρομών στην Υεμένη πως τάχα γίνεται 
για να «προστατευτεί η χώρα και ο λαός της από την επίθεση των ενόπλων Χούτι που ήταν και παραμένουν όργανο στα χέρια ξένων δυνάμεων που δεν σταματούν να ανακατεύονται στην ασφάλεια και σταθερότητα της αδελφής χώρας, Υεμένης». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Σ. Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου συντονίζουν τις ενέργειές τους με την Αίγυπτο» και τονίζεται ότι προετοιμάζεται η «συμμετοχή αιγυπτιακών αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων εάν χρειαστεί».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν φέρει την υπογραφή του Ομάν, που είναι η έκτη χώρα-μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη με σκοπό την εξαπόλυση της επίθεσης στην Υεμένη.
Η επιδρομή ξεκίνησε λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Μάρτη ετήσια διάσκεψη κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικχ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η διάσκεψη είναι βέβαιο πως θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επίθεση που εξαπολύεται στην Υεμένη αλλά και στο αίτημα του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι για τη συγκρότηση «αραβικής ένοπλης δύναμης ταχείας επέμβασης» που θα αναλαμβάνει δράση όχι μόνον σε περιπτώσεις όπως αυτή της Υεμένης αλλά και ευρύτερα με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους...
Οι επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας και άλλων χωρών του Κόλπου στην Υεμένη χαιρετίστηκαν από τον Υεμενίτη υπουργό Εξωτερικών του προέδρου Χάντι, Ριάντ Γιασίν, ο οποιος την Τρίτη είχε απαιτήσει την εξαπόλυση ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα του ώστε να σταματήσει η προέλαση των Σιιτών Χούτι προς το νότο και κυρίως στην πόλη Αντεν.

Στο Άντεν, φαίνεται πάντως πως παραμένει (παρά τις φήμες για άτακτη φυγή στη Σαουδική Αραβία) ο φιλοδυτικός πρόεδρος Χάντι.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.