Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού: Ανακουφιστική φοροαφαίμαξη (των συνήθων υπόπτων) ‒ Δρ. Σόιμπλε: Να μην αποπειραθούν αλλαγή των όρων

Συγκυβέρνηση: Προτεραιότητα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και οι φόροι
Δημοσίευση: Τετ, 04/03/2015 - 11:14
Σε εξέλιξη είναι τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εταίρους της, για την εξειδίκευση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως της Κομισιόν.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, θα καταθέσει έξι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την κυβέρνηση, οι άξονες αυτών των μεταρρυθμίσεων θα είναι οι εξής:
  • -Ανθρωπιστική κρίση - Διοικητική μεταρρύθμιση.
  • -Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • -Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης.
  • -Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου.
  • -Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων.
Από τη διασύνδεση του «νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» με τη «διοικητική μεταρρύθμιση», που κάνει η κυβέρνηση, προκύπτει ότι το πρόγραμμα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας θα συνδυαστεί με γενικότερες αναδιαρθρώσεις στο αστικό κράτος, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου. Επίσης είναι προφανές ότι θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.
Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, δήλωσε στο «Mega» ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις δεν θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά θα κατατεθεί στη Βουλή ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Επιβεβαιώνοντας ότι βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου θα είναι να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και όχι η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια, αλλά για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος. 

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα αφαιρεθεί η διάταξη που προέβλεπε «κούρεμα» του αρχικού φόρου.
Η Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη διαγραφή του συνόλου των προστίμων και προσαυξήσεων, εφόσον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξοφληθούν εντός του Μάρτη.
Ήδη μέσα από τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, έχει γίνει σαφές ότι θα συνεχιστεί η φορολογική αφαίμαξη του λαού μέσα από παλαιά και νέα μέτρα, αφού έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή έκτακτου φόρου, για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, και για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ της τάξης του 15% με 16%. 
Δηλώσεις Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι προϋπόθεση για να καταβληθούν χρήματα, είναι να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.
«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung. «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα», πρόσθεσε.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του, Γ. Βαρουφάκη, να μην αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. 
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.