Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Μητρόπουλος: Στεναχωρημένος σε θεωρητικό επίπεδο!!! ‒ Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα

Μητρόπουλος: Οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση». 

«Αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, πολιτικό και τεχνικό δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων, εκεί που πήγαμε να αποφύγουμε τον έλεγχο. Έχουμε πολιτικό έλεγχο. Έχουμε Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και έχουμε τεχνικό έλεγχο. Φαίνεται ότι οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι επιζητούσε η κυβέρνηση και θα προήγαγε το ελληνικό ζήτημα στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα», είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση με το πώς βλέπει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και συνέχισε:


«Άρα, λοιπόν, το να έχουμε και πολιτικό έλεγχο – τον έλεγχο των θεσμών –και υπαλληλικό έλεγχο, τεχνικό σημαίνει ότι οι δανειστές συνεχίζουν να βλέπούν σκληρά την υπόθεση της χώρας».

«Θεωρώ ότι ο Σόιμπλε, πέρα από τα προσωπικά, απαξιωτικά, πολεμικά στοιχεία, τα οποία έχει και το ύφος του και ο λόγος του, έχει αναλάβει όλη τη νεοφιλελεύθερη "λάντζα" για τιθάσευση των λαών του Νότου. Συνεπώς, δεν βλέπω να γίνονται ηπιότεροι οι δανειστές, βλέπω να σκληραίνουν οι δανειστές, γι’ αυτό και από εμάς απαιτείται ψυχραιμία, ενιαίος λόγος, στήριξη της κυβέρνησης, γιατί θα έχουμε σκληρότερη αντιμετώπιση τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνιών κλπ. Άλλωστε, όλα τα κυρίαρχα ρεύματα του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στην κυβέρνηση, άρα, λοιπόν, θέτω θεωρητικότερα κάποια ζητήματα. Το σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου, διπλής επιτήρησης είναι αυτό το οποίο με έχει στεναχωρήσει σε θεωρητικό επίπεδο, τις τελευταίες μέρες», είπε ακόμα ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμφωνίας:

«Εύχομαι η κυβέρνηση, όπως πιστεύω, να μην έχει (;;;) υπογράψει τετράμηνη παράταση αντίστοιχου περιεχομένου και δεσμεύσεων με αυτήν τη δίμηνη παράταση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την είχε φέρει στη Βουλή.
Εύχομαι όποια σύμβαση, όποιων δεσμεύσεων να μην έρθει, για να μην πάρει κύρος κοινοβουλίου, άρα το ανώτατο κύρος δεσμευτικό σε βάρος της χώρας. Υπό αυτήν την έννοια αν κυρωθεί αντίστοιχου περιεχόμενου με τη δίμηνη παράταση, θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος και ενδεχομένως συμφωνία, λέω αν συμβεί, με μέτρα».

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.