Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Βρυξέλλες: Από κατάλογο σε κατάλογο με «τη διαδικασία στις ράγες» κι επάνω τους δεμένο τον λαό ‒ Η 20 Φλεβάρη φωτίζει το δρόμο του κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Η λύση δεν βρίσκεται εντός των τειχών της ΕΕ

Βρυξέλλες: Εκατέρωθεν δεσμεύσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη
Δημοσίευση: Παρ, 20/03/2015 - 08:05
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/03/2015 - 08:58
Την απόφαση τους να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη επιβεβαίωσαν η ελληνική κυβέρνηση και οι ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ.
Στην επταμερή συνάντηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα αποφασίστηκε ότι θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup, ακόμα και εντός της εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα καταθέσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων.
Σχόλιο του ΚΚΕ για την επταμερή συνάντηση
Δημοσίευση: Πέμ, 19/03/2015 - 17:49
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 20/03/2015 - 07:55
Σε σχόλιό του  για την επταμερή συνάντηση  το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τις ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ και με την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ δεν βρίσκονται τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά το πώς θα εφαρμοστεί η αντιδραστική συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, πώς θα πληρωθούν οι δόσεις του δυσβάσταχτου χρέους και πώς θα επιτευχθεί η ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Συνεπώς, η πολιτική λύση υπέρ του λαού δεν βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αλλά στην πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό να κάνει κουμάντο στην εξουσία και την οικονομία».
«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε το έργο μας και να το ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται στην κοινή δήλωσε που εξέδωσαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Εurogroup μετά τη συνάντηση.
«Επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρακτική συμφωνία επί της διαδικασίας: Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν» προσθέτει το κοινό ανακοινωθέν.
Στη συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της ΕΕ, Ούβε Κορσέπιους.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και ότι η συζήτηση ήταν ήρεμη και συλλογική. 
«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις», είπε. Συμπλήρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.
Για την εκταμίευσης των δόσεων, σημείωσε πως θα εξαρτηθεί από την θετική αξιολόγηση αυτών των προτάσεων.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι
επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει. Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Ο Φρανσουά Όλάντ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης. Επίσης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν από δημοσιονομικής απόψεως, καθώς και ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα.
Παζάρια μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα
«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι όλες οι πλευρές όχι μόνο επαναβεβαίωσαν τη διάθεση να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Θέλοντας να συσκοτίσει το ακριβές περιεχόμενο της αντιλαϊκής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη, ισχυρίστηκε πως έγινε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, την πέμπτη αξιολόγηση, ούτε το mail Χαρδούβελη. 

  • Ωστόσο εξέφρασε την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταθέσει και να υλοποιήσει τις δικές της αναδιαρθρώσεις, προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Σε σχέση με το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό αστικό κράτος, υπογράμμισε πως επαναβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των πλευρών να εργαστούν, ώστε το συντομότερο να υπάρξει η αποκατάσταση της χρηματοδοτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα προχωρήσει άμεσα στην προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται στην πιο ακραία φτώχεια και παράλληλα είναι συνδεδεμένα με το τσάκισμα κάθε κοινωνικού επιδόματος που αφορούσε ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και εφόσον το Eurogroup εγκρίνει τη λίστα, αναμένεται να αποδεσμευτεί η δόση. Όπως υποστήριξε, στη λίστα δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα, θα αναφέρονται πιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν και χρονοδιαγράμματα. Στη συνέχεια αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων.
Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη την οποία η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα προβλέπει ότι θα διατηρηθούν όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά «μνημονιακα» μέτρα, καθώς και ότι θα «εμπλουτιστούν» με νέες μεταρρυθμίσεις. 

Πάνω σε αυτή τη βάση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παζαρεύει ώστε η λίστα των μεταρρυθμίσεων να υπηρετεί ένα μείγμα που θα ευνοεί περισσότερο το ντόπιο κεφάλαιο, ενώ ο λαός δεν θα δει καμία ανακούφιση αφού θα παραμείνει σε ισχύ ο πυρήνας των μέτρων της «μνημονιακής περιόδου.
Πηγές προσκείμενες στην Κομισιόν ανέφεραν ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας μέχρι τον Απρίλιο.
Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι η επταμερής συνάντηση επιβεβαίωσε την πάγια θέση της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να εξέφρασε ενόχληση για την ρητορική που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και για τη στάση της απέναντι στα «τεχνικά» κλιμάκια.
Φωτό από: THETOC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.