Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Ανθρωπιστική κρίση»: Ψηφίστηκε το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο ‒ Προπέτασμα για περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων ‒ Η (ακραία) φτώχεια είναι παιδί του καπιταλισμού ‒ «Κουρεύει» τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση ‒ 1,1 δισ. πάει στους δανειστές ‒ Ανέγγιχτο το κεφάλαιο (2 VIDEO)


 Η ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου
 
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση» που δίνει ψίχουλα - Ομιλίες των κομμουνιστών βουλευτών (VIDEO)
Ψηφίστηκε την Παρασκευή επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ (με εξαίρεση τον Αδ. Γεωργιάδη που καταψήφισε για διαχειριστικούς λόγους), Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ το κυβερνητικό νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» μετά από κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
Το ΚΚΕ ανέδειξε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, πετσοκομμένα ακόμα και από τα ψίχουλα του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», την ίδια ώρα που δεν αγγίζει στο ελάχιστο το μεγάλο κεφάλαιο.
Σε αυτήν τη βάση, το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν ψηφίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επί της αρχής και θα εξαρτηθεί το αν θα ψηφίσει στο «παρών» στη συνέχεια από τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε η εισηγήτρια του Κόμματος, Δ. Μανωλάκου.
Όλα τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν επί της αρχής το κυβερνητικό νομοσχέδιο, καθώς αυτό κινείται πλήρως εντός των αντιλαϊκών πλαισίων που ορίζει η ΕΕ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
Η όποια κριτική από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν γιατί δεν περιέχεται διάταξη για να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», το οποίο στην πραγματικότητα ανοίγει δρόμο για περικοπή και των όποιων κοινωνικών επιδομάτων έχουν απομείνει.
  • Στην πραγματικότητα, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για «δωρεάν παροχή και επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος» επίδομα σίτισης, στέγασης κ.ά., αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, αφού αφορούν νοικοκυριά που βιώνουν την πιο ακραία φτώχεια, με όριο στα 400 ευρώ το μήνα οικογενειακό εισόδημα για τις 4μελείς οικογένειες, ενώ και στα νοικοκυριά που θα κριθούν «δικαιούχοι» δεν εξασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο μία στοιχειωδώς αξιοπρεπής διαβίωση.
Η Ομιλία της Δ. Μανωλάκου
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ξεκινώντας την ομιλία της,
  • επισήμανε ότι ο πυρήνας και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, η ανάκαμψη των κερδών του επιχειρηματικών ομίλων και την ίδια ώρα λιτός βίος και νόμιμη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων με μερικά ψίχουλα.
  • Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ανακουφίζει πραγματικά τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά πολύ μικρό αριθμό από αυτούς, ενώ δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τη φτώχεια, αφού αφήνει ανέγγιχτες τις αιτίες που την προκαλούν.
  • Τόνισε ότι ουσιαστικά το νομοσχέδιο προβλέπει πετσοκομμένα ψίχουλα με όρους και προϋποθέσεις για να μη δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη, υπάρχει θολούρα στον ακριβή ορισμό της φτώχειας, ενώ δεν εφαρμόζονται ούτε οι υποσχέσεις-ψίχουλα που δίνονταν προεκλογικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Η Δ. Μανωλάκου,
  • αναφερόμενη στα παζάρια που διεξάγονται αυτό το διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ και θεσμών, σημείωσε ότι στόχο έχουν τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του κεφαλαίου, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
 Ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου
Την κυβέρνηση που επιδιώκει να κάνει μια αναδιανομή της φτώχειας για να πληρώσουν τα λιγότερο φτωχά νοικοκυριά για τα περισσότερο φτωχά, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Όπως υπογράμμισε, εάν η κυβέρνηση δεν απαντήσει ποιος φταίει για τη φτώχεια, δεν μπορεί να δώσει λύση. 

Οι ισχυρισμοί της ότι φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα ίσχυαν στο βαθμό που το πρόβλημα το είχε μόνο η Ελλάδα, ωστόσο,
  • το πρόβλημα υφίσταται και στο λίκνο του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, που έχουν άλλο μείγμα διαχείρισης, αλλά υπάρχουν 42 εκατομμύρια ανασφάλιστοι και 46 εκατομμύρια πηγαίνουν στα συσσίτια.
  • Ανάλογη κατάσταση και στην ΕΕ που μετρά 124 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το καπιταλιστικό σύστημα είναι που φταίει για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που φοβάται να το πολεμήσει, αντίθετα προσπαθεί να το εξανθρωπίσει.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι αναντίστοιχα με την πραγματικότητα καθώς η κυβέρνηση περιορίζεται σε ψίχουλα και μάλιστα «κουρεμένα». 
  • Όπως υπενθύμισε, το κόστος των 4 μέτρων της κυβέρνησης στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν 1,3 δισ. ευρώ και τώρα η κυβέρνηση δίνει 230 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο 1,1 δισ., υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «το έφαγε η προσπάθεια της κυβέρνησης να πληρώσει το δημόσιο χρέος, τους δανειστές, για να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση "κούρευε" μισθούς και συντάξεις, έτσι και η σημερινή "κουρεύει" το δικό της πακέτο ακόμη και με τα ψίχουλα που έλεγε προεκλογικά».
Την ίδια ώρα, κατήγγειλε ο κομμουνιστής βουλευτής, το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κανένα μέτρο για να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο, για τα συμφέροντα του οποίου γίνονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.