Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Jean-Jean Varou-faux: Ας παίξουμε με τις λέξεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το κεφάλαιο


Eurogroup: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τη συνέχιση του μνημονίου
Δημοσίευση: Πέμ, 12/02/2015 - 08:13
Για την ερχόμενη Δευτέρα στην τακτική συνεδρίαση του Eurogrουp παραπέμπεται το ενδεχόμενο να ληφθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν υπήρξε συμφωνία και κοινό ανακοινωθέν αλλά «διεξοδική» συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το σημερινό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ έκανε λόγο για  
«χρήσιμες, εντατικές και εποικοδομητικές» συζητήσεις. Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων, είπε.
Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι συζητήθηκε η πιθανότητα παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας, που λήγει στο τέλος του μήνα. Σημείωσε πως κάποια κράτη-μέλη κατέστησαν σαφές πως η παράταση του προγράμματος ήταν η προτιμότερη επιλογή.
«Παίζουν» με τις λέξεις
Η έκδοση κοινής ανακοίνωσης «σκόνταψε» στις διατυπώσεις, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να μην περιέχεται ο όρος παράταση.
Ανεξάρτητα από ονόματα, το βέβαιο είναι ότι αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η παράταση του υφιστάμενου μνημονίου, αλλά η κυβέρνηση αναζητά μια φόρμουλα που θα την επιτρέψει να το πλασάρει ως πρόγραμμα - «γέφυρα».
Ούτως ή άλλως το μεταβατικό πρόγραμμα που προτείνει η κυβέρνηση προβλέπει τη διατήρηση του 70% των μέτρων του μνημονίου, ενώ το άλλο 30% θα αντικατασταθεί από αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που θα συμφωνηθούν με τον ΟΟΣΑ.
«Στο Eurogroup αυτό δεν υπήρξε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή. Θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία» υποστήριζαν κυβερνητικές πηγές, σε μια προσπάθεια να «παίξουν» με τις λέξεις.
Θα βρεθεί λύση...
Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Ευρώπη ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.
Αναφερόμενος στην θέση εταίρων του, για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ανέφερε ότι «έγιναν συζητήσεις και μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχει δανειακή συμφωνία την οποία πρέπει να την επεκτείνουμε». Όπως είπε, η ελληνική αντιπροσωπεία εξήγησε ότι εκλέχθηκε με στόχο την αμφισβήτηση της λογικής αυτού του προγράμματος.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, θα απαιτηθούν πολλές αμοιβαίες υποχωρήσεις για να φτάσουμε σε συμβιβασμό.


Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.