Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ζαν Ζακ Βαρουφώ: Θα πλερώσουμε τους τραπεζίτες κανονικά ‒ Σόιμπλε: Οι έλεγχοι της Αγίας Τριάδας είναι δεσμευτικοί

Κοινωνική επίσκεψη στο Σίτυ, έπειτα από το κοινωνικό συμβόλαιο με τον Σαπέν

Βαρουφάκης: Θα εξυπηρετήσουμε κανονικά το χρέος μας
Τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν στο Λονδίνο.
Εν τω μεταξύ διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της αναμένεται να δώσει ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε τραπεζίτες και επενδυτές. 
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση με 100 τραπεζίτες θα δηλώσει ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της με όρους που δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους ιδιώτες επενδυτές. 
THETOC
Για την συνάντηση βλέπε και 902

 Οι έλεγχοι της τρόικας είναι δεσμευτικοί, λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Δημοσίευση: Δευ, 02/02/2015 - 16:23
Δυσαρέσκεια για τα σενάρια κατάργησης της τρόικας εξέφρασε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα στο πλαίσιο της διάσωσης και οι σχετικές συμφωνίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάν Κοτέ.
Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Κλοντ Γιούνκερ επεξεργάζεται σχέδιο για την αντικατάσταση της τρόικας από έναν άλλο εποπτικό μηχανισμό.
Η Μαριάν Κοτέ δεν απέκλεισε να συναντηθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη, αν και, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» συγκεκριμένη ημερομηνία. Επίσης ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άγκελα Μέρκελ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φλεβάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.