Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πάνος Καμμένος: «Μονάδα επίθεσης η ΕΛΔΥΚ που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη» ‒ Κως: Πρόκληση τουρκικού ελικοπτέρου ‒ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Η αστική τάξη συνεκπαιδεύεται με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και πάει Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ‒ Το κράτος συνεχίζεται


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Χαρακτήρισε «μονάδα επίθεσης» την ΕΛΔΥΚ
Ολοκληρώθηκε χτες η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στην Κύπρο
Στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) βρέθηκε χτες (12/2/2015) ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, την οποία πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκο.
Σύμφωνα με ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ, αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή,
ο Π. Καμμένος απευθύνθηκε στους στρατιώτες και χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την επίσκεψή του σε «μια μονάδα επίθεσης», που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».
  • Δηλώσεις που, ανεξάρτητα από το αν προορίζονται για «εσωτερική κατανάλωση», έρχονται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο και οξύνεται η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις - η τωρινή όπως και η προηγούμενη - βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε άξονες και αντιάξονες στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς.
Προσπαθώντας να κρύψει ότι για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις η «εθνική κυριαρχία» γίνεται λάστιχο στο πλαίσιο των λυκοσυμμαχιών όπου συμμετέχουν για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης, των ενδοϊμπεριαλιστικών συμβιβασμών και ανταγωνισμών, στους οποίους επιδιώκουν να έχουν ενεργό ρόλο, ο Π. Καμμένος κατέφυγε σε ένα φρασεολόγιο με εθνικιστικό «χρώμα», σχολιάζοντας ότι
το έθνος «είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα», νικά, και ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν ηθικό υψηλό «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».
‒Ο Ελληνας υπουργός, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τακτική ναυτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, δήλωσε ότι «οι Τούρκοι να είναι βέβαιοι πως δεν είναι μόνοι τους στην περιοχή».
‒Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ ήδη με ένα πλοίο και διαβεβαίωσε ότι «είναι πολύ κοντά και με άλλες ναυτικές δυνάμεις».
Τέλος, μετά από συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, ο υπουργός δήλωσε:
‒«Από πολλά χρόνια πριν, ο Μακαριώτατος μιλούσε πάντα - αν και πολλοί το ξέχασαν - για το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Ηρθα, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τον Μακαριώτατο και τον κυπριακό ελληνισμό ότι το ενιαίο αμυντικό δόγμα δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μία αλήθεια που θα εργαστούμε σκληρά να την κάνουμε κάθε μέρα που περνά πιο ισχυρή πράξη».
Αντιδράσεις στα Κατεχόμενα
Από τα Κατεχόμενα, ο υποτιθέμενος «υπουργός Εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί, μιλώντας χτες στη «βουλή» του ψευδοκράτους, είπε ότι η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, ήταν μια χαμένη ευκαιρία και ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει συμβάλει θετικά στη «λύση» του Κυπριακού. 
Πρόσθεσε ότι ο νέος Ελληνας υπουργός Αμυνας προβαίνει συνεχώς σε αρνητικές δηλώσεις και σχολιάζοντας την προχτεσινή αναφορά του Π. Καμμένου σε επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και πιθανώς Αιγύπτου, είπε ότι «κάνει τον κράχτη του πολέμου». 
Οι κοινές ασκήσεις έχουν εδώ και πολύ καιρό αναβληθεί, συνέχισε, λέγοντας ότι «το δίδυμο Ελληνοκύπριοι - Ελληνες πρέπει να αποφεύγει τις κοινές ασκήσεις».
  • Στο μεταξύ, ενώ πλησιάζει η επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, στη Μόσχα, συνεχίζονται τα καθημερινά δημοσιεύματα για το περιεχόμενο των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν, ειδικά μετά τα «σενάρια» για τη δημιουργία ρωσικών βάσεων στην Κύπρο, που η Λευκωσία βέβαια έχει διαψεύσει. 
Χτες, ο «Φιλελεύθερος» επικαλούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα αρχικά ζήτησε να της παραχωρηθεί χώρος στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου» στην Πάφο για να δημιουργηθούν εκεί μόνιμο εργαστήριο και χώρος αποθήκευσης ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροπλάνα της χώρας.
Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί και για το λιμάνι Λεμεσού.
Ωστόσο, η ρωσική πλευρά απέρριψε τον όρο που έθεσε η κυπριακή, ο οποίος ήταν να μπορούν οι κυπριακές αρχές να ελέγχουν τα εργαστήρια, και τελικά η διμερής συμφωνία θα περιοριζόταν σε «διευκολύνσεις» που παραχωρούνται και σε χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία
ΚΩΣ
Υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου

Σοβαρό περιστατικό με υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου σημειώθηκε χτες πάνω από την Κω.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, 
‒«τουρκικό ελικόπτερο AΒ-412, το οποίο εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:08, πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ανατολικού άκρου Κω στις 11:09 σε ύψος μικρότερο των 1.000 ποδών. Το ελικόπτερο εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:13. Το εν λόγω ελικόπτερο αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική». 
Η προκλητική αυτή υπέρπτηση, στα 300 μέρα πάνω από ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, έγινε ενώ δεν υπήρχε ούτε καν κάποια τουρκική άσκηση στην περιοχή.
 
Πιθανότατα έρχεται ως «απάντηση» της Αγκυρας στη διήμερη επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου στην Κύπρο, τις δηλώσεις του εκεί περί ενός νέου «αμυντικού σχεδιασμού» και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, πιθανά και της Αιγύπτου.

ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Eνημερώσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη δυνάμεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα ο   Ακόλουθος Άμυνας της Ολλανδίας, Συνταγματάρχης Johannes Gerardus Blom (εδώ με τον Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès, κατά την υποδοχή).
Το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης» (ΕΣΕΕ) στην έδρα της Α' Στρατιάς, στη Λάρισα, που συντονίζει τη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με την κωδική ονομασία EUFOR RCA, επισκέφτηκε χτες ο ακόλουθος Αμυνας της Ολλανδίας, συνταγματάρχης Johannes Gerardus Blom.
Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «πέτυχε» (για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης) να επιλεγεί το ΕΣΕΕΕ (ένα από τα 5 συνολικά ευρωενωσιακά στρατηγεία) προκειμένου να συντονίζει την EUFOR RCA, 
‒«την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ (σ.σ: υπάρχουν συνολικά 17 αποστολές), καθόσον πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση της ΕΕ με στρατεύματα ανεπτυγμένα στο έδαφος», όπως τονίζουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές. 
Επιχείρηση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρόσχημα εμφύλιες συγκρούσεις που προηγούμενα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.
Στο πλαίσιο της «συνέχειας του κράτους» για την οποία μιλούσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ήδη από τον Οκτώβρη 2014, όταν επισκέφτηκε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε το υπουργείο Αμυνας ‒«συνέχεια» που, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτήθηκε και με το γεγονός ότι στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών η παράδοση-παραλαβή μεταξύ απερχόμενων και νέων υπουργών επισπεύσθηκε και έγινε μια μέρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα‒ η επιχείρηση συνεχίζει να συντονίζεται από τη Λάρισα, προκειμένου να εδραιωθούν ευρωενωσιακά μονοπώλια σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση στο κέντρο της αφρικανικής ηπείρου και πλούσιο ορυκτό πλούτο.
Σε αυτήν τη βάση, ο Ολλανδός ακόλουθος έγινε δεκτός από τον διοικητή της επιχείρησης, Γάλλο υποστράτηγο Philippe Ponties και ενημερώθηκε επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατηγείου, τις τρέχουσες επιχειρησιακές εξελίξεις, την «ανθρωπιστική κατάσταση» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καθώς και τα μέχρι σήμερα «επιτεύγματα» της επιχείρησης.

Αμερικανός αντιπτέραρχος σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ
Το Πεντάγωνο επισκέφτηκε χτες και προχτές ο Αμερικανός αντιπτέραρχος Darryl L. Roberson, διοικητής της 3rd Air Force - 17th Expeditionary Air Force της Αμερικάνικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιεί ως βάση την αεροπορική βάση του Ramstein στη Γερμανία.
Αυτές τις δύο μέρες είχε συναντήσεις με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αλ. Θεοδοσίου, και τον αρχηγό ΓΕΑ, Ευ. Τουρνά, επαφές όπου «συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως λέγεται από το ΓΕΕΘΑ.
  • Η επίσκεψή του δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι συνεχίζονται αδιαλείπτως, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι συνεκπαιδεύσεις ελληνικών μονάδων με δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για προώθηση στόχων και θέσεων της λυκοσυμμαχίας.
Στιγμιότυπο από την περσινή συνεκπαίδευση της 31ης ΜΕΕΔ με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ
Αλλωστε, αύριο, Σάββατο, λήγει η 15ήμερη τέτοια συνεκπαίδευση (με επίκεντρο την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας), της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14/2/2015

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλοι, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.