Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Εμπρός για νέα μεσοπρόθεσμα! ‒ Το Bloomberg του κ. Τσίπρα· η «τρόικα των θεσμών» του κ. Βαρουφάκη· η συμβουλευτική Lazard του ελληνικού PSI και της αργεντίνικης χρεωκοπίας ‒ ΚΚΕ: Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ


Ο Τσίπρας δεσμεύεται μέσω «Bloomberg» για «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» μεταρρυθμίσεων, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και πληρωμής χρεών
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 18:02
Για την εκπλήρωση των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ και για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και με ριζικές μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του στο «Bloomberg».
Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως
«καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» και κάνει λόγο για «επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.»
Προσθέτει ότι
«χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».
Στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει τον διαχωρισμό των δανειστών σε θεσμικούς εταίρους (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και της επιτροπής αξιολόγησης του ελληνικού μνημονίου.
Επιπλέον αξιοποιεί φράσεις και έννοιες κλειδιά όπως τα περί μεταρρυθμίσεων και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών με πρωτογενές πλεόνασμα που είναι η καρδιά του υπάρχοντος μνημονίου και το πλαίσιο της συζήτησης για επίτευξη συμφωνίας για νέο μνημόνιο.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 12:53
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/01/2015 - 12:57
Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης τονίζει:
«Η οριστική απαλλαγή του λαού από κάθε λογής μνημόνια, επιτηρητές και αντιλαϊκά μέτρα δεν μπορεί να υπάρξει με παραλλαγές των λεγόμενων προγραμμάτων στήριξης ή με αντικατάσταση της τρόικα απ’ άλλους μηχανισμούς εποπτείας, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό που χρειάζεται είναι η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Θα συζητήσουμε με την «τρόικα των θεσμών» δηλώνει στο BBC ο Γ. Βαρουφάκης
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 19:38
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/01/2015 - 19:40
Συνεχίζει να παίζει με τις λέξεις η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενώ διαβεβαιώνει ότι θέλει να συζητήσει με τους δανειστές, ταυτόχρονα βάλει κατά των εκπροσώπων τους.
Χαρακτηριστική του κλίματος η σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στο BBC με την οποία εξηγεί ότι
«ποτέ δεν είπα ότι δεν θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας. Είπα ακριβώς το αντίθετο: θέλουμε να έχουμε εποικοδομητικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κάθε κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, στην οποία δικαιωματικά ανήκουμε. Αυτό που δεν σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να παρατείνουμε ένα λάθος πρόγραμμα».
Παίζοντας με τις λέξεις ο Γ. Βουρφάκης πρόσθεσε πως
«η τρόικα, στην οποία αναφέρεστε, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία είναι η τρόικα των θεσμών, με τους οποίους φυσικά και θα συζητήσουμε, αλλά από την άλλη είναι οι εκπρόσωποί τους που έρχονται για να επιβάλλουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή ενός προγράμματος που έχει αποτύχει».
Οπότε ο υπουργός Οικονομικών,
αφενός μεν διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θέλει να συζητήσει με την τρόικα δηλαδή με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ,
αφετέρου δηλώνει πως φταίει η μετάφραση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου με τον Γ. Ντάισελμπλουμ.
«Έπρεπε να είχα μιλήσει στα αγγλικά για να μην χαθείτε στη μετάφραση. Αυτό που είπα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους δανειστές για ένα διαφορετικό πρόγραμμα», δήλωσε ο υπουργός και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θέλει να παγώσει τις μεταρρυθμίσεις απάντησε «θέλουμε να τις εμβαθύνουμε».
  • Για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά δήλωσε ότι «έχει την πλήρη υποστήριξη μου».
Σύμβουλος της συγκυβέρνησης η «Lazard» που πρωταγωνίστησε στο PSI και σε ιδιωτικοποιήσεις
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 17:16
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 31/01/2015 - 18:58
Στο χρηματοπιστωτικό μονοπώλιο «Lazard» ανέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, το ρόλο «του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πρόκειται για τον γαλλο - αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο που έχει μακρά προϊστορία ως σύμβουλος ελληνικών κυβερνήσεων για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το κρατικό χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Τον Ιούλη του 2011 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου για την υλοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιούλη 2011 σχετικά με την «αναδιάρθρωση του χρέους» - ελεγχόμενη χρεοκοπία, υπό την αιγίδα της Ευρωζώνης. Δηλαδή του PSI, με τις ολέθριες απώλειες για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των οικονομικών νοσοκομείων, ΑΕΙ κ.λ.π.  που ήταν τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα.
  • Είναι επίσης σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, 
  • είχε προσληφθεί από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ως σύμβουλος (μαζί με την Deutce Bank και την HSBC) για την «αναδιάρθρωση» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ
  • έπαιξε ρόλο στο δεύτερο «ξεπούλημα» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το γερμανική πολυεθνική «Thyssen» στην «Abu Dhabi» του Ισκαντάρ Σάφα το 2010.
  • Είχε προσληφθεί επίσης, ως σύμβουλος ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ.  
  • Το ίδιο μονοπώλιο ήταν και σύμβουλος της κυβέρνησης ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή για την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».
  • Η «lazard» είχε προσληφθεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Αργεντινής λίγο πριν η χώρα χρεοκοπήσει ενώ
  • έχει παρουσία (μαζί με το ΔΝΤ) σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν δημοσιονομικό πρόβλημα.
Καθόλου τυχαία, μια μέρα πριν το διορισμό της ως «συμβούλου» του υπουργείου Οικονομικών, το ανώτατο στέλεχός της Ματιέ Πιγκάς, σε δηλώσεις του την Παρασκευή στο γαλλικό ραδιόφωνο «BFM Business» ανέφερε:
«Έχουμε μια πανοπλία πιθανών λύσεων: την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, και μια λύση ακόμη πιο ριζοσπαστική, η οποία αποκαλείται "κούρεμα" για απομείωση του χρέους», κάνοντας λόγο για «απομείωση κατά το 50% του χρέους της Ελλάδας που διακρατείται από δημόσιους φορείς».
902

Επισημάνσεις, επιλογή πρόσθετων φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.