Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Οι εκτελεστές του Παρισιού και το ευρωπαϊκό μητρώο των εκτελέσεων

Γάλλοι στρατιώτες περιπολούν στο Παρίσι (πηγή: ΑΡ)
    Προετοιμάζονται νέα μέτρα φακελώματος στην ΕΕ με αφορμή την επίθεση στο Παρίσι
 Δημοσίευση: Παρ, 09/01/2015 - 14:06

Με νέα μέτρα φακελώματος των πολιτών και ένταση της αστυνομοκρατίας, η ΕΕ «απαντά» στη δολοφονική επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo», στο Παρίσι.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής με θέμα την τρομοκρατία, στις 12 Φλεβάρη στις Βρυξέλλες.

«Μίλησα με τον πρόεδρο (της Γαλλίας Φρανσουά) Ολάντ χθες το βράδυ και έχω την πρόθεση να εκμεταλλευθώ τη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 12ης Φεβρουαρίου για να τεθεί το θέμα της απάντησης που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα προβλήματα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Λετονίας στη Ρίγα.
«Η τρομοκρατία έπληξε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Τουσκ. Υπενθυμίζοντας τις προγενέστερες επιθέσεις στη Μαδρίτη και το Λονδίνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμανε «πόσο ευάλωτες είναι οι χώρες στον κόσμο σήμερα».
«Η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, ωστόσο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειάς μας», δήλωσε ο Τουσκ, υπενθυμίζοντας τη θέσπιση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. «Ωστόσο πρέπει να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε και κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να «επιταχύνει το έργο του για την πρόταση της ευρωπαϊκής οδηγίας PNR (Passenger Name Record/ Μητρώο Στοιχείων Επιβατών) που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των μετακινήσεων επικίνδυνων προσώπων».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει στην ολομέλειά του την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο, αντιτίθεται στην υιοθέτηση αυτού του σχεδίου ευρωπαϊκού μητρώου στοιχείων επιβατών από το 2011, τονίζοντας ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα.
Χθες, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι έκρινε «επιτακτική» την ανάγκη της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σκοπεύει επίσης να προτείνει στα κράτη-μέλη ένα νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας «εντός των προσεχών εβδομάδων».
Η Μογκερίνι συμπεριέλαβε την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής, κυρίως απέναντι στα προβλήματα που τίθενται από τους Ευρωπαίους νέους που στρατολογούνται για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις 19 Γενάρη στις Βρυξέλλες. Το θέμα αυτό θα εξετάσουν επίσης οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις 29 και 30 Γενάρη στη Ρίγα.
902

Επισημάνσεις, πρόσθετες φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.