Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εργολάβοι της αυτοδιοίκησης ή Δώσ' τα όλα, μάνα μου!


...Και στην Τοπική Διοίκηση
Πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως εάν κερδίσει δήμους και περιφέρειες, αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για τα μνημόνια.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρ. Δούρου, το βαρύ χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια - τότε - περιφερειάρχης Αττικής, δήλωνε:
  • -- 3 Φλεβάρη 2014: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γενικά, και οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, είναι η αρχή του τέλους των πολιτικών του μνημονίου».
  • -- 12 Μάη 2014 (πριν τον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών): Να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο της πλήρους ευθυγράμμισης της περιφερειακής διοίκησης με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης.
  • -- 14 Μάη 2014: Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής και το μήνυμα της ανάγκης να αποκτήσει ξανά η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ρόλο που οφείλει να παίζει, με ανεξαρτησία και πόρους. Εξ ου και το διπλό μήνυμα της Αττικής: Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, για να αρχίσει ξανά να ζει η Αττική!
  • -- 25 Μάη 2014 (το βράδυ που ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στην περιφέρεια Αττικής): Αύριο ξεκινά ο πόλεμος με τα συμφέροντα.
  • -- 27 Μάη 2014 (δύο μέρες μετά): Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα.
Το ΚΚΕ εκείνες τις μέρες, τότε δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε ψήφο σε δήμους και περιφέρειες για να «καταργήσει τη μνημονιακή πολιτική» - έλεγε ξεκάθαρα στο λαό ότι:
  • ένα κόμμα που στηρίζει την επιχειρηματική δράση, που αποδέχεται και λέει πως θα υλοποιήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, ούτε καν να κάνει πράξη όσα προεκλογικά λέει η πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΚΕ θύμιζε ακόμα ότι για όσα αντιλαϊκά μέτρα έχουν παρθεί στην Τοπική Διοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχαν βάλει το χεράκι τους και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για παράδειγμα, στο ζήτημα της υλοποίησης της μερικής απασχόλησης ή των περικοπών στους πόρους προς τους δήμους που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι δήμοι να παρέχουν υπηρεσίες.
  • Το ΚΚΕ καλούσε τον κόσμο και μέσα από την ψήφου του στους κομμουνιστές υποψηφίους να ενισχύσει τη δική του φωνή στην κατεύθυνση της συγκρότησης εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, ακόμα και εκεί όπου θα εκλεγεί δήμαρχος ή περιφερειάρχης υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Μετά τις τοπικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την περιφέρεια της Αττικής. Και τότε άρχισαν τα πραγματικά ξεμασκαρέματα σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά.
Ετσι, είχαμε την περιφερειάχη πια Αττικής να δηλώνει στις 2 Οκτώβρη 2014:
«Σήμερα οι Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να δράσουν μέσα στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει (...)». Όπως επίσης, αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ να λέει: «(...) έχουμε μια θηλιά στο λαιμό μας».
  • Η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια «κατέβασε», ψήφισε μαζί με τις άλλες παρατάξεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και υλοποιεί τον προϋπολογισμό Σγουρού για το 2015, που ανάμεσα σε άλλα δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για επιχειρηματικά έργα και
  • την ίδια στιγμή για το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων της Αττικής, δηλαδή για έργα που αφορούν το λαό και την ίδια του τη ζωή, προβλέπει μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που πριν από μερικούς μήνες η Αττική στην κυριολεξία πνίγηκε.
Θυμίζουμε ακόμα ότι πρόσφατα, η Κομισιόν έστειλε τα συχαρίκια στη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια για το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής που στηρίζεται στο νόμο 4042/12 και την κοινοτική οδηγία 2008/98 της ΕΕ.
Ενα νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί την επιχειρηματική δράση, που στρέφεται δηλαδή ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και την προστασία του περιβάλλοντος...
  • Αλλά και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015 που κατέβασε η νέα Περιφερειακή Αρχή του κ. Καρυπίδη. Εναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΝΔ.
  • Εχει μια σημασία να θυμίσουμε ότι το αντιλαϊκό σχέδιο προϋπολογισμού είχε απορριφθεί από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών ως μη ρεαλιστικό και με βάση συγκεκριμένες κατευθύνσεις που είχαν δοθεί, αναμορφώθηκε προς το χειρότερο, για να ψηφιστεί εν τέλει και από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Δε χρειάζεται κανένας ιδιαίτερος σχολιασμός για να δει κάποιος ότι οι προεκλογικές κορόνες περί «σκισίματος» του μνημονίου στις Περιφέρειες και δήθεν «φιλολαϊκής αντιμνημονιακής διαχείρισης» μετατράπηκαν σε απόλυτη συμμόρφωση στο σημερινό αντιλαϊκό πλαίσιο και, βέβαια, σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και αποφάσεις που είναι κόντρα στα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. 
Εστω και αν αυτή η συμμόρφωση συνοδεύεται με κλάματα και οδυρμούς για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτού του πλαισίου και ευχές για την ανατροπή του.
Ερώτημα λοιπόν:
  • Μπορεί να θεωρεί κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αδοκίμαστη δύναμη; Μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για το πώς θα πολιτευτεί ως κυβέρνηση;

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.