Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αληθινά μνημόνια, μνημειώδη ψεύδη και μεσοπρόθεσμα διαρκείας

Το ΣΥΝ της ΜΟΡΦΩΣΗΣ!
Απ' το μνημόνιο της ΝΔ στο μεσοπρόθεσμο του ΣΥΡΙΖΑ;
Με βάση τις μέχρι τώρα συμφωνίες στα όργανα της ΕΕ, η Ελλάδα καλείται να «κλείσει τη διαπραγμάτευση» με την τρόικα μέχρι τις 28 Φλεβάρη, για να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση από τα μνημόνια, να «βγει στις αγορές» και να ενεργοποιηθεί η λεγόμενη «γραμμή προληπτικής στήριξης» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM/EFSF).
Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από το Μηχανισμό Σταθερότητας, αν τα ομόλογα που εκδίδει δεν απορροφηθούν από τις αγορές ή το επιτόκιο είναι πολύ ψηλό. Για τους ίδιους λόγους, ο ESM θα μπορεί να απορροφά μέρος των κρατικών ομολόγων.
Ο Δραγασάκης σε ρόλο Χαρδούβελη
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά;
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει νέα μνημόνια για το λαό.
Κρύβει όμως ότι η αξιοποίηση του ESM ως εγγυητή στις αγοραπωλησίες των ελληνικών ομολόγων είναι και δική του πρόταση όπως προκύπτει από τις παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή στις 24/2/2014 απευθυνόμενος στην Κομισιόν.
Κατηγορώντας την Κομισιόν ότι αγνοεί προτάσεις σαν κι αυτή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τής καταλόγιζε ότι ζητάει «την πλήρη εφαρμογή "όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα" (σ.σ. Μνημόνιο)».
Για να φτάσουμε όμως στη γραμμή προληπτικής στήριξης, πρέπει μέχρι το τέλος του άλλου μήνα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην όποια κυβέρνηση, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για τα μέτρα που θα «ολοκληρώσουν» το μνημόνιο με τη μορφή που το ξέρουμε.
Ως πρόγραμμα δηλαδή συγκεκριμένων και χρονικά προσδιορισμένων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», που συνδέονται με τη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
***
Ο Χαρδούβελης σε ρόλο Σταθάκη
Tο σχέδιο της Ελλάδας
Ήδη, με δεδομένες τις εκλογές και με το ενδεχόμενο να αλλάξει κυβέρνηση στην Ελλάδα, η ΕΕ συζητάει μια ακόμα παράταση στη «διαπραγμάτευση» για το υπάρχον πρόγραμμα και τη μετάβαση στη «γραμμή προληπτικής στήριξης», ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «συμφωνία μέχρι τον Ιούλη».
Όταν ο Γ. Δραγασάκης ρωτήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το πώς θα διαχειριστεί αυτές τις προθεσμίες μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε επί λέξει (και το επανέλαβε χτες σε άλλη συνέντευξη):
‒«Από τότε που είδαμε τον κύριο Ντράγκι με τον κύριο Τσίπρα, του εξηγήσαμε ότι εμείς μιλούμε για αντικατάσταση του μνημονίου από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Θα συνοδεύεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (...) Η νέα κυβέρνηση (...) ως υπεύθυνη κυβέρνηση του ελληνικού λαού, εφόσον πάρει την εντολή και εφόσον σχηματιστεί, θα καταθέσει στα όργανα τα ευρωπαϊκά, όχι στην τρόικα, όχι στους τεχνικούς υπαλλήλους, αλλά στους θεσμούς της Ευρώπης, το σχέδιο της Ελλάδας για το μέλλον της Ελλάδας».
Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα αντικαταστήσει το σημερινό πρόγραμμα με ένα καινούργιο μεσοπρόθεσμο, με βάση το οποίο θα διαπραγματευτεί.
Όπως, άλλωστε, παραδέχτηκε ο Γ. Δραγασάκης, αυτό το μεσοπρόθεσμο θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους σύμφωνους με τις κατευθύνσεις που βάζει η ΕΕ.
Στιγμιότυπο από την καταργηση των μνημονίων
Τι κρύβει όμως από το λαό;
Κρύβει συνειδητά ότι το πλαίσιο αυτό, μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινείται το νέο πρόγραμμα είναι από χέρι αντιλαϊκό.
***
Όσες φιοριτούρες κι αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει ότι το δικό του μεσοπρόθεσμο είναι καλύτερο από της σημερινής κυβέρνησης, αυτό που τελικά θα καθορίσει το περιεχόμενό του είναι το «πλαίσιο της ΕΕ» μέσα στο οποίο δηλώνει ότι θα διαπραγματευθεί απαρέγκλιτα ο ίδιος, όπως κάνει και η κυβέρνηση. Μιλάμε, δηλαδή, για:
  •  ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (άρα συνέχιση των περικοπών και φορολογία για το λαό, δηλαδή λιτότητα),
  • «δημοσιονομική σταθερότητα»,
  • «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή, αντιλαϊκά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις ή συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιώτες) δεσμεύσεις στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τι μας περιμένει την επομένη των μνημονίων, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ξεκαθαρίζεται από κάθε πλευρά, είναι ότι η υπαγωγή σε οποιοδήποτε καθεστώς εγγυήσεων για τη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας, θα συνοδεύεται από «ενισχυμένη εποπτεία», που προβλέπει:
  • συγκεκριμένους στόχους στα δημοσιονομικά,
  • διαδικασίες ελέγχου και
  • εκθέσεις προόδου ανά εξάμηνο, αντί για τρίμηνο που είναι σήμερα.
Για τέτοια κατάργηση του μνημονίου μιλάμε...
Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.