Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ουκρανία: 15 οι νεκροί της Μαριούπολης - 8 του Ντονέτσκ ‒ Πούτιν: Η Ουκρανία κλιμακώνει τη στρατιωτική καταστολή στο Ντονμπάς ‒ Ρωσόφωνοι: Καμία εκεχειρία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου ‒ ΟΗΕ: 9 μέρες, 262 νεκροί - Ξεπερνούν τους 5.000 μέχρι σήμερα (2 VIDEO - Φωτό)

(thetoc)

Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί από βομβαρδισμό της Μαριούπολης
Δημοσίευση: Σάβ, 24/01/2015 - 18:16
Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον σημερινό βομβαρδισμό της πόλης - λιμάνι Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, μία επίθεση για την οποία το Κίεβο  -όπως ήταν αναμενόμενο- κατηγόρησε τους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες και τον ρωσικό στρατό.
Προηγήθηκε η άρνηση των ρωσόφωνων να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή νέων ειρηνευτικών συνομιλιών, καθώς οι μάχες έχουν φθάσει τη σφοδρότερη έντασή τους εδώ και μήνες.


(thetoc)
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Παρασκευή πως το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ενώ τις τελευταίες 9 μέρες 262, περίοδος που χαρακτηρίζεται η πιο αιματηρή από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Η υπό κυβερνητικό έλεγχο Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα, βρίσκεται σε έναν παραλιακό δρόμο που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα και φθάνει στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως ρουκέτες που εκτόξευσαν αντάρτες από πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς GRAD έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών.
(thetoc)
Ο στρατός του Κιέβου κατέγραψε «μεγάλης έντασης» επιθέσεις των ρωσόφωνων εναντίον κυβερνητικών θέσεων. «Παράνομες ένοπλες ομάδες προσπαθούν να διευρύνουν τα σύνορα ελεγχόμενων περιοχών και να διορθώσουν την οροθετική γραμμή προς όφελός τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια μιας ενημέρωσης τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η Ρωσία έχει 9.000 στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να τους αποσύρει, επιρρίπτοντας της την ευθύνη για μία ένοπλη επίθεση.

Η Μόσχα αρνείται ότι στέλνει δυνάμεις και όπλα στην ανατολική Ουκρανία παρά αυτό που η Δύση υποστηρίζει ότι είναι αναντίρρητη απόδειξη.
Από τους βομβαρδισμούς της Μαριούπολης (Πηγή: ΑΡ, 902)
Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέρριψε στις «εγκληματικές διαταγές» των Ουκρανών ηγετών την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις που άρχισαν τον περασμένο Απρίλη ξεπέρασε ήδη τους 5.000 και ενδέχεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.






Από το τρόλεϊ που δέχθηκε την επίθεση με οβίδα (nooz)


Ουκρανία: Οκτώ τελικά οι νεκροί από τον βομβαρδισμό του τρόλεϊ στο Ντονέτσκ
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 21:58
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 23/01/2015 - 22:03

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όταν μια οβίδα έπεσε πάνω σε ένα τρόλεϊ, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στους οκτώ, όπως αναφέρουν πλέον το Κίεβο, οι τοπικές αρχές και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Χθες αξιωματούχοι των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων είχαν κάνει λόγο για 13 νεκρούς σε αυτό το τραγικό συμβάν, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ουκρανική κυβέρνηση.
nooz
«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία, η οποία χαρακτηρίζει τον βομβαρδισμό αυτό «τρομοκρατική ενέργεια».
Ο επίσημος ιστότοπος των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων κάνει επίσης λόγο για «οκτώ νεκρούς και 17 τραυματίες».
Ο ΟΑΣΕ, που διαθέτει μια αποστολή παρατήρησης στην ανατολική Ουκρανία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι το νεκροτομείο τού Ντονέτσκ έχει επισημάνει πως «έλαβε οκτώ σορούς» μετά το συμβάν στην οδό Κουπρίνα, όπου βρισκόταν το τρόλεϊ. 

902

Ρωσία: Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι κλιμακώνει την στρατιωτική καταστολή στο Ντονμπάς
O Πούτιν στη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας (Φωτο ΑΡ, 902)
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 20:20
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις αρχές της Ουκρανίας ότι εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ντονμπάς και ότι ευθύνονται για δεκάδες θανάτους που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ντονέτσκ.
«Οι αρχές στο Κίεβο εξέδωσαν επίσημη διαταγή να αρχίσει μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πρακτικά σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής» ανάμεσα στις ουκρανικές τακτικές δυνάμεις και τους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες, χρησιμοποιώντας «το πυροβολικό και την αεροπορία» εναντίον «πυκνοκατοικημένων» περιοχών, τόνισε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του συμβουλίου ασφαλείας της ρωσικής κυβέρνησης.
Το τρόλεϊ που δέχθηκε την επίθεση με οβίδα (Φωτό ΑΡ, 902)
«Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες νεκροί και τραυματίες, όχι μόνο μεταξύ των στρατιωτικών και στις δύο πλευρές αλλά και (...) μεταξύ των αμάχων», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εγκληματικές διαταγές
Ο Πούτιν χαρακτήρισε «εγκληματικές» τις διαταγές τις οποίες έδωσε το Κίεβο και τόνισε πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν απάντησε στην πρόταση που έκανε σε επιστολή του στον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, να αποσυρθούν τα βαριά όπλα από τη γραμμή οροθέτησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ισχύσει η κατάπαυση του πυρός.
nooz
«Αυτοί οι οποίοι δίνουν εγκληματικές διαταγές είναι υπεύθυνοι. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιλυθούν τέτοιες συγκρούσεις εκτός από τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών και τη λήψη πολιτικών μέτρων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ουκρανία: Καμία εκεχειρία με την κυβέρνηση του Κιέβου διαμηνύουν οι ρωσόφωνοι

nooz
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 14:51
Παραπέρα κλιμάκωση των αιματηρών συγκρούσεων προαναγγέλλει η δήλωση του βασικού ηγέτη των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας, Α. Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες του έχουν περάσει στην επίθεση για να απωθήσουν τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου έξω από την επαρχία Ντονέτσκ και δεν επιθυμεί καμία συνομιλία για εκεχειρία.
902

19/1/2015, Ουκρανία: Δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Ντονέτσκ (902)
Από το βομβαρδισμό τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».


Επισημάνσεις, επιλογή πρόσθετων φωτό-VIDEO, επιμέλεια, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.