Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μόνο με κόκκινη κατάθεση αντιμετωπίζονται τα «κόκκινα» δάνεια ‒ Ομιλίες Λιάνας Κανέλλη και Νίκου Καραθανασόπουλου (2 VIDEO)

Ομιλίες βουλευτών του ΚΚΕ για τις τροπολογίες για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και αναδρομικά ενστόλων - δικαστικών
Δημοσίευση: Τετ, 12/11/2014 - 17:44
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/11/2014 - 17:44
Την αντίθεση του ΚΚΕ στη νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια εξέφρασαν η Λιάνα Κανέλλη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.
Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι δεν θα ωφεληθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, αναφέροντας ενδεικτικά  ότι δεν προβλέπεται «κούρεμα» των δανείων. Συμπλήρωσε ότι αυτό που κάνει η τροπολογία είναι να «σφίξει τη θηλιά» για λογαριασμό των τραπεζών, που θα αποφασίζουν ποιες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες έχουν ανάγκη από μια πρόταση σαν αυτή που περιλαμβάνεται στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει ενταχθεί και η ρύθμιση για τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστών, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα αναδρομικά που θα τους χορηγηθούν θα είναι μειωμένα κατά 50%, για την περίοδο από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι την 1η Ιούνη του 2014.
Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι η καταβολή των αναδρομικών των δικαστικών θα είναι μειωμένη κατά 50%, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους ενστόλους, αλλά και για δημοσιονομικούς λόγους.
Η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο απειλούνται οι δικαστικοί να μη δικαιώσουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, γιατί έτσι θα μετακυλίσουν το δημοσιονομικό κόστος στους δικούς τους μισθούς. Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους δικαστές να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, ενώ παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι η ρύθμιση για τους δικαστικούς κατατέθηκε μαζί με τους ενστόλους για να εξαναγκάσουν σε ενιαία ψήφο.
Σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ενσωματώνει τρεις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ, γιατί οδηγεί στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στο «παιχνίδι» της αντιπολίτευσης για το ποιος θα κάνει την καλύτερη «ενσωμάτωση». 


Τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου
Τραπεζοκεντρική χαρακτήρισε τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ο Νίκος Καραθανασόπουλος, λέγοντας πως στόχος είναι η βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι η ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών και πρόσθεσε ότι τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων επιχειρηματιών θα τα φορτώσουν στο λαό μέσω της φοροεπιδρομής.
Ανέφερε ότι στην ίδια λογική, την τραπεζοκεντρική, είναι και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και επανέφερε στη συζήτηση την πρόταση του ΚΚΕ για «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου των δανείων, κατάργηση των τόκων και διετή πάγωμα αποπληρωμής και για τους ανέργους πάγωμα αποπληρωμής για όσο διαρκεί η ανεργία.
Αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων έκανε λόγο για προκλητική μέθοδο της κυβέρνησης που επιστρέφει μόνο το 50% και όχι το σύνολο των απωλειών, αλλά και για το γεγονός ότι θέλει να στρέψει τα λαϊκά στρώματα ενάντια σε ένστολους και δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.