Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ένοπλες Δυνάμεις: Καγιάκ και μπιτς-πάρτι για την ευεξία της αστικής τάξης (VIDEO)

Πλήρωμα υποβρυχίου (πυρηνοκίνητου) καγιάκ!
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συνεχείς εκπαιδεύσεις για δράση σε ιμπεριαλιστικές αποστολές
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης () στο Κιλκίς. 
  • Σκοπός η αποστολή τους στο εξωτερικό, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας άρχουσας τάξης.
Εδώ μαθαίνουν... τ' άρματα
Το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 ως Οργανική Μονάδα του ΓΕΕΘΑ.
Αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης των λεγόμενων «ειρηνευτικών επιχειρήσεων», όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η παρουσία στρατιωτικών στελεχών ως «παρατηρητών» σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, που τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαύλισαν για προώθηση θέσεων και συμφερόντων τους.
ΠΚΕΕΥΕ: Των πρακτόρων η σχολή είναι δύσκολη πολύ...
  • Το ΠΚΕΕΥΕ, μάλιστα, έχει αναγνωριστεί από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για διεξαγωγή Σχολείων παρατηρητών που μετέχουν σε αποστολές τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, χτες και προχτές, ομάδα αποτελούμενη από τρεις Έλληνες αξιωματικούς και έναν υπαξιωματικό εκπαιδεύτηκε στις εγκαταστάσεις του σε «θέματα επιχειρήσεων υποστηρίξεως ειρήνης και πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας».
  • Η ομάδα θα επανδρώσει θέσεις σε Κόσσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ.
Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα,
    • Από 11 έως 15 Σεπτέμβρη, εκπαιδεύτηκε στο ΠΚΕΕΥΕ προσωπικό ενός μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, προκειμένου να αναπτυχθεί στο Κόσσοβο, εντασσόμενο στην ελληνική δύναμη που έχει σταλεί εκεί στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής δύναμης (σ. Μπ.: Kosovo Force. ΝΑΤΟϊκή δύναμη. Ιδρύθηκε το 1999 με 50.000 στρατό από 39 χώρες. Το 2008 αριθμούσε 14.000. Σήμερα η δύναμη είναι μειωμένη, αφού οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ έχουν μεταφερθεί όπου γης. Η Ελλάδα συμμετέχει με 118 άνδρες).
      Η έδρα της Το περίφημο στρατόπεδο Bondsteel, στο Κοσσυφοπέδιο.
      Κυματίζει με καμάρι!
      8 Ιουλίου 2014. O Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τελλίδης, μετέβη στην έδρα της KFOR, συνοδευόμενος από το Διοικητή της 34 Μ/Κ ΤΑΞ, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Δύναμης, Ιταλό Υποστράτηγο κ. Salvatore Farina.
      Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και συνομίλησε με το ελληνικό προσωπικό που υπηρετεί στην ειρηνευτική δύναμη του NATO.
      Στελέχη Αλβανών αυτονομιστών της οργάνωσης-κλώνου του ΟΥΤΣΕΚΑ στην ΠΓΔΜ με τις σημαίες των αφεντικών τους στο βάθος... 
      * 
      Στις 24 Μαρτίου του 1999, με πρόσχημα την υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς» στο Κόσοβο, εκεί που δρούσαν οι μισθοφόροι του ΟΥΤΣΕΚΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπολύουν πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. 1999, εποχή που ιδρύεται η KFOR (Μπ.Σ.Α, 24/3/2014).
      • Στις 13 και 14 Αυγούστου 2014, εκπαιδεύτηκαν άλλοι τρεις Ελληνες αξιωματικοί, προκειμένου να πάνε στο Κόσσοβο και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.





      To USNS Sprearhead (JHSV 1) αναχώρησε από τη βάση του, στο Little Creek της Βιρτζίνια στις 16 Ιανουαρίου 2014, μία ημέρα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών και κατέπλευσε στη Σούδα στις 5 Φεβρουαρίου 2014. (Εδώ ο κατάπλους του στη Σούδα).
      Αθλητικός αγώνας για... την ευεξία των Αμερικανών στη Σούδα


      Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο, το «Γραφείο Ηθικού, Ψυχαγωγίας και Ευεξίας Προσωπικού» της «Αμερικανικής Ευκολίας Σούδας», όπως επισήμως λέγεται η αμερικανική βάση στη Σούδα, διοργάνωσε στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων, τον αγώνα «EcoChallenge2014», αποτελούμενο από πέντε σκέλη: καγιάκ, κολύμβηση, ποδηλασία, πεζοπορία (με φορτίο) και τρέξιμο.
      30/5/2013. Δύο, τουλάχιστον, πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ (USS Florida και USS Georgia),ανεφοδιάστηκαν τις τελευταίες στην αμερικανική -ΝΑΤΟική Βάση της Σούδας.
      Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε ομάδα του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που επίσης εδρεύει στη Σούδα.
      Για σήμερα, οι Αμερικανοί ετοιμάζουν μπιτς-πάρτι...
        Σημειώσεις:
        Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, σημειώσεις, παραπομπές, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

        _______________________
        Βλέπε επίσης από Μποτίλια:
        Ακόμα:

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.