Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλάς-Κύπρος: Ένωση ιμπεριαλιστική ‒ Βρετανός ΗΠΑτος Αρμοστής: Oι Bάσεις της Κύπρου έχουν εμπλακεί στον πόλεμο κατά του ISIS ‒ Αποφεύγει να αναφερθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις (Συνέντευξη - VIDEO)

Ακρωτήρι - Δεκέλεια: Οι Βάσεις στο... κόκκινο (βλ. και επόμενο χάρτη)

Βρετανός Υπ. Αρμοστής: Oι Bάσεις στον πόλεμο κατά του ISIS 

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΖΑΝΝΕΤΟΥ

Συνέντευξη του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή στο sigmalive

24 Σεπτέμβριος 2014, 07:00
 
Aναφορά σε ανθρωπιστική εμπλοκή, αλλά ο Βρετανός διπλωμάτης αποφεύγει να αναφερθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις
Οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του βάρβαρου και δολοφονικού Ισλαμικού Κράτους με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δηλώνει ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Ρικ Τοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SigmaLive, τονίζοντας ότι οι πράξεις των τζιχαντιστών έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης των κατεχομένων για μετάβαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, είπε ότι αυτό αναδεικνύει την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Ο Ρικ Τοντ δηλώνει ενθουσιασμένος για τη συνεργασία Η.Β.-Κύπρου, λέγοντας ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από τις δύο χώρες να εργαστούν μαζί για αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους.
ISIS…μια αναβαθμισμένη εκδοχή τρομοκρατίας;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια πολύ επικίνδυνη οργάνωση με δηλητηριώδη ιδεολογία που είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, βάρβαρη, δολοφονική και αποτελεί απειλή για το Ιράκ, τη Συρία την περιοχή της Ευρώπης και γενικότερα τον κόσμο. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να την καταπολεμήσουμε και να νικήσουμε αυτή την απειλή. Όμως, αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει εύκολα και γρήγορα. Χρειάζεται υπομονή, εξυπνάδα και συνεπή εμπλοκή από τη διεθνή κοινότητα. Το Ηνωμένο Βασίλειο με τους συμμάχους του και τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, είναι μέρος αυτής της εμπλοκής.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Η.Β. εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων και Αραβικών Κρατών, έχουν αρχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Το Η.Β. συμμετείχε σε αυτές;
Το ΗΒ εμπλέκεται σε όλες τις διεθνείς ενέργειες για καταπολέμηση του ΙSIS με συμμάχους και συνεργάτες. Δεν θα εμπλακούμε σε αυτές τις συγκεκριμένες αεροπορικές επιθέσεις.
Λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου οι βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στο νησί θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βάση Ακρωτηρίου, ο Υφυπουργός Άμυνας Μάικ Φάλον δήλωσε ότι το στρατιωτικό προσωπικό στην Κύπρο έσωσε ζωές με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ.
Θα εμπλακούν περισσότερο οι βρετανικές Βάσεις σε αυτές τις επιχειρήσεις;
Οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο ήδη έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις και θα συνεχίσουν. Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας λόγω της ανθρωπιστικής καταστροφής που προκαλεί η δραστηριότητα του ISIS. Οι βρετανικές Βάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Θα χρειαστεί να εμπλακεί και η Κύπρος
Θα έχουν οποιονδήποτε άλλο ρόλο οι Βάσεις;
O Πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε την απειλή του ISIS. Δεν θα ήθελε από εμένα να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο για συγκεκριμένα στρατιωτικά ζητήματα όμως νομίζω η δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη: Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους συμμάχους μας και με τους συνεργάτες μας για να αντιμετωπίσουμε την πολύ σοβαρή και μακροχρόνια απειλή όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλη την Ευρώπη. Η Κύπρος ως σύμμαχός μας, ως συνεργάτης και ως φίλη εδώ στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια χώρα η οποία θα χρειαστεί να εμπλακεί για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Αναφέρατε την Κύπρο ως ένα σύμμαχο της Βρετανίας σε αυτή την επιχείρηση. Με ποιο τρόπο υπάρχει-γίνεται αυτή η συνεργασία;
Γνωρίζετε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε ξεκάθαρη την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να εργαστεί μαζί, για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή. Η Κύπρος είναι μέρος της ΕΕ και θεωρείται φίλια προς τη Βρετανία και οι Βάσεις είναι προσόν όλων μας.
Η λύση του Κυπριακού
Η ΚΥΠ έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο οι κατεχόμενες περιοχές να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές για να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία και να ενωθούν με το ISIS. Iδιαίτερα σε περίπτωση που η Τουρκία εφαρμόσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της. Η Βρετανία συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες;
Eίναι ξεκάθαρο ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι απειλή για όλους μας εδώ στην περιοχή αλλά και ευρύτερα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός κράτους που δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα να συνεργαστούμε με όλους τους φίλους μας για να το αντιμετωπίσουμε.
Γνωρίζω ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου είναι επίσης αποφασισμένη να το πράξει. Νομίζω ότι επίσης θα πρέπει να σκεφτούμε πώς με τη βοήθεια του κ. Άιντα μπορούμε να προχωρήσουμε στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
Όπως υπέδειξε και ο κ. Άιντα, μια διαμάχη η οποία έχει παγώσει δεν μένει για πάντα παγωμένη και εδώ είναι πολύ ανασφαλές μέρος του κόσμου. Συνεπώς πιστεύω ότι αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως η επίλυση του κυπριακού θα ήταν προς όφελος της Κύπρου, των Κυπρίων, των χωρών της περιοχής και της ΕΕ.
Βάρβαρη οργάνωση
Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει επαφές με τον Ιρανό Πρόεδρο σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη της χώρας για αντιμετώπιση του ISIS. Γνωρίζουμε ότι ο Ιρανός Πρόεδρος κατηγόρησε το ISIS για τις πράξεις του όμως τάχθηκε εναντίον των αεροπορικών επιθέσεων. Μπορούμε να πούμε οτιδήποτε για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;
H Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους ηγέτες να συζητήσουν σειρά ζητημάτων και αυτή η συνέλευση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ατζέντα αποτελεί πρόκληση, περιλαμβάνει τις κλιματικές αλλαγές, τον Έμπολα αλλά και το ISIS. Συνεπώς, σε όλες τις συζητήσεις του ο Πρωθυπουργός θα αγγίξει αυτά τα θέματα και σίγουρα το ISIS αποτελεί κλειδί αυτών των συζητήσεων. Δεν μπορώ να προδικάσω όμως το αποτέλεσμά τους. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι ένα από τα θέματα που απασχολεί τους ηγέτες αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη είναι πώς αντιμετωπίζουμε αυτή την επικίνδυνη δολοφονική, βάρβαρη οργάνωση με την ιδεολογία του μίσους που τη χαρακτηρίζει.
Εντυπωσιασμένος με την Κύπρο
Πώς είναι η συνεργασία σας με την Κύπρο αυτή τη στιγμή και ποιοι είναι οι σημαντικότεροι στόχοι σας;
Aπό τότε που έφτασα στην Κύπρο, ένα μήνα πριν δηλαδή, εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο από τις σχέσεις με την Κύπρο, οι οποίες είναι ιδιαίτερες σε ανθρώπινο και ιστορικό επίπεδο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να εργαστώ με τους Κύπριους φίλους και συνεργάτες σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Για παράδειγμα τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, την αντιμετώπιση του ISIS, την επίλυση του Κυπριακού αλλά και την πιο αποτελεσματική συνεργασία μας γενικότερα. Κάτι που είπα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν ότι άκουσα την ομιλία του τον Γενάρη στο Λονδίνο, όταν είπε ότι ήθελε την Κύπρο να είναι μέρος της επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ΕΕ και όχι μέρος του, κάτι το οποίο θέλουμε να δουλέψουμε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.