Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Για παράταση της στρατιωτικής επιχείρησης ‒ ΕΔ: Η Βασίλω στο συμπόσιο του ΝΑΤΟ αναβαθμίζει τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προετοιμάζουν το έδαφος για «πιθανή παράτασή» της
Την «πιθανότητα παράτασης» της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία EUFOR RCA») εξετάζει η ΕΕ, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν μετά από ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε αξιωματούχους της λυκοσυμμαχίας στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕ), το οποίο εδρεύει στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και είναι το ευρωενωσιακό στρατηγείο που κατόπιν πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναλάβει την ευθύνη συντονισμού της όλης επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι πρέσβεις και οι ακόλουθοι Αμυνας 25 χωρών της ΕΕ, καθώς και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι της πρεσβείας της Γεωργίας στην Αθήνα, επισκέφθηκαν χτες το ΕΣΕΕΕ, το οποίο λειτουργεί από το 2006 ως ένα από τα πέντε στρατηγεία της ΕΕ από τα οποία υλοποιείται η διαβόητη Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας και είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή της EUFOR RCA σε στρατηγικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες λειτουργίας στο Επιχειρησιακό Στρατηγείο στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.
Ιδού ο Στρατός μας!
22/2/2014: Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).
Ο Γάλλος Επιχειρησιακός Διοικητής, Στρατηγό Philippe Ponties,
ο Νο 2 Έλληνας Επιτελάρχης, Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας,
ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Jean- Yves Le Drian.
Τον άλλον υψηλόβαθμο κύριο... δεν τον γνωρίζω.
Η Βασίλω είναι διπλά περήφανη τώρα.
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν εκτενώς ο διοικητής του Στρατηγείου, Γάλλος υποστράτηγος Philippe Ponties και ο επιτελάρχης του, Έλληνας ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.
Η ενημέρωση εστίασε στο σχεδιασμό, στην εκτέλεση, «τα επιτεύγματα και τις μελλοντικές προοπτικές της επιχείρησης».
Υποτίθεται ότι η EUFOR RCA
«είναι στρατιωτική επιχείρηση μεταβατικού χαρακτήρα με αποστολή την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος στο Μπανγκί, πρωτεύουσα της ΚΑΔ με την προοπτική διαδοχής της από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών MINUSCA (Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic), η οποία ήδη αναπτύσσεται στην περιοχή».
Από την ίδια επίσκεψη
Στο πλαίσιο της EUFOR RCA, πριν από κάποιους μήνες ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στην ΚΑΔ εκατοντάδες στρατιώτες από διάφορα κράτη - μέλη της ΕΕ με πρόσχημα εμφύλιες συρράξεις, που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν για την εξυπηρέτηση μονοπωλιακών συμφερόντων που έχουν να κάνουν με τη γεωστρατηγική θέση της χώρας και τα κοιτάσματά της (ενεργειακά, ορυκτά κ.α.).
Στην ενημέρωση, ο Γάλλος υποστράτηγος αναφέρθηκε και στην «πιθανότητα παράτασης» της EUFOR RCA, «ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών MINUSCA».
Τα παραπάνω ανατρέπουν πλήρως τα λεγόμενα αρμόδιων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στις αρχές Ιούλη, ότι η MINUSCA θα ανάγγελλε «αρχική επιχειρησιακή ικανότητα» στις 15 Σεπτέμβρη, και η EUFOR RCA θα της παρέδιδε πλήρως τα ηνία στις 15 Δεκέμβρη, οπότε και θα ξεκινούσε η επιστροφή των δυνάμεών της στα κράτη - μέλη που συνέδραμαν στη συγκρότηση της αποστολής.


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε πλήρη συντονισμό με ΝΑΤΟικά κέντρα ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών
Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την ηγεσία τους μάλιστα να είναι σε συνεχείς συνεννοήσεις με κέντρα αποφάσεων αυτών των σχεδιασμών, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Ο ΑΓΕΑ στο NACS (ΓΕΑ)
Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευ. Τουρνάς, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium - NACS), που έλαβε χώρα στο Ramstein, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ από 13 έως και 20 Σεπτέμβρη. Επισήμως,
«σκοπός του Συμποσίου ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ και η αμοιβαία κατανόηση κοινών θεμάτων και προκλήσεων που αυτές αντιμετωπίζουν. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παρούσα γεωπολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, οι δυνατότητες των αεροπορικών δυνάμεων της Συμμαχίας καθώς και θέματα εκπαίδευσης και ασκήσεων μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων».
Ο ΑΓΕΝ εν τω μέσω της νυκτός ( 21ο ISPS - ΓΕΝ)
Στο ίδιο μοτίβο, συντονισμού και τεσταρίσματος των δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, συμμετείχε στο 21ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (21st International Sea Power Symposium), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ, από 16 έως 19 Σεπτέμβρη.
Στις εργασίες του συμποσίου συμμετείχαν 113 χώρες και συνολικά 72 Αρχηγοί Ναυτικών.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ,
«στο περιθώριο του συμποσίου, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με ομολόγους του, καθώς και με τον Ναύαρχο Mark Ferguson USN, Διοικητή του Διακλαδικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη Ιταλίας (JOINT FORCE COMMAND NAPLES - JFC) και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.