Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ένταση της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια στους λαούς


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ένταση της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια στους λαούς
Δημοσίευση: Τετ, 10/09/2014 - 12:23
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 10/09/2014 - 12:26
Τις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 4-5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία και την ισχυροποίηση της σύνδεσης των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και των κρατών μελών της με τις αντίστοιχες του ΝΑΤΟ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, προς την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία τονίζει τα εξής:
«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ της 4-5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία είναι επικίνδυνες για τους λαούς.
  • Σηματοδοτούν ένταση της επιθετικότητας της ιμπεριαλιστικής ευρωατλαντικής συμμαχίας, ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητάς της να εξαπολύει επεμβάσεις, πολέμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
  • Κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβρη του 2013 για την ενίσχυση του στρατιωτικού βραχίονά της, την ΚΠΑΑ, προωθείται η ενδυνάμωση-αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ όσο και η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών πολεμικής προετοιμασίας των κρατών μελών.
Εξαιρετικά επικίνδυνες είναι οι αποφάσεις, σε συμφωνία με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις κρατών –μελών, όπως η ελληνική, για περαιτέρω πρόσδεση της Ουκρανίας στο άρμα του ΝΑΤΟ.
  • Η δε ανάπτυξη στρατιωτικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης στα κράτη μέλη της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη, σε στενή σύνδεση με αντίστοιχες δυνάμεις του Ευρωστρατού, στις συνθήκες της σύγκρουσης με την Ρωσία, οδηγεί σε όξυνση των εξελίξεων.
Είναι επίσης υποκριτική η έκφραση ανησυχίας του ΝΑΤΟ όπως και της ΕΕ, των ΗΠΑ για τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία τους οποίους στήριξαν, εξόπλισαν και αξιοποιούν για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:
Πως τοποθετείται για τα πάρα πάνω, για τις συνέπειες που έχουν οι επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την Ε.Ε κατά των λαών, την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία και τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου;»
Διαμόρφωση κειμένου: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.