Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η λαλίστατη σιωπή των προθύμων ‒ Μια εκπληκτική ανακοίνωση


Καλύτερα να σιωπούν
Μετά από τις ευρωεκλογές του Μάη και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΕΒ, δήλωνε τα εξής:
«Δεν δικαιούται (σ.σ. η κυβέρνηση) να μη λογαριάζει τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα, δεν νομιμοποιείται, ηθικά και πολιτικά, να δεσμεύει με αποφάσεις πενταετούς ορίζοντα, την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συμφωνία του πρώτου κόμματος στη χώρα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν λαλίστατος σχετικά με διάφορες κυβερνητικές επιλογές, που ανήγαγε σε κορυφαία ζητήματα, που θα έπρεπε μάλιστα να απασχολούν το λαό, όπως για παράδειγμα ο... διορισμός του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο, παρεμπιπτόντως, σήμερα συναντιέται και ζητά συμβουλές.
Για άλλες κυβερνητικές επιλογές δήλωνε ότι δε δεσμεύουν τη δική του μελλοντική κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσπασματική κίνηση η αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ


Η ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ:
«Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ γνωστοποίησε ότι θα αποσταλούν πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ από φορτία που έχουν κατασχεθεί.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε κάποια στρατηγική της Ελλάδας για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας, την ενίσχυση του διεθνούς της ρόλου και την εξασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας, ή αποτελεί ακόμα μια αποσπασματική κίνηση άκριτης ευθυγράμμισης με τους σχεδιασμούς των ισχυρών δυτικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή; Εάν το ενδιαφέρον για την ανθρωπιστική καταστροφή είναι πραγματικό, γιατί ενισχύονται αποκλειστικά οι Κούρδοι του Ιράκ και όχι και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας όπου συντελείται αυτή η καταστροφή, με 150.000 πρόσφυγες να μετακινούνται στην Τουρκία; και γιατί η δραστηριοποίηση της Ελλάδας επικεντρώνεται στην στρατιωτική υποστήριξη και όχι σε διπλωματικές πρωτοβουλίες ή στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας;
Η έλλειψη υπεύθυνης στάσης από πλευράς του ΥΠΕΞ συνεχίζεται, παρά τα πικρά παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα».
Left.gr 

Μέσω
  • Lenin Reloaded: Μια εκπληκτική ανακοίνωση. Την παραθέτω αυτούσια και χωρίς σχολιασμό εκτός των έντονων και υπογραμμισμένων στοιχείων. Όποιος ξέρει να διαβάσει, διαβάζει... και μένει κόκκαλο.
Πριν από δύο μέρες επισημοποιήθηκε από την κυβέρνηση η συμμετοχή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επεμβάσεις που ξεκίνησε η λεγόμενη «Διεθνής Συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους"», που φυσικά δεν έχουν πραγματικό στόχο τους λεγόμενους τζιχαντιστές ‒τους οποίους με διάφορους τρόπους το προηγούμενο διάστημα στήριξαν οι ιμπεριαλιστές‒ αλλά την προώθηση των γεωπολιτικών σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. (Για συμμετοχή της πρόθυμης Ελλάδας βλ. και από Μποτίλια).
Θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή δεν ήρθε!
Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε τόσο την επέμβαση όσο και την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που εκθέτουν το λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους.
Μάταια περιμέναμε να ακούσουμε την αντίδραση ή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επ' αυτού. Για δυο μέρες εκκωφαντική σιωπή...
Αφού πέρασαν δυο μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μια ανακοίνωση - «μνημείο», όπου αναρωτιέται αν αυτή η απόφαση «εντάσσεται σε κάποια στρατηγική της Ελλάδας για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας, την ενίσχυση του διεθνούς της ρόλου» (!!!) και το γιατί στέλνονται πυρομαχικά μόνο στους Κούρδους του Ιράκ και όχι της Συρίας!
Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή, που να εκφράζεται η εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την «γκρίνια» ότι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο στρατιωτικό αλλά να αναπτύσσονται και στο διπλωματικό πεδίο.
Μέχρι προχτές, αναρωτιόμαστε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιολογεί ως «κρίσιμο θέμα» την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς (αν και δεν το πιστεύαμε).
Με την ανακοίνωσή του, καταλαβαίνουμε πως απλώς δεν αμφισβητεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση ούτε σήμερα, αλλά ούτε βεβαίως ως μελλοντική κυβέρνηση, και γι' αυτό δε δηλώνει την αντίθεσή του παρά τις όποιες παρατηρήσεις...
Βεβαίως, η στάση του αυτή είναι συνεπής, εάν κρίνουμε από τους όρκους πίστης στο ΝΑΤΟ που έδωσε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας...
Καλύτερα, λοιπόν, να σιωπούν!
Επίσης, από 902
και από Μποτίλια: 

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, (μισός) τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

2 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι: για ποιο λόγο πρέπει να θεωρούμε «γκρίνια» ότι την άποψη οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο στρατιωτικό αλλά να αναπτύσσονται και στο διπλωματικό πεδίο, μπορείτε να μου το εξηγήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μπορείτε να απαντήσετε στο δικό σας ερώτημα, το οποίο διατυπώνετε στη διαμαρτυρία σας προς το Ισραήλ (http://energoipolitesgr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_20.html) και με το οποίο ρωτάτε να σας απαντήσει (το Ισραήλ) τι κάνει το ΝΑΤΟ (αν είναι ποτέ δυνατόν, αποδεχόμενος το ανήκειν στο «στρατιωτικό πεδίο» του) τότε θα μπορείτε να απαντήσετε και στο ερώτημα που απευθύνετε στην Μποτίλια.
    Το «διπλωματικό πεδίο» είναι ραπανάκια για την όρεξη.

    Ο Σαββόπουλος σε ένα παλιό τραγούδι του, το 1979 (Οι εκλογές μαντινάδα) το διατυπώνει μοναδικά: «Μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα / όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα;» (http://zbabis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_25.html)
    Το άσμα ισχύει και για την ΕΕ, βεβαίως, για την οποία το έγραψε άλλωστε (άλλο αν το ξέχασε) ο πάλαι ποτέ Διονύσης.

    Ξαναδιαβάστε ωστόσο το απόσπασμα του ΡΙΖΟΥ περί «γκρίνιας», παρά το ότι στην αναδημοσίευση της Μποτίλιας είναι και υπογραμμισμένο:
    «Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή, που να εκφράζεται η εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την «γκρίνια» ότι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο στρατιωτικό αλλά να αναπτύσσονται και στο διπλωματικό πεδίο […] Με την ανακοίνωσή του, καταλαβαίνουμε πως απλώς δεν αμφισβητεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση ούτε σήμερα, αλλά ούτε βεβαίως ως μελλοντική κυβέρνηση, και γι' αυτό δε δηλώνει την αντίθεσή του παρά τις όποιες παρατηρήσεις...
    Βεβαίως, η στάση του αυτή είναι συνεπής, εάν κρίνουμε από τους όρκους πίστης στο ΝΑΤΟ που έδωσε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας...
    Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει την προεκλογική του δήλωση ότι δεν αμφισβητεί το ευρωατλαντικό πλαίσιο».

    Στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ είπε ο Τσίπρας:
    «Μεταξύ των αποστολών των δυνάμεων και των στρατηγείων του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνεται και (...) να συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του ΟΑΣΕ που είναι η πρόληψη συγκρούσεων, η αντιμετώπιση κρίσεων (...) η έννομη τάξη, η ασφάλεια...», όπως αναφέρει το «εγχειρίδιο του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι:
    «Κάνει ζημιά στο λαϊκό κίνημα όποιος επιμένει σήμερα να θέτει σε προτεραιότητα το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, γιατί δε συμβάλλει στη διαμόρφωση «ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος», που θα τον αναδείξει στην κυβέρνηση...»

    Συνεπέστατος λοιπόν, αφού όπως είχε δηλώσει και στη Χούκλη τον Μάιο που μας πέρασε:
    «Εμείς έχουμε όραμα. Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται».
    (στο 43:35, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4rQ4OaN2X6E)

    Σε αυτό το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν καθεύδει, αλλά εξοντώνει παλαιστίνιους (και όχι μόνο)
    Σε αυτό το ΝΑΤΟ-αρσακειάδα με το οποίο θα κάνει παιγνίδι και ο ΣΥΡΙΖΑ, άμα τη αναλήψει της εξουσίας.

    Εδώ δεν μιλάμε για «γκρίνια», αλλά για υποτέλεια (επιεικώς) υπό μορφή γκρινιάρικου ερωτήματος που απευθύνεται στα ώτα της τάξης η οποία θα τον χρήσει διαχειριστή των συμφερόντων της, που τα διαφυλάττει ο κανίβαλος-ΝΑΤΟ.

    Τώρα, αν μπορείτε, εξηγήστε μου κι εσείς κάποιες απορίες από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

    Ο Λαφαζάνης πώς θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας, και κυρίως ποια είναι αυτά τα συμφέροντα;
    Με πόσες Σούδες θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα ο Παπαδημούλης;
    Τι ολοκληρωμένες κινήσεις προτείνουν ο Σταθάκης, ο Βαρεμένος κι ο Μπαλάφας, κι από πού θα ψωνίζουν πυρομαχικά και όπλα για τη νέα γενιά αντικαθεστωτικών, που θα γίνουν οι επόμενοι τζιχαντιστές (http://zbabis.blogspot.gr/2014/09/2000-15000-o-7-10.html), ο Μηλιός και η Δούρου;...

    Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες ή η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, θα είναι πριν ή μετά τους βομβαρδισμούς;

    Δείτε και εδώ: http://zbabis.blogspot.gr/2014/09/2-video_28.html, τα αντίποινα που μας επιφυλάσσει το… ΝΑΤΟ:

    ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Πολίτη, θα μας εύρει κατακέφαλα.
    ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Πολίτη, θα μας κλαδέψει η νομιμότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.