Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν ξεχνάμε! ‒ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή ‒ ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση στο Κερατσίνι ενάντια στο φασισμό ‒ Πρωτοβουλίες ΚΝΕ: Τα όνειρά μας, οι αγωνίες μας και οι ελπίδες μας δεν χωρούν στον καπιταλισμό που έχει σαπίσει, φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία και φασισμό (2 VIDEO - Φωτό)


Τη βραδιά που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα...
Δημοσίευση: Πέμ, 18/09/2014 - 08:55
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε (18/9/2014), από το βράδυ όπου στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, και πιο συγκεκριμένα από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά. Παρά την ολιγωρία της αστυνομίας μπροστά στα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά της ώρας πριν, αλλά και μετά από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, τελικά ο Γ. Ρουπακιάς όπως και πολλά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν και αναμένεται να δικαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Εκείνο το βράδυ, ο Π. Φύσσας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, βγήκε από καφετέρια όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα και βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή Ιφιγένειας και Π. Τσαλδάρη. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά από τηλεφωνήματα και μηνύματα ακριβώς γι' αυτόν το σκοπό. Ο Γ. Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και του επιτέθηκε με μαχαίρι, καταφέρνοντάς του πολλαπλά και σοβαρά τραύματα.
Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Παύλος Φύσσας έδειξε το δολοφόνο του σε έναν από τους οκτώ αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν φτάσει στην περιοχή. Πριν συλληφθεί, ο φασίστας δολοφόνος αρνήθηκε την πράξη του, τολμώντας μάλιστα να πει πως προσπάθησαν να τον χτυπήσουν και γι' αυτό έβγαλε μαχαίρι.
Σημαντικό κομμάτι στη δολοφονία ήταν η ολιγωρία της αστυνομίας. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά μέχρι να κληθούν ενισχύσεις στο σημείο, ενώ οι αρχικές εντολές, όπως ακούστηκαν από τους ασυρμάτους, ήταν να «παραμείνουν σε απόσταση» μέχρι να «προσέλθουν και έτερες ομάδες». Και αν ένας αστυνομικός δεν πλησίαζε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ο δολοφόνος φασίστας θα είχε διαφύγει και η δράση της ναζιστικής ΧΑ δε θα είχε αποκαλυφθεί.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή
Δημοσίευση: Τετ, 17/09/2014 - 14:24
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 18/09/2014 - 11:58
Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ όπου επισημαίνει τα εξής:
«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.
Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ.
Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. Γι’ αυτό και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία προκειμένου να "ενοικιάσουν", με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι’ αυτό και επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, γι’ αυτό και στη Βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.
Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται απ’ αυτό για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, ανέργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιείται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Άλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού.
Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας για την απομόνωση της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που γεννούν και θρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα.
Αποτελεί καθήκον κάθε τίμιου ανθρώπου, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών να συμβάλουν για να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Να αναδείξουν στη νεολαία την ιστορική αλήθεια για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, τις θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός για την ήττα του φασισμού - ναζισμού, την Αντιφασιστική Νίκη, να αντιπαλέψουν σθεναρά την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να ηττηθεί οριστικά και τελεσίδικα ο φασισμός και τα κάθε είδους πολιτικά μορφώματά του». 
Κερατσίνι: Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο φασισμό, ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Βίντεο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι
  
Δημοσίευση: Πέμ, 18/09/2014 - 19:32
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 18/09/2014 - 23:03
Μεγάλη πορεία ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Σεπτέμβρη στους δρόμους του Κερατσινίου από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. Στην πορεία που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συμμετείχε πλήθος κόσμου από σωματεία, φορείς και Λαϊκές Επιτροπές, ενώ τα συνθήματα κατά του φασισμού δόνησαν την ατμόσφαιρα. Νωρίτερα στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή και τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.
Οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (VIDEO)
Η συνέντευξη της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 11/09/2014 - 14:20
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 18/09/2014 - 09:58

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Κερατσινιώτη αντιφασίστα μουσικού, αλλά και από τη δολοφονική επίθεση σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ.
Συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει 18-19-20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, θα είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στο φασισμό - ναζισμό. Στο πλαίσιο αυτό στην Κεντρική Σκηνή θα ανέβει αφιέρωμα στη μετανάστευση με τίτλο «Το τραγούδι του ξεριζωμού», ενώ στη Μαθητική Σκηνή θα δοθούν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα με θέμα «4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό» και παρουσίαση της εκδήλωσης του 8ου Γυμνασίου Αθηνών «Η τέχνη ενάντια στο φασισμό».
Για την ίδια μέρα η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τους σπουδαστές στους χώρους εκπαίδευσης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, να οργανώσουν δραστηριότητες ενάντια στο φασισμό - ναζισμό και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, στις 6 μ.μ.
Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες:
Με την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά στις 26 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο Νίκαιας για την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Με την εκδήλωση των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις 12 Οκτώβρη για τα 70χρονα από τη Μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.
Με το διήμερο φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου που θα γίνει στις 27-28 Σεπτέμβρη και η μία μέρα θα είναι αφιερωμένη ενάντια στο φασισμό.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:
«Εκ μέρους της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, με τη σημερινή μας συνέντευξη επιδιώκουμε να κάνουμε ευρέως γνωστό το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Κερατσινιώτη αντιφασίστα μουσικού, αλλά και από τη δολοφονική επίθεση σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
Αφιερώνουμε, λοιπόν, την πρώτη μέρα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα γίνει 18-19-20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, στην πάλη ενάντια στο φασισμό - ναζισμό. Σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ μας θα αναδειχθεί πιο δυνατό και με περισσότερους να το αγκαλιάζουν το σύνθημα "Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος - τσάκισέ τον".
Να καταλάβουμε βαθιά το φασισμό σημαίνει να καταλάβουμε τη φύση του ως το μεγάλο και άγριο μαντρόσκυλο της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η Χρυσή Αυγή, όπως και οι ιδεολογικοί και πολιτικοί της πρόγονοι στην Ελλάδα με τον Μεταξά και διεθνώς με τους Χίτλερ, Μουσολίνι, συγκροτείται ιδεολογικά πάνω σε ό,τι πιο σάπιο, ό,τι πιο ξεπερασμένο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός.

Πάνω στο μίσος για τους εργατικούς αγώνες και τους αγώνες της νεολαίας, στην απέχθεια για την πολιτιστική δημιουργία, στην εχθρότητα για το διεθνισμό και την κοινή πάλη των λαών, στη διαστρέβλωση και την τερατοποίηση κάθε έννοιας του αθλητισμού και του "νους υγιής εν σώματι υγιεί".
Συγκροτείται όμως πάνω από όλα στη βαθιά υπηρέτηση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, γι' αυτό τους λέμε και είναι υπηρέτες των αφεντικών. Και αυτή την αλήθεια δεν την αναδεικνύει μόνο η ιστορική πείρα από τις παχυλές χρηματοδοτήσεις του Χίτλερ από τα γερμανικά μονοπώλια που τον στήριξαν να κατακτήσει και την κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή δράση των ναζιστών χρυσαυγιτών. Συγκεκριμένα:
  • Για βιομηχάνους στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί.
  • Για μεγαλοεργολάβους στήνουν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.
  • Για τους εφοπλιστές, που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά, ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή.
Το σύστημα πότε τους "αμολάει" και πότε τους "μαζεύει" όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική - φασιστική δράση όμως δεν "ξεπλένεται", ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, με τις οποίες διαπλέκεται.
Τα συμφέροντα, που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν και το μόνο σίγουρο είναι όμως πως θα τους χρησιμοποιήσουν ξανά όταν θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τα κέρδη τους και την εξουσία τους από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία.
Η ναζιστική ιδεολογία πάει πακέτο με την εγκληματική δράση. Και ας κλαψουρίζουν οι φασίστες πως είναι αθώοι, αυτοί δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα, αυτοί οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε στελέχη του ΚΚΕ, αυτοί οργάνωναν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες.

Ας παίζουν τώρα τις οσίες παρθένες, ας λένε τώρα με δακρύβρεχτο τρόπο πως είναι σκευωρία εναντίον τους.

Λένε ότι διώκονται για τις ιδέες τους, επειδή είναι εθνικιστές και πατριώτες. Η αλήθεια, που δεν λένε όμως, είναι πως ο πραγματικός πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού σε κάθε στιγμή. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ‘40 ήταν η πάλη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και όχι η συνεργασία μαζί τους -όπως έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι.
Η κατανόηση της ρίζας του φασισμού πάει χέρι χέρι με το τσάκισμά του. 
  • Αυτό σημαίνει οι ναζί της Χρυσής Αυγής να μην έχουν τόπο να σταθούν.
  • Σημαίνει πως ο λαός και η νεολαία θα οργανωθεί και θα παλέψει ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
  • Σημαίνει πως δεν θα μένει ούτε μισή ενέργειά τους χωρίς καταδίκη, ούτε μισό ψέμα τους αναπάντητο.
  • Σημαίνει πως τα σχολεία, οι σχολές, οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές θα είναι "ξένοι" τόποι για αυτούς, πως δεν θα βρίσκει έδαφος το δηλητήριό τους και η εγκληματική τους δράση.
Ειδικά η νεολαία, σήμερα, έχει καθήκον να οργανωθεί και να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον που της αξίζει.
  • Τα όνειρά μας, οι αγωνίες μας και οι ελπίδες μας δεν χωρούν στον καπιταλισμό που έχει σαπίσει, φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία και φασισμό.
  • Η δύναμή μας είναι ο συλλογικός αγώνας για να αντιπαλέψουμε τα αφεντικά και το σύστημά τους, τα μέτρα και τους νόμους τους, που μας τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα.
  • Για να το γκρεμίσουμε και να χτίσουμε μια κοινωνία που οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι που παράγουν τον πλούτο θα τον καρπώνονται και όχι μια χούφτα παράσιτα καπιταλιστών.
  • Σε αυτόν τον αγώνα θα τσακιστεί από το λαό και η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο μαντρόσκυλο του συστήματος. Η νεολαία έχει, λοιπόν, καθήκον τώρα να δυναμώσει αυτήν την προοπτική, να μπει στον αγώνα.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τη νεολαία του Πειραιά, της Αθήνας και όλης της Αττικής να πάρει δραστήριο μέρος στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που οργανώνει η ΚΝΕ το επόμενο διάστημα:
Να δώσει μαχητικό "παρών" στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ 18-19-20 Σεπτέμβρη, που η πρώτη μέρα του είναι αφιερωμένη στην αντιφασιστική πάλη. Στην Κεντρική Σκηνή θα ανέβει αφιέρωμα στη μετανάστευση με τίτλο "Το τραγούδι του ξεριζωμού". Στη Μαθητική Σκηνή θα δοθούν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα με θέμα "4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό", συναυλία με βάση την πρωτοβουλία των "Ελληνοφρένεια" - "Κολεκτίβα" "Μια απάντηση", παρουσίαση της εκδήλωσης του 8ου Γυμνασίου Αθηνών "Η τέχνη ενάντια στο φασισμό". Να ενώσουμε τη φωνή μας για να ακουστεί από χιλιάδες: "Χρυσή Αυγή, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών".
Επίσης την πρώτη μέρα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Συναυλίες από τον Παντελή Θαλασσινό και τους Μίλτο Πασχαλίδη - Χρήστο Θηβαίο στην Κεντρική Σκηνή. Στη Μαθητική Σκηνή: Standup comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και συναυλίες με τους Afaza, "Υπεραστικούς" και "Κίτρινα ποδήλατα".
Την ίδια μέρα καλούμε τους μαθητές και τους σπουδαστές στους χώρους εκπαίδευσης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, να οργανώσουν δραστηριότητες ενταγμένες στην προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, στις 6 μ.μ.
Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες:
  • Με την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά στις 26/9 στο Κηποθέατρο Νίκαιας για την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
  • Με την εκδήλωση των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις 12/10 για τα 70χρονα από τη Μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι. 
  • Και με το διήμερο φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου που θα γίνει στις 27-28 Σεπτέμβρη και η μία μέρα θα είναι αφιερωμένη ενάντια στο φασισμό».
Διαμόρφωση κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.