Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία - Ιράκ: Bομβαρδισμοί, τρομοϋστερία, βαθιά αντιδραστικά μέτρα, και νέα stealth σε τιμή ευκαιρίας (VIDEO)

Φωτό AP

Συρία - Ιράκ: Καθημερινοί βομβαρδισμοί αλλά και κλίμα τρόμου από τους ιμπεριαλιστές
Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 11:10
Συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι βομβαρδισμοί που εξαπολύουν σε περιοχές της Συρίας, οι ΗΠΑ και αραβικές κυβερνήσεις, με πρόσχημα τη δράση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».
Τη συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα η Βρετανία και η Αυστραλία, την ώρα που στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες η καλλιεργούμενη τρομοϋστερία χρησιμοποιείται για να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, βαθιά αντιδραστικά μέτρα.

Το υπερμαχητικό F-22 κάνει ντεμπούτο κατά της ISIS

Το F-22 Raptor είναι το κορυφαίο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, χαμηλής παρατηρησιμότητας- τεχνολογίας stealth- ικανό και για ηλεκρονικό πόλεμο.



| upd:
Το αμερικάνικο Πενταγώνο γνωστοποίησε ότι στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συμμετέχουν για πρώτη φορά τα F-22 Raptor.Το F-22 τέθηκε σε λειτουργία το 2005, αλλά μέχρι πρότινος  δεν είχε θεωρηθεί αρκετά αξιόπιστο για τις αποστολές μάχης μετά από μια σειρά άστοχων λειτουργειών.
Πηγή: bbc, Μέσω THETOC
Καθημερινοί βομβαρδισμοί
Πολεμικά αεροσκάφη και πύραυλοι έπληξαν σήμερα στόχους της πετρελαϊκής βιομηχανίας στην ανατολική Συρία, σε ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους».
Η πετρελαϊκή ζώνη του αλ-Τάνακ στην επαρχία του Ντέιρ αλ-Ζορ επλήγη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.
Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει με το Ιράκ, βρίσκεται σχεδόν καθ' ολοκληρίαν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» και ήταν σημαντική πετρελαιοπαραγωγική περιοχή πριν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια.
Πύραυλοι έπληξαν επίσης την περιοχή αλ-Κουρίγια, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ντέιρ αλ-Ζορ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν θύματα.
Συμμετοχή αποφασίζουν Βρετανία, Αυστραλία
Δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές αρχές και ζητούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες.THETOC
Την ίδια ώρα, στο «χορό» των βομβαρδισμών μπαίνουν και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, σύμμαχοι των ΗΠΑ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το Κοινοβούλιο για να συζητήσει το αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να της παρασχεθεί βοήθεια εναντίον των «τζιχαντιστών» μέσω αεροπορικών επιδρομών.
Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλίας θα αποφασίσει, μέσα στις επόμενες ώρες, για τη συμμετοχή της χώρας σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ εναντίον στόχων του «Ισλαμικού Κράτους», όπως δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ.
Ήδη στην περιοχή βρίσκονται οκτώ αυστραλιανά πολεμικά αεροσκάφη τύπου F/A-18F Super Hornet και πάνω από 200 άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων.
Ο Τόνι Άμποτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αυστραλιανές δυνάμεις να λάβουν μέρος και στις επιχειρήσεις στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αλλά, πρόσθεσε, «για την ώρα επικεντρωνόμαστε στο Ιράκ».
Τρομοϋστερία
Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Αυστραλίας η καλλιεργούμενη τρομοϋστερία χρησιμοποιείται για να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, βαθιά αντιδραστικά μέτρα.
Μάλιστα, ο ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών καταψήφισε τη νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία που ψήφισε η αυστραλιανή Βουλή, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «φιμώνει» τους δημοσιογράφους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει δεκαετή φυλάκιση για όσους αποκαλύπτουν την ταυτότητα πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών ή δημοσιοποιούν πληροφορίες για έρευνες των υπηρεσιών αυτών στην Αυστραλία και το εξωτερικό.
Στις ΗΠΑ, όπου τέτοια αντιδραστικά μέτρα έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βιώνουν μία άλλη πλευρά αυτής της τρομοϋστερίας.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ανέφερε ότι ενισχύθηκε η αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό, στις υπόγειες διαβάσεις αλλά και στους δρόμους της πόλης, μετά την προειδοποίηση του ιρακινού πρωθυπουργού για μια δυνητική απειλή κατά του συστήματος μαζικών μετακινήσεων της Νέας Υόρκης από ισλαμιστές μαχητές.
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.