Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ‒ Πάρκο Τρίτση - Ίλιον, 18-19-20 Σεπτέμβρη ‒ Μεγάλη συμμετοχή κόσμου την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ‒ «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)


18 - 19 - 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΤΡΙΤΣΗ» ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ
Μεγάλη συμμετοχή κόσμου την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Δημοσίευση: Πέμ, 18/09/2014 - 08:04
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 19/09/2014 - 00:26 

Για όλα όσα αφορούν το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να ενημερώνονται από την καλαίσθητη και λειτουργική, ανανεωμένη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ 
efestival.kne.gr.
Με χιλιάδες επισκέπτες άρχισαν την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ίλιον Αττικής οι τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με κεντρικό σύνθημα: «“Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων" (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!».
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον χαιρετισμό του Θοδωρή Χιώνη Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά του Φασισμού καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στις 22.16 τα πάντα σταμάτησαν στο Φεστιβάλ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Φύσσα.
Σίγησαν τα πάντα για ένα λεπτό στο Φεστιβάλ, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Ωρα 10 και 16 λεπτά το βράδυ. Από όλα τα μεγάφωνα στο χώρο του Φεστιβάλ ακούστηκε το εξής μήνυμα:

«Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από χέρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.
Η σημερινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, στα θύματά του και στο σύστημα που τον γεννά.
Δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε.
Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά τον πολεμάμε.
Στη μνήμη του Παύλου, καλούμε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ ΤΩΡΑ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή».
Και τα πάντα σίγησαν. Και αμέσως μετά, από παντού συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν, με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη, το τραγούδι «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», σε στίχους Φώντα Λάδη, που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.
Καλωσόρισμα της ΚΝΕ
Πριν την ενός λεπτού σιγή, διαβάστηκε από την κεντρική σκηνή το μήνυμα της ΚΝΕ με το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες στο 40 Φεστιβάλ, που έχουν γεμίσει κάθε του χώρο. Το μήνυμα ακούγεται παντού...
«Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι
Σας καλωσορίζουμε στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Τιμάμε φέτος τα 40 Φεστιβάλ μας. Μια πολύχρονη, μαχητική, ελπιδοφόρα πορεία που το καταξίωσε ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός στην χώρα!
Το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ θα μπορούσε να είναι το σύνθημα όλων των φεστιβάλ μας: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων...»
Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους.
Στο ψηλό μπόι της εργατικής τάξης, των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, στο μπόι των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν.
40 Φεστιβάλ και επιμένουμε.
Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, φτιάχνεται και λειτουργεί με την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, το μεράκι, την έμπνευση, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό των χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
40 Φεστιβάλ και συνεχίζουμε.
Οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή ήταν και είναι οι νέοι εργάτες, άνεργοι, οι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών, οι μαθητές και οι φοιτητές, τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Επιμένουμε και Συνεχίζουμε...

για να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση!»
902

Στο χώρο του Φεστιβάλ περιηγήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη. 
Στην Κεντρική Σκηνή πριν τις συναυλίες προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, ακολούθησε αφιέρωμα στο τραγούδι του ξεριζωμού. Ακολούθησε συναυλία με τον Παντελή Θαλλασινό. 
Στη Λαϊκή Σκηνή... κοσμοσυρροή, γλέντι και κέφι. 
Στο Εργατικό Στέκι έγινε συζήτηση με θέμα «Απομονώνουμε του φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς» και έγινε η παρουσίαση συλλογικών εργασιών από τις Οργανώσεις Υγείας – Πρόνοιας και Επισιτιμσού – Τουρισμού της ΚΝΕ.
Στο Στέκι Πολιτισμού παρουσιάστηκαν έργα των καλλιτεχνών με θέμα την καπιταλιστική κρίση.
Στο χώρο των ΑΕΙ – ΤΕΙ έγινε συζήτηση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, παρουσιάστηκε εργασία για το γυναικείο ζήτημα. 
Στη Θεατρική Σκηνή παρουσιάστηκε αφιέρωμα στην Ακροναυπλία από την ΠΕΑΦΕ.
Στον Παιδότοπο τα μικρά παιδιά κατασκεύασαν στολίδια και κούκλες και παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις και «καραγκιόζη».
Στη Διεθνούπολη έγινε συζήτηση για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ κυριάρχησε η διεθνιστική Αλληλεγγύη. 
Στο χώρου του αθλητισμού έγινε σεμινάριο για το Παγκράτιο άθλημα, ενώ έγινε επίδειξη Τζούντο στο αθλητικό camp.
Στο Μαθητικό Στέκι κυριάρχησαν η δημιουργία και οι αντιφασιστικές νότες, δείτε αποσπάσματα των συναυλιών. 

Η έκθεση για τον ΔΣΕ εντυπωσίασε τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και η έκθεση «Αλήθειας και Ψέμματα για το σοσιαλισμό».
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων, συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας. Κυκλοφορεί επετειακό CD για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, ενώ μήνυμα απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης για το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή. 
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν:
Πολυχώροι με πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα (Εργατικό Στέκι, Μαθητικό Στέκι, Στέκι Πολιτισμού κ.ά.).
Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 Κομμουνιστικών Νεολαιών και Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο.
Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα λειτουργούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης.
Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Οργανωμένος παιδότοπος. (Διαβάστε περισσότερα)
Στο τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης:
Παρουσίαση συλλογικών εργασιών μαθητών και νέων εργαζομένων.
Θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις για τα προβλήματα των νέων ανέργων και εργαζομένων, των μαθητών, για τις διεθνείς εξελίξεις, τον Πολιτισμό (Διαβάστε περισσότερα).
Θεματικές εκθέσεις.
Διαγωνισμός Αφίσας και Φωτογραφίας (Διαβάστε περισσότερα).
Εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης (Διαβάστε περισσότερα).
Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. (Διαβάστε περισσότερα).
Παράλληλα, το 40ό Φεστιβάλ θα αποτελέσει βήμα έκφρασης της αλληλεγγύης μας στον Παλαιστινιακό λαό. Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Marwan Emil Toubassi. Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στο λαό της Παλαιστίνης, ενώ την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη έγινε εκδήλωση - συζήτηση στο χώρο ΑΕΙ-ΤΕΙ του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Πάρκο «Τρίτση» Παρασκευή και Σάββατο
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη
Κεντρική Σκηνή
20.00 Προβολή βίντεο-αφιερώματος για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
21.15: Αφιέρωμα σε έργα του Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη. Ερμηνεύουν: Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου. Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Απαγγέλλουν: Κώστας Καζάκος και Κατερίνα Παπουτσάκη
23.30: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λαϊκή Σκηνή
19.30: Συζήτηση: «Φανερές και αθέατες όψεις των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σκηνικό». Ομιλήτρια η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
21.30: Αφιέρωμα στα «Δημοτικά τραγούδια της δουλειάς». Επιμέλεια: Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Συμμετέχουν: η ομάδα παραδοσιακών χορών της ΚΝΕ, η κομπανία του Θεόδωρου Γεργόπουλου, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», οι Θρακιώτες μουσικοί: Δ. Αρβανιτίδης (λύρα) και Χ. Χαριτωνίδης (γκαϊντα)
23.30: Ικαριώτικο Γλέντι με το βιολί του Νίκου Φάκαρου
Μαθητικό Στέκι
20.00: Συναυλία με μαθητές από το Λαϊκό Φροντιστήριο Ηλιούπολης και το μαθητικό συγκρότημα «Metaplita»
21.00: «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο», συζήτηση για το μαθητικό κίνημα
22.15: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Φώτα του δρόμου»
22.45: Stelios Μagalios and the soundpark featΠάνος Βιτζηλαίος
24.00: «KollektivA»
Θεατρική Σκηνή
20.00: «Καφές και Δημοκρατία» του Αζίζ Νεσίν από τη Θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου»
Παιδότοπος
19.30: «Τα παιδιά της Αθήνας», αφιέρωμα στα Αετόπουλα από παιδική θεατρική ομάδα
20.30: «Δροσουλίτες», παράσταση κουκλοθεάτρου με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τον κουκλοθίασο ΚΟΥ - ΚΛΟ
21.30: «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», με το θίασο σκιών του Γιώργου Ταρουνά
Εργατικό Στέκι
19.00:Παρουσίαση συλλογικής εργασίας για την πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, από την Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας.
19.30:Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Οργάνωση Βιομηχανίας της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ: «Ποιος κλείνει τα εργοστάσια;»
20.00: Συζήτηση: «Η ανεργία πληγή και παιδεμός του τόπου... Θα λείψει μονάχα όταν θα στείλουμε τα μονοπώλια στην ανεργία».
Χώρος Πολιτισμού
19.45: Συζήτηση: «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Δρόμοι και Προοπτικές – Η συμβολή του Φεστιβάλ στον Πολιτισμό». Παρεμβαίνουν: Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σταυρος Τσακίρης, σκηνοθέτης.
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη
Κεντρική Σκηνή
20.30: Χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη
20.45: Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
21.30: Αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Συνεχίζουμε!»
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος. Ενορχήστρωση: Θάνος Μικρούτσικος - Θύμιος Παπαδόπουλος.
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Μίλτος Πασχαλίδης
23.30: Συναυλία με την Νατάσα Μποφίλιου
Λαϊκή Σκηνή
21.30: «Η κιθάρα στα χρόνια του ρεμπέτικου» με τον Δημήτρη Μυστακίδη
23.30: «Από τον Τσιτσάνη μέχρι τον Καλδάρα», με την Γλυκερία
Μαθητικό Στέκι
19.00: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ από τη Στερεά Ελλάδα
21.30: Εκδήλωση βράβευσης των νικητριών ομάδων του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
22.00: Συναυλία με το Μουσικό Σχήμα Κορυδαλλού και το μαθητικό συγκρότημα «One step ahead»
23.00: Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα
00.00: Πάνος Μουζουράκης
Θεατρική Σκηνή
19.00: Αφιέρωμα στο κοινωνικό - πολιτικό τραγούδι από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» 
Παιδότοπος
19.00: «Πετρόσουπα», μουσικοθεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ
19.40: Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan
21.30: «Πινόκιο. Η χώρα της ευτυχίας», παράσταση από το θέατρο κούκλας της Ι. Μπόικο, «People & Puppets' Svit»
Εργατικό Στέκι
19.00: «40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ, "Οδηγητής" των νέων εργαζομένων», παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα τους νέους εργαζόμενους και το Φεστιβάλ, μέσα από τις σελίδες του "Οδηγητή"
19.30: Συζήτηση με θέμα: «Μαθητεία – Κατάρτιση: Αντίδοτο στην ανεργία ή διαβατήριο στη ζωή χωρίς δικαιώματα;»
Χώρος Πολιτισμού
19.00: Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Γιώργο Βαρλάμο
Οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν 
Θεατρικό τριήμερο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θεατρικό τριήμερο που οργάνωσε η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ. 
Μουσικό διήμερο
Ολοκληρώθηκε το μουσικό διήμερο που οργάνωσε η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ. 

Διαμόρφωση κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.