Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα στοίχισε 2,5 δισ. Δολάρια ‒ Θα τα αποσβέσουν οι μπιζνες των οικισμών ‒ Με 4 σκίτσα του Carlos Latuff


Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα στοίχισε 2,5 δισ. Δολάρια
ΑΘΗΝΑ 02/09/2014
Το άμεσο κόστος για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ανήλθε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν.
"Οι δαπάνες της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή —οι στρατιωτικές, οι άμεσες δαπάνες— ξεπερνούν τα 9 δισ. σέκελ" είπε ο υπουργός σε ένα οικονομικό συνέδριο στο Τελ-Αβίβ. "Χτυπήσαμε περισσότερους από 6.000 στόχους και από αυτούς οι 5.000 επλήγησαν από την αεροπορία και περίπου 900 από την ξηρά και τη θάλασσα", πρόσθεσε. 
Παρά το εύρος της επιχείρησης ο Γιααλόν παραδέχτηκε ότι οι ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα διαθέτουν ακόμη ένα οπλοστάσιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο.
"Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες, είχαν 10.000 πυραύλους στην αρχή της επιχείρησης. Σήμερα τους έχει μείνει το ένα πέμπτο, αυτό όμως σημαίνει ότι έχουν 2.000 πυραύλους", σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Γιααλόν, κάθε αναχαίτιση πυραύλου από το αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος του Ισραήλ στοιχίζει 100.000 δολάρια (περίπου 76.000 ευρώ).
Την Κυριακή, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου.
Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.



Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή σκίτσων, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.