Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ισραήλ: «Καταδίωξα τους εχθρούς μου, και τους έφτασα· και δεν γύρισα πίσω, μέχρις ότου τους εξολόθρεψα» – Νέες δολοφονίες στη Δυτική Όχθη – Μια πόλη-φάντασμα: 16 φωτο στα ερείπια της Σετζάγια


Παλαιστινιακά Εδάφη: Νέες δολοφονίες από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Ερείπια η Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Τετ, 10/09/2014 - 12:19
Ανατολική Γάζα: Ένας τοίχος. Να ακουμπήσει το όνειρο. Η συνοικία Σετζάγια δέχτηκε τα σφοδρότερα χτυπήματα κατά τη την τελευταία ισραηλινή επίθεση. Στη διάρκεια των επτά εβδομάδων των ισραηλινών εγκληματιών (πολέμου και ειρήνης), 2.101 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 495 παιδιών, και περίπου 18.000 οικιστικές μονάδες έχουν είτε καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές, αφήνοντας περισσότερους από 108.000 ανθρώπους άστεγους. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014. (Activestills.org)
πό Μποτίλια: Σετζάγια, 19-20/7/2014]
Μπορεί η επ' αόριστον εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας να παραμένει σε ισχύ, ωστόσο οι δολοφονίες Παλαιστινίων από τα ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζονται στη Δυτική Όχθη.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας 22χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ-Αμάρι, νοτίως της Ραμάλας.
Ισοπεδωμένη η Λωρίδα της Γάζας (Φωτο ΑΡ από 902)
Ο Ταϊσίρ Κατάρι εβλήθη από πυρά στο θώρακα στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν όταν στρατιώτες πραγματοποιούσαν επιχείρηση συλλήψεων, διευκρίνισαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Σετζάγια: Δίπλα στη μπουγάδα της. Τα δάκρυα έχουν στεγνώσει εδώ και χρόνια. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε το θάνατο υποστηρίζοντας ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στον καταυλισμό για να συλλάβουν μαχητές της Χαμάς.
Σετζάγια: «Ήρωες με δώδεκα ζωές». Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Ισχυρίστηκε πως όταν «οι στρατιώτες εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος προσπαθούσε να πετάξει εκρηκτικό μηχανισμό προς την πλευρά τους, άνοιξαν πυρ εναντίον του», πρόσθεσε.
Ο θάνατος του 22χρονου έρχεται ενώ ένας άλλος Παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε τον Αύγουστο από πυρά της αστυνομίας των συνόρων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ υπέκυψε την Κυριακή.
Σετζάγια: Λίγο φως στη σκοτεινιασμένη του ψυχή. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Ο 16χρονος Μοχάμεντ Σινοκρότ είχε τραυματιστεί στις 31 Αυγούστου από πυρά στη συνοικία Ουάντι Τζοζ.
Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής συγκρούσεις με την αστυνομία κοντά στο σπίτι του στην Παλαιά Πόλη.
Σετζάγια: Ακροβατώντας στα ερείπια της ζωής τους. 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Σύνοδος δωρητών για τη Γάζα στην Αίγυπτο
H Αίγυπτος θα φιλοξενήσει μία Σύνοδο δωρητών με στόχο την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας στις 12 Οκτώβρη, στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Σετζάγια: Σε ένα αντίσκηνο κάτω απ' τον ήσυχο (για πόσο;) ουρανό... Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Νωρίτερα αυτόν το μήνα η Παλαιστινιακή Αρχή είχε αναφέρει ότι η ανοικοδόμηση της Γάζας, μετά την επίθεση των 7 εβδομάδων από το Ισραήλ που ισοπέδωσε ολόκληρες γειτονιές και ζωτικής σημασίας υποδομές, θα στοιχίσει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σετζάγια: Νοσοκομείο και γηροκομείο Αλ Γουάφα. Ο ισραηλινός στρατός το κατέστρεψε ολοσχερώς, στις 23 Ιουλίου, 2014. Ο λόγος: Υπόθαλψη ηλικιωμένων τρομοκρατών. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
[Τα νοσοκομεία συνήθεις στόχοι. Βλέπε από Μποτίλια εδώ, εδώ και εδώ]
Μέχρι τότε, ωστόσο, υπάρχουν και επείγουσες ανάγκες και γι' αυτό η Παλαιστινιακή Αρχή και ο ΟΗΕ απηύθυναν έκκληση για τη συγκέντρωση 427 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες που επλήγησαν από τις συγκρούσεις στη Γάζα.
Ισοπεδωμένο οικοδομικό τετράγωνο στη Σετζάγια: «Ήρωες μες στα χαλάσματα...». Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
Ο συντονιστής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι
Ούτε αηδόνι για την πείνα σου, ούτε και σύννεφο να στίψεις. Πόλης της Γάζας, Σετζάγια, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)
    • «H κρίση απέχει πολύ από το να τελειώσει» και πρόσθεσε ότι χρειάζονται «δραστικές αλλαγές» στη Λωρίδα της Γάζας. «Καταρχάς μια διαρκής κατάπαυση του πυρός, μία πλήρης άρση του αποκλεισμού και μία πολιτική λύση», διευκρίνισε.
    902

    Το διπλό χτύπημα στη Σετζάγια

     73 νεκροί,   εκατοντάδες τραυματίες στοιβάζονται στα νοσοκομεία. Δεκάδες παγιδευμένοι κάτω απ' τα ερείπια. Τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν. Ένα χτυπιέται από τον ισραηλινό στρατό.
     
    *

    17 νεκροί, 200 τραυματίες


    Ο Maher, κάτοικος της Σετζάγια. Μπροστά στο κατεστραμμένο του σπίτι. Οι κόποι του 30 χρόνων, αυτά τα ερείπια. Εδώ έμενε με τη 15μελή οικογένειά του. Σήμερα δανείζεται για το νοίκι, περιμένοντας την ανοικοδόμηση. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)

    Το σχολείο Sobhi Abu Karesh της Σετζάγια: Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης. Εδώ έκαναν μάθημα οι τρομοκράτες. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills. org) (Activestills.org)

    Sobhi Abu Karesh: Θραύσματα από ισραηλινές οβίδες, βόμβες, και όλμους. Τα διαπιστευτήρια των Ιουδαιοναζί. Πόλη της Γάζας, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills. org)

    Ο Hamde Atesh στο μισό-κατεστραμμένο σπιτικό του. Εγκατέλειψαν το σπίτι τους, στις 12 Ιουλίου. Ο πονόψυχος ισραηλινός στρατός ζήτησε απ' τους κατοίκους να φύγουν πριν βομβαρδίσει το κτήριο. Κι εδώ τρομοκράτες. Πόλη της Γάζας, Σετζάγια, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills. org)


    Η οικογένεια Atesh επέστρεψε μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας. Μ' ένα φακό μονάχα. Πόλη της Γάζας, Σετζάγια, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills. org)


    Η γυναίκα και το παιδί του Atesh. Χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό. Όπως και τα περισσότερα σπίτια στη Γάζα. Πόλη της Γάζας, Σετζάγια, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills. org)

    «All you need is boom!!!». Και δυο στίχοι από τον Ψαλμό 18 του Δαυίδ«Καταδίωξα τους εχθρούς μου, και τους έφτασα· και δεν γύρισα πίσω, μέχρις ότου τους εξολόθρεψα». Γραμμένο στον τοίχο ενός παλαιστινιακού σπιτιού από ισραηλινούς στρατιώτες κατά την τελευταία επίθεσή τους Πόλη της Γάζας, Σετζάγια, 4 Σεπτεμβρίου, 2014 (Activestills.org)

    __________


    Διαμόρφωση κειμένου, μικρή συνεισφορά στις λεζάντες της Anne Paq, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.