Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ιράκ: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών ‒ 153 αεροπορικές επιδρομές σε δυο μέρες ‒ Εξουσία Ομπάμα για σχέδιο δράσης


Ιράκ: Συνεχίζονται οι επιδρομές των ΗΠΑ - Σχέδιο κατά των ισλαμιστών ανακοινώνει ο Ομπάμα
Δημοσίευση: Τετ, 10/09/2014 - 16:01
Αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν την Τετάρτη νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στο Δυτικό Ιράκ, λίγες ώρες πριν ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει το σχέδιο των ΗΠΑ για τη νέα επέμβαση στη χώρα, αυτή τη φορά στο όνομα της καταπολέμησης των «τζιχαντιστών».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, οι σημερινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν «με στόχο τη στήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των μελών των σουνιτικών φυλών που προστατεύουν το φράγμα της Χαντίτα».
Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 153 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Σχέδιο δράσης
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα το σχέδιό του για την καταπολέμηση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».
Την Τρίτη ο Ομπάμα συναντήθηκε με την ηγεσία του Κογκρέσου όπου ανέφερε ότι έχει την εξουσία που απαιτείται για να αναλάβει δράση εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την έγκριση του σχεδίου του.
Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων πριν από την ομιλία του η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το βράδυ όπου αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.
Έκτακτη περιοδεία Κέρι
Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα (10/9/2014) στη Βαγδάτη για μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στη νέα ιρακινή κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία και εδραίωση μιας συμμαχίας τουλάχιστον 40 χωρών που θα καταπολεμήσει τους ακραίους τζιχαντιστές οι οποίοι σκορπίζουν τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Κέρι έφθασε στην ιρακινή πρωτεύουσα από την Ιορδανία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του η οποία θα τον οδηγήσει στη Σαουδική Αραβία και πιθανόν σε άλλες αραβικές πρωτεύουσες.
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή επιπλέον φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.