Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Εκτέλεση με 4 σφαίρες κατά πρόσωπο και 2 στο κεφάλι (το σκίτσο της αυτοψίας) ‒ Εθνοφρουρά κατά διαδηλωτών στο Μισούρι ‒ Οι μαύρες νύχτες του Φέργκιουσον ‒ Φωτορεπορτάζ από αμερικανικά ΜΜΕ - 3 VIDEO

Εθνοφρουρά κατά διαδηλωτών στο Μισούρι
ΑΘΗΝΑ 18/08/2014
Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον διέταξε την Εθνοφρουρά να βοηθήσει, ώστε να επανέλθει η ειρήνη στο Σεντ Λούις, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.
"Απόψε, μια ημέρα ελπίδας, οι προσευχές και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αμαυρώθηκαν από τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες ενός οργανωμένου και αυξανόμενου αριθμού ατόμων", αναφέρει ο Νίξον σε δήλωση στην ιστοσελίδα του.
Ως αποτέλεσμα, ο Νίξον αναφέρει ότι διέταξε την Εθνοφρουρά να βοηθήσει "στην αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης σε αυτή την κοινότητα".
Βίντεο από το Youtube: Αστυνομικοί διώχνουν τις κάμερες
"Get the fuck out of here or you're getting shot with this" 
Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαδηλωτές ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη μικρή αμερικανική πόλη Φέργκιουσον, όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές.
Λίγες ώρες από την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, που ήταν κυρίως νέοι, κάνοντας χρήση δακρυγόνων στο Σεντ Λούις.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KMOV-TV, οι αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνοδεύονταν από θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν δράση μετά τη ρίψη από ορισμένους διαδηλωτές κοκτέιλ Μολότοφ προς την πλευρά των δυνάμεων της τάξης.
Αλλες πηγές έκαναν λόγο για πυροβολισμούς.


Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν που ήταν άοπλος έπεσε νεκρός στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ένα περιστατικό που αναβιώνει το φάντασμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ σε μια μικρή πόλη, ο πληθυσμός της οποίας είναι Αφροαμερικανοί και η αστυνομία και η ηγεσία της είναι λευκοί στην πλειοψηφία τους.

Έξι σφαίρες κατά του Μπράουν
Ο έφηβος πυροβολήθηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι και τέσσερις στο δεξί χέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται τα πρώτα πορίσματα νέας νεκροψίας η οποία διενεργήθηκε ύστερα από αίτημα της οικογένειας του θύματος, από τον πρώην επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπάιντεν.
Το βράδυ της Κυριακής, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα που καταδίκαζαν την αστυνομική βία.
Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά σε ένδειξη παράδοσης, ενώ άλλοι προκαλούσαν τους αστυνομικούς και τους έριχναν πίσω δακρυγόνα.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ταραξίες να σπάζουν τα τζάμια ενός εστιατορίου McDonald's.
Οι εικόνες αυτές έρχονται σε αντίθεση με την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Μάικλ Μπράουν νωρίτερα την Κυριακή.
Ο θάνατος του Μπράουν ξύπνησε άσχημες μνήμες κυρίως στην Αμερική από τον θάνατο του Τρέιβον Μάρτιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός φύλακα σε συνοικία της Φλόριντα.
Ο φύλακας αθωώθηκε επικαλούμενος λόγους αυτοάμυνας.
Φωτορεπορτάζ από αμερικανικά ΜΜΕ
Φόνος Μπράουν: Δέχτηκε 6 σφαίρες, οι 2 στο κεφάλι
ΑΘΗΝΑ 16/08/2014
O Μάικλ Μπράουν, ο νεαρός αφροαμερικανός τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον του Μισούρι, δέχθηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρώτης νεκροψίας-νεκροτομής που δημοσιεύτηκαν.
Η μία από τις σφαίρες εισήλθε από την κορυφή του κρανίου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι του ήταν σκυμμένο όταν δέχθηκε τη σφαίρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της ιδιωτικής νεκροψίας που διενήργησε ο πρώην ιατροδικαστής της πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπέιντεν και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times.

Όλες οι σφαίρες έπληξαν το θύμα στο μπροστινό μέρος του σώματός του, προσέθεσε ο ιατροδικαστής, ηλικίας 80 ετών, ένας διαπρεπής ειδικός στον τομέα του.

Τέσσερις σφαίρες βρέθηκαν στο δεξί μπράτσο και δύο στο κεφάλι του εφήβου.
Τρεις νεκροψίες έχει διαταχθεί να πραγματοποιηθούν στη σορό του Μάικλ Μπράουν: μία από τις τοπικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια, μια άλλη από την οικογένεια και μια τρίτη, χθες, από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.
Ρεπορτάζ του Democracy Now για το πόρισμα
Σχέδιο από το ιατροδικαστικό πόρισμα
Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.