Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του ΚΚ Ισραήλ για τη Γάζα ‒ ;Χρειάζεται να αποδείξουμε ότι ΜΟΝΟ οι κομμουνιστές είναι διεθνιστές χωρίς υπολογιστικότητα και ιδιοτέλεια, ότι ΜΟΝΟ ο κομμουνισμός μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στο τέλος του παραλογισμού της αιματοχυσίας, ότι ΜΟΝΟ ο κομμουνισμός είναι ικανός να πραγματώσει την ειρήνη στον κόσμο;


Το δεύτερο μέρος του τίτλου είναι το σχόλιο-σημείωση του Αντώνη-Lenin Reloaded από όπου και η αναδημοσίευση της ανακοίνωσης 

Ανακοίνωση του ΚΚ του Ισραήλ
07/17/2014

Το ΚΚΙ καταδικάζει απερίφραστα την εξωφρενική ισραηλινή εισβολή στην Γάζα και ρίχνει το φταίξιμο για περαιτέρω αιματοχυσία στην Ισραηλινή κυβέρνηση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ (CPI) θεωρεί την τρέχουσα εισβολή των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στη Γάζα σαν μια εξωφρενική, εγκληματική και τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό γενικότερα και του παλαιστινιακού λαού της Γάζας ειδικότερα.
Μετά από δύο εβδομάδες δολοφονικού βομβαρδισμού της Γάζας και τεράστιας αγωνίας λόγω των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου που έχουν προξενηθεί εκεί, η πυρομανής κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε ότι τα εγκλήματα αυτά δεν ήταν αρκετά, και δήλωσε ότι η ισοπέδωση της Γάζας είναι η τελική λύση για τις ρουκέτες της Χαμάς κατά του Ισραήλ. 

Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις ρίψεις ρουκετών που θα έπρεπε να απορριφθούν, αλλά δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση ανάμεσα στα κτυπήματα της Χαμάς και των Ισραηλινών φρικαλεοτήτων που μπορεί να νομιμοποιήσουν ακόμη περισσότερες θηριωδίες.

Σε ό, τι αφορά τις συνέπειες, όλοι γνωρίζουν ότι ενώ δεν υπήρχε σχεδόν (και ευτυχώς) οποιαδήποτε ζημιά στην ισραηλινή κοινωνία, ο λαός της Γάζας έχει υποφέρει με μεγάλους αριθμούς νεκρών και τραυματισμένων αθώων πολιτών, τεράστια καταστροφή, και, για μια ακόμη φορά στην τραγική ιστορία του παλαιστινιακού λαού – μαζική απέλαση και προσφυγιά.
Όσον αφορά τις προθέσεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ δήλωσε ξανά και ξανά τις τελευταίες εβδομάδες ότι το πραγματικό κίνητρο της διοίκησης του Νετανιάχου στην επίθεση στη Γάζα δεν είναι να επιτευχθεί η ασφάλεια για το λαό του Ισραήλ, ούτε να διαλύσει τη Χαμάς ή να την αποδυναμώσει.

Η κύρια, αν όχι αποκλειστική, αιτία της ισραηλινής επίθεσης είναι να συνεχίσει την αχρεία πολιτική του σκληρού καπιταλισμού, της αποικιοκρατίας και του ρατσιστικού Σιωνισμού. 

Το να διεξάγει έναν πόλεμο στη Γάζα υπό συνθήματα όπως «αυτοάμυνα», «ενάντια στην τρομοκρατία”, “πόλεμο της αναγκαιότητας», και άλλα ψέματα – η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να διαιρέσει τις μάζες, να υποκινήσει Αραβο-Παλαιστινίους και Εβραίους να εναντιωθούν, και να κυριαρχεί σε όλους μέσω του εκφοβισμού και της χειραγώγησης.
Ακόμη και σε ρεαλιστικούς όρους, όπως ήταν, η ισραηλινή κυβέρνηση είναι λανθασμένη, παραπλανητική, και, κυρίως, εγκληματική! 

Από το 2004 το Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα (συμπεριλαμβανομένων εισβολών) όχι λιγότερο από δέκα φορές (!) υπό τα ίδια συνθήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τι κατάφεραν αυτές οι επιθέσεις εκτός από περισσότερα θύματα, περισσότερο μίσος, απογοήτευση, περισσότερα εγκλήματα; Απολύτως τίποτα!!
Είναι καιρός να διακηρύξουμε δυνατά και κατηγορηματικά:
Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή!
Υπάρχει μόνο μία λύση για την αιματοχυσία και τις φρικαλεότητες: μια πλήρης εξάλειψη της ισραηλινής κατοχής, καθώς και μια ολοκληρωμένη άρση του αποκλεισμού της Γάζας!
Το ΚΚΙ καλεί όλα τα κομμουνιστικά και προοδευτικά κινήματα να οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και να σταματήσει τα εγκλήματα πολέμου.
Όχι στην ισραηλινή επιθετικότητα!
Όχι στα εγκλήματα πολέμου!
Όχι στην επίθεση σε αμάχους!
‘Αρση του αποκλεισμού της Γάζας αμέσως!
Κάτω η Κατοχή!
Ζήτω η Ανεξάρτητη Παλαιστίνη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.