Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Γενοκτονία στα κρεματόρια του Ισραήλ ‒ Προτίμηση στα γυναικόπαιδα. Πάνω από 600 ψυχές εξαερώθηκαν ‒ Στόχος: Η καθαρότητα της φυλής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Γάζα: Πάνω από 600 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνει η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Τρί, 22/07/2014 - 21:43
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 22/07/2014 - 21:47
Eλεύθερος σκοπευτής εκτελεί με τρεις σφαίρες ένα νεαρό Παλαιστίνιο
 (πηγή: youtube)

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης έχουν δολοφονηθεί πάνω από 612 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι και 3.700 ακόμη έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων wafa.
Την ώρα που το Ισραήλ με την κάλυψη ΗΠΑ και ΕΕ επικαλείται ότι υπερασπίζεται τον εαυτό του και ότι επιδιώκει να χτυπά αποκλειστικά μαχητές και θέσεις της Χαμάς, τα στοιχεία από τη Γάζα λένε το αντίθετο:


Είναι χαρακτηριστικό ότι χθεσινά στοιχεία των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας (όταν ακόμη οι νεκροί ήταν 558) έδειχναν ότι ανάμεσα στους δολοφονημένους βρίσκονται 149 παιδιά, 120 γυναίκες και 28 ηλικιωμένοι.
Επίσης, τα στοιχεία αναφέρουν ότι το 33% των νεκρών σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας, το 27% στην Χαν Γιουνές, το 15% στην Ράφα κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Γάζας προς την Αίγυπτο και το 15% βορειότερα της πόλης της Γάζας κοντά στο Ισραήλ.
Ακόμη, 5 νοσοκομεία, 6 ιατρικά κέντρα και 4 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς στους οποίους σκοτώθηκαν επίσης 6 μέλη των υπηρεσιών Υγείας ενώ πληθαίνουν τα καλέσματα για την ανάγκη να σταλούν στη Γάζα φάρμακα, τρόφιμα, πόσιμο νερό.
Σήμερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πάνω από 900 παιδιά έχουν τραυματιστεί ενώ σημείωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να σωθούν από τις βόμβες.
Μόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 100.000. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων παραδέχθηκε σήμερα ότι "κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους" στην Γάζα.
Τα βίντεο που αναρτήθηκαν και σήμερα στο διαδίκτυο, με ποιο χαρακτηριστικό αυτό που δείχνει έναν ελεύθερο σκοπευτή να εκτελεί με τρεις σφαίρες ένα νεαρό Παλαιστίνιο, φέρνουν στο φως πλευρές της ισραηλινής θηριωδίας.
Παράλληλα, μεγάλης έκτασης επιχείρηση του ισραηλινού στρατού διεξάγεται στη Δυτική Όχθη όπου συλλαμβάνονται μαζικά άνθρωποι που συμμετέχουν στο παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης.
Πνίγεται η Γάζα στο αίμα για 15η συνεχή μέρα
Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 600 το συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων.
Όσον αφορά τις σημερινές απώλειες στη φτωχή και πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 8 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των 20 νεκρών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Μια έγκυος γυναίκα και ένα 4χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκαν από πλήγμα στην Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα, κοντά στην ισραηλινή μεθόριο, και άλλες δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 70 ετών, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό στην Ζεϊτούν, μια συνοικία της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπο των υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, άλλη μια γυναίκα σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Ράφα, ενώ δύο άνδρες σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Καράρα. Πάντα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δύο άνδρες έχασαν την ζωή τους από αεροπορική επιδρομή στην Χαν Γιούνες. 

Νωρίτερα σήμερα 5 μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες, είχαν σκοτωθεί από δύο επιδρομές στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ.
Άλλος ένας άνθρωπος έχασε εξάλλου τη ζωή του από επιδρομή στην Χαν Γιούνες, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε από βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα.
Στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ένα αγοράκι σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην συνοικία Τούφα. Τέλος τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σήμερα από τους Ισραηλινούς, υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.
Επίσης, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισραήλ επλήγη ακόμη και ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι, άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τους βομβαριδσμούς.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ μέσα στο σχολείο βρίσκονταν την στιγμή της επίθεσης αρκετά άτομα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους.
Ακόμη, περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι από τη Γάζα, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα, αναζήτησαν καταφύγιο σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία του 12ου αιώνα, αυτή του Αγίου Πορφυρίου, που χρονολογείται από την εποχή των Σταυροφοριών. 
Λίγο μετά την άφιξη των Παλαιστινίων, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα κοντινό χωράφι, με αποτέλεσμα θραύσματα να φθάσουν στην εκκλησία και να προκληθούν ζημιές σε τάφους.
Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, το Ισραήλ δεν δίστασε να χτυπήσει ένα νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Παράλληλα, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες συνεχίζουν να ανασύρουν δεκάδες πτώματα από τη συνοικία Σατζάγια που ισοπεδώθηκε την Κυριακή, σε μια απροκάλυπτη σφαγή.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ακόμη στρατιώτες του, ανεβάζοντας σε 27 τις συνολικές απώλειες των Ισραηλινών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.