Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Παλαιστίνη: Με πεντάωρη εκεχειρία το Ισραήλ προετοιμάζει την ένταση της επέμβασης ‒ ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η επέμβαση του Ισραήλ και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού ‒ ΚΝΕ-ΚΚΕ: Συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη (17/7/2014) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παλαιστίνη: Με πεντάωρη εκεχειρία το Ισραήλ προετοιμάζει την ένταση της επέμβασης
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 11:01
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 14:11

Την ώρα που οι ισραηλινές βόμβες έχουν ισοπεδώσει σπίτια, δημόσια κτίρια και υποδομές σε ολόκληρη τη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς για πέντε ώρες σήμερα Πέμπτη, για να προσφέρει ένα «ανθρωπιστικό παράθυρο», (σ.σ. η ορολογία προέρχεται από την επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού) ώστε οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα να μπορέσουν να ανεφοδιαστούν.
Ο στρατός «θα προσφέρει ένα ανθρωπιστικό παράθυρο την Πέμπτη 17 Ιούλη. Από τις 10.00 π.μ. ως τις 3.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο στρατός θα αναστείλει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τα πλήγματα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο έχει στόχο να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας να ανεφοδιαστεί», συνεχίζει ο στρατός. Παρόλα αυτά προειδοποιεί ότι αν «η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις επωφεληθούν αυτού του ανθρωπιστικού παραθύρου [...] ο στρατός θα απαντήσει αυστηρά».
Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, επεσήμανε η ίδια πηγή.
Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι τις επιδρομές του μετά το πέρας της προσωρινής εκεχειρίας και ζητά από τους κατοίκους πολλών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις 3.00μ.μ.».
902
ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 12:21
Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Θέμα: Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 208 άτομα τις τελευταίες μέρες, στον τραυματισμό 1.200 άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες.
Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.
Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:
  • Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.
Το ΚΚΕ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.