Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο κύριος Γιουνκέρ του κυρίου Τσίπρα – Για την προεδρία... Ναζί

Sun: Δεσμοί της οικογένειας Γιούνκερ με τους Ναζί
ΑΘΗΝΑ 08/06/2014
Τους δεσμούς της οικογένειας του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με το ναζιστικό καθεστώς, "φωτίζει" η βρετανική σκανδαλοθηρική Sun.
Πέραν του περιεχομένου του ρεπορτάζ που έχει το δικό του ειδικό βάρος, το ίδιο το δημοσίευμα ερμηνεύεται ως "δάκτυλος" του Ντέιβιντ Κάμερον κατά του εκλεκτού της Μέρκελ για την Κομισιόν.
Αναφέρει πως ο πατέρας του Γιούνκερ πολέμησε με τον γερμανικό στρατό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και ότι ο πατέρας της γυναίκας του, Λούις Ματίας Φρίζινγκ, ήταν συνεργάτης των Ναζί και διώκτης της εβραϊκής κοινότητας της πατρίδας του, του Λουξεμβούργου.
Σημειώνεται πως ο πεθερός του Γιούνκερ ήταν δάσκαλος στην περιοχή Έτελμπρικ, το 1940, χρονιά κατά την οποία η χώρα κατακτήθηκε από τους Γερμανούς και ότι εκείνος εθελοντικά τέθηκε στην υπηρεσία των κατακτητών, ως επικεφαλής της υπηρεσίας προπαγάνδας.
Μεταξύ των μέτρων που επέβαλε ήταν η απαγόρευση της γαλλικής γλώσσας, υπέρ της γερμανικής, σύμφωνα με την Sun. Επίσης φέρεται να ήταν επιφορτισμένος με την επιβολή νόμου που αφαίρεσε βασικά δικαιώματα από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας - ένας νόμος που θεωρείται η πρώτη φάση του Ολοκαυτώματος.
Γείτονας του Φρίζινγκ που μίλησε στην εφημερίδα ανέφερε: "Γνώριζα τον Λούις για τριάντα χρόνια και δεν είχα ιδέα ότι ήταν φίλος των Ναζί. Κρατούσε αυτή τη στάση σιωπής μάλλον για να μην βλάψει την καριέρα του Ζαν Κλοντ".
Οι Γιούνκερ ζουν σε μία έπαυλη αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών, έξω από την πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου, αναφέρει επίσης το άρθρο, καταλήγοντας με την πληροφορία πως η εφημερίδα επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της καμπάνιας του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
NOOZ

Επισημάνσεις κειμένου, εικόνες, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.