Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ιμπεριαλισμός καλά κρατεί και το ΚΕΑ μέσα – Χαιρετίζουμε!

Αριστερός χαιρετισμός
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παράταση της επέμβασης ψήφισε η γαλλική Βουλή
Υπέρ και το «Αριστερό Μέτωπο»
ΠΑΡΙΣΙ.--
Με 428 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 21 αποχές, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε χτες την παράταση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Και δεξιά γροθιά
Ο πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ορό, αναφέρθηκε εισηγητικά στις «σημαντικές δυσκολίες» που «δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε, ούτε να μειώσουμε», συμπληρώνοντας –με περίσσιο θράσος απέναντι στον πολύπαθο λαό της αφρικανικής χώρας– ότι «οι προσπάθειές μας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς».
Άνεμος Ελευθερίας

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό», η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από «εντάσεις», μεταξύ άλλων και για τον αριθμό των στρατιωτών που συμμετέχουν στην αποστολή, καθώς η αντιπολίτευση έκρινε ανεπαρκείς τους 2.000 που έχουν σταλεί για να εκπροσωπήσουν τα γαλλικά μονοπώλια στη μοιρασιά του τεράστιου πλούτου.

Ψάχνοντας για διαμάντια
Εκ μέρους της Προέδρου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Κατρίν Σαμπά-Σαζά, η εκπρόσωπός της, Κλεμά-Ανισέ Γκιγιαμά-Μασόγο, έσπευσε μετά την ψηφοφορία να ξεκαθαρίσει ότι «η Πρόεδρος εκφράζει την ευγνωμοσύνη της».
Ζαν Λυκ - Αλέξης: Και γαμώ τα μέτωπα
Στηρίζει το «Αριστερό Μέτωπο»

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του «Αριστερού Μετώπου», του εκλογικού συνασπισμού όπου συμμετέχει το ΚΚ Γαλλίας που είναι βασικό μέλος του ΚΕΑ και στενός «εταίρος» του ΣΥΡΙΖΑ.

Άδάμαντες

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αντρέ Σασέιν, πρώτα ανέλυσε στην ομιλία του το «χάος» που επικρατεί σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν κατάφερε να δράσουν στο πλευρό της και άλλες δυνάμεις και τελικά κατέληξε ότι «δεν μπορούμε σήμερα να αποσύρουμε τα στρατεύματά μας και να εγκαταλείψουμε τον κεντροαφρικανικό λαό στην τύχη του»...!
Στο μεταξύ, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων ομάδων χτες στο Μπανγκί αναφέρθηκαν δεκαπέντε θάνατοι.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 26/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.