Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Και αυτή η ιστορία στο Μπανγκί δεν έχει σκυλιά, αλλά σφαγές παιδιών (και ορυκτό πλούτο, όπως η Β. Κορέα), και κυρίως την «επέμβαση» των πολιτισμένων Γάλλων. Ως εκ τούτου δεν πουλάει. – Ναι, αλλά το άλλο με τα σκυλιά το ξέρετε;

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από τις 5 Δεκέμβρη η γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση
Ανεξέλεγκτες οι συγκρούσεις και σφαγές παιδιών 

1.500.000 άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν στη ζούγκλα, χωρίς τρόφιμα, φάρμακα ή σκηνές

Στο στόχαστρο ο μεγάλος ορυκτός πλούτος: Ασχέτως με το εάν ο Μποζιζέ είχε δίκιο ή όχι, ο σημαντικός και ανεκμετάλλευτος εν πολλοίς ορυκτός πλούτος αυτής της πρώην γαλλικής αποικίας δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητος από το Παρίσι. Το 40% των εξαγωγών της χώρας είναι διαμάντια. Πλούσια είναι επίσης και τα κοιτάσματα της χώρας, μεταξύ άλλων, σε χαλκό, χαλαζία, γραφίτη, σίδηρο, χρυσό, αλλά και ουράνιο.
Ο «νέος άνεμος» στο Μπανγκί
Η γαλλική επέμβαση στη χώρα, που ξεκίνησε σήμερα (6/12/2013), και υποστηρίζεται από τη Misca, την αφρικανική δύναμη, είναι «καλοδεχούμενη», σημείωσε ο Ζιγκελέ. «Πρέπει να αναλάβει το έργο της επιστροφής της ασφάλειας σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα οι ένοπλες δυνάμεις της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας θα ενισχύονται σταδιακά ώστε να αναλάβουν το πεδίο και να αποφευχθεί μια επιστροφή στο χάος», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ενισχύεται η μόνιμη παρoυσία των Γάλλων στρατιωτών στο Μπανγκί.
Ο ΟΗΕ έδωσε χθες (5/12/2013) το πράσινο φως για τη γαλλική επέμβαση.

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Η παρουσία των ξένων στρατευμάτων από Γαλλία, Τσαντ και άλλες αφρικανικές χώρες κυρίως στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των συγκρούσεων ανάμεσα στην πλειονότητα των χριστιανών και στη μειονότητα των μουσουλμάνων που μαίνονται πλέον ανεξέλεγκτα απ' άκρη σ' άκρη της πόλης.

Απεσταλμένοι διεθνών πρακτορείων μεταδίδουν εικόνες κόλασης, σημειώνοντας πως βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη οι επιθέσεις και τα λιντσαρίσματα αμάχων με αφορμή και προσχήματα κάθε είδους.

Η εφιαλτική κατάσταση συμπληρώνεται και από πρόσφατες καταγγελίες οργανώσεων που είδαν προχτές το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες έχουν αποκεφαλιστεί ακόμη και παιδάκια (!) από ένοπλους εγκληματίες που προσπαθούν να εκδικηθούν προηγούμενες επιθέσεις...
Ο εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στη χώρα, Σουλεϊμάν Ντιαμπάτε, σημείωσε πως καταγράφονται περιστατικά απίστευτης βίας στο Μπανγκί, ιδιαίτερα σε βάρος των παιδιών, από υποστηριχτές και πολέμιους του επικεφαλής της ένοπλης οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ, Μισέλ Ντζοτόντια, που έχει σφετεριστεί την εξουσία, με τη βοήθεια ξένων ισλαμιστών μισθοφόρων, από τον περασμένο Μάρτη, ανατρέποντας την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ.
Οι εκτοπισμένοι άμαχοι πλέον ξεπερνούν το 1/4 του συνολικού πληθυσμού των περίπου 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας και πολλοί από αυτούς παλεύουν να επιβιώσουν στη ζούγκλα, χωρίς τρόφιμα, φάρμακα ή σκηνές.
Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εξελίσσεται από τις 5 Δεκέμβρη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση, που βεβαίως δεν είχε στόχο τη «σωτηρία» του λαού από τις επιθέσεις ενόπλων, αλλά τον ανεκμετάλλευτο τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 3/1/2013

Βλέπε επίσης:
Για το ίδιο ΘΕΜΑ από ΡΙΖΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.