Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Καρτερούν ματαίως οι Καρτεροί της «Αυγής»

Ο πρόθυμος της «Αυγής»
Champion της λάσπης

Το άρθρο της Σύνταξης του «Ρ» στο χτεσινό φύλλο από μόνο του όχι απλά απαντάει, αλλά βουλώνει τα στόματα πολλών που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να πιάσουν στο στόμα τους το ΚΚΕ.
Ανάμεσα στους πρόθυμους και ο Καρτερός της «Αυγής», που αναπαράγει παλιά γνωστή αστική βρωμιά του τύπου: «Το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του...».
Θα μπορούσαμε απλά να παραπέμψουμε τον Καρτερό στο άρθρο της Σύνταξης του «Ρ», και να ξεμπερδέψουμε, αλλά δεν φτάνει.
Γιατί ο Καρτερός, ως πρώην διευθυντής του «Ρ»:
  • Ξέρει πολύ καλά αυτά που ένας δημοσιογράφος σε μια αστική εφημερίδα δυσκολεύεται να καταλάβει.
  • Ξέρει καλά ότι ο «Ρ», είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, καθημερινός σύντροφος καθοδηγητής, διαφωτιστής μελών και φίλων του Κόμματος, ευρύτερα των εργαζομένων στην πάλη τους.
  • Ξέρει καλά πως η ενασχόληση στο «Ρ» δεν είναι επαγγελματική σχέση, αλλά κομματική δουλειά και χρέωση, όπως
  • Ξέρει πολύ καλά ότι στο ΚΚΕ υλοποιούμε τις αποφάσεις των Συνεδρίων που συλλογικά έχουμε πάρει.
Όπως και εμείς ξέρουμε καλά - και όσοι δεν ξέρουν να το μάθουν - πως ο Καρτερός της «Αυγής» δεν ήταν απλώς πρώην διευθυντής του «Ρ», αλλά απ' αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαλύσουν το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, και γι' αυτό, επειδή δεν τα κατάφεραν, θα κουβαλούν πάντα την πίκρα που γίνεται χολή και μίσος.
  • Ξέρει καλά πως το ΚΚΕ που παραμένει ΚΚΕ -κι αυτό δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο αρθρογράφος της «Αυγής»- όχι μόνο δεν τρώει τα παιδιά του αλλά έχει μια μοναδική δυνατότητα να χαλάει τα βρώμικα σχέδια του Καρτερού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 1/10/2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.