Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο λύκος κι ο κυνηγός

(Χημικά και τέρατα)



«…από τα μάτια τους βγαίνουν μαχαίρια
τεράστιες μαύρες ανεμώνες φυτρώνουνε
στο στήθος τους».
ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οι υαινες του Πολεμου για μια ακόμα φορά ετοιμάζονται να μας κατασπαράξουν. Χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα και Μέσα προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενεδρεύουν βαθιά στης Συρίας το δάσος.
Πριν 10 χρΟνια οι κίνδυνοι παραμόνευαν σε ένα άλλο δάσος, γεμάτο τρομοκράτες Ταλιμπάν, Μπιν Λάντεν –πρωτοπαλίκαρα άλλοτε της CIA– και αιμοβόρους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα.
ΣΗμερα, η ίδια (χρήσιμη πάντα) Αλ Κάιντα και κάποιοι καλοί (αυτή τη φορά) «τρομοκράτες» εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, την Αίγυπτο, ευγενικά χορηγούμενοι από τη γαλλική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ολάντ –του επονομαζόμενου και «ούριου της Ευρώπης ανέμου»– βαφτίζονται αντικαθεστωτικοί «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» που κινδυνεύουν από κακά και διεφθαρμένα καθεστώτα.
Κι Ενα νΕο (ή παλιό;) ιμπεριαλιστικό παραμύθι αρχίζει, παροτρύνοντάς μας να ευλογήσουμε το τσεκούρι του αγνού και τίμιου κυνηγού.
Κοιταζοντας προς τα πίσω –στην Κούβα, στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη, στη Χιλή, στη Νικαράγουα, στο Ελ Σαλβαδόρ και στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ προχτές, στη Λιβύη χτες– μπορούμε εύκολα να δούμε που βρίσκεται το δάσος του φόβου, να αναγνωρίσουμε τους τρομοκράτες-λύκους με την προβιά κυνηγού, να σκεφτούμε από ποιους πράγματι κινδυνεύουν τα ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα και οι άρρωστες γιαγιάδες, και να αποκαλύψουμε τους «ανιδιοτελείς» προστάτες με τις ματωμένες λάμες του πολέμου.
Εξακολουθουν όμως οι ύαινες να μας περνάνε για αφελείς (ή μήπως είμαστε;) Κοκκινοσκουφίτσες.
Το 2001, οι μαύροι κυνηγοί με την ακόμα πιο μαύρη καρδιά «έστηναν» φωτογραφίες κορμοράνων στα γραφεία της CIA, και έδειχναν αποθήκες χημικών όπλων από την έρημο του Άρη, ναι, του Άρη.
ΤαυτΟχρονα, στην απο ’δω πλευρά του ατλαντικού, μια Μπ-λέρα της Ευρωπαϊκής Παρακμής παρουσίαζε τα μυστικά όπλα του Σαντάμ με έκθεση 19 σελίδων, εκ των οποίων οι 10 ήταν διδακτορικό φοιτητή (τύπου Καμμένου) του 1991(!)
Σημερα, σε αποκαλυπτικό ερασιτεχνικό βίντεο (τραβήχτηκε τον περασμένο Μάρτη και συμπίπτει με την πρώτη χρήση χημικών στη Συρία) διακρίνονται οι «καλοί αντικαθεστωτικοί» του (αυτο)αποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που ετοιμάζουν γόμωση χημικών όπλων, την τοποθετούν σε κανόνι και βαράνε οίκους ευγηρίας και άσυλα ανιάτων. Στον έναν από τους δυο πολέμους του Ιράκ, οι κακοί διέλυαν θερμοκοιτίδες.
Οφειλουμε να σταματήσουμε αυτούς τους ακούραστους Κυνηγούς Κεφαλαίων.
Με ΤΗν ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ προς τον δρόμο της Λαϊκής Εξουσίας κλείνουμε για πάντα το δικό τους φονικό μονοπάτι.
«Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι».


_______
Πίνακας: Ιβάν ΚΛΙΟΥΝ, Κόκκινο φως, σφαιρική σύνθεση, περ. 1923

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.