Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Νέα αντικομμουνιστική φιέστα στο ευρωκοινοβούλιο, από ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις Λετονίας, Εσθονίας, Λιθουανίας

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετά τις απαράδεκτες αποφάσεις των κυβερνήσεων της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, να απαγορέψουν την χρήση της σημαίας, του ύμνου και των συμβόλων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ως συνέχεια της ποινικοποίησης – απαγόρευσης της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου - με επικεφαλής τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και την παρουσία των προέδρων και πρωθυπουργών των Βαλτικών χωρών - μελών της ΕΕ, οργάνωσε μία ακόμη αντικομμουνιστική φιέστα στις Βρυξέλλες, στις 26 Ιούνη 2013.
Ο θίασος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ, παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια, με χυδαία ψέματα και συκοφαντίες στρέφεται κατά της Σοβιετικής Ένωσης, αποσιωπεί την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού για τη συντριβή του ναζισμού, την απελευθέρωση των λαών και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στις Βαλτικές χώρες.
Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ επισημαίνοντας τα εξής:
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη μια φορά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που αποτελεί την επίσημη πολιτική της ΕΕ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς, με την παρουσία των προέδρων και πρωθυπουργών των Βαλτικών χωρών - μελών της ΕΕ, οργάνωσε μία ακόμη αντικομμουνιστική φιέστα στις Βρυξέλλες, στις 26.06.2013, στην οποία έδωσε σε διάδρομο του κτηρίου του ευρωκοινοβουλίου την ονομασία "δρόμος της Βαλτικής", σε "ανάμνηση" της "αποφασιστικότητας της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας να επανακτήσουν την ανεξαρτησία τους από την Σοβιετική Ένωση, να επαναφέρουν την δημοκρατία και να επανενταχτούν στην Ευρώπη".
Η νέα αντικομμουνιστική πρόκληση στο Ευρωκοινοβούλιο, έρχεται μετά τον εορτασμό στις 9 του Μάη, της Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, στην οποία καθοριστική ήταν η προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, με τη θυσία εκατομμυρίων κομμουνιστών που έπεσαν στον αγώνα για τη συντριβή του ναζιστικού-φασιστικού άξονα.
Λίγες ημέρες πριν, το Λετονικό Κοινοβούλιο ενέκρινε ποινική νομοθεσία που απαγορεύει και διώκει την χρήση της σημαίας, του ύμνου, των εμβλημάτων και συμβόλων της ΕΣΣΔ.
Όμως, οι αντικομμουνιστικές κραυγές του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων στο ευρωκοινοβούλιο δεν μπορούν να κρύψουν τη δραματική χειροτέρευση της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στις χώρες της Βαλτικής, αποτέλεσμα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, της ένταξής της στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ.
Οι λαοί των χωρών αυτών βιώνουν στο πετσί τους τη δικτατορία των μονοπωλίων, που προπαγάνδιζαν σαν "επιστροφή στη δημοκρατία".
Τα ψεύτικα λόγια ότι η ένταξή τους στην ΕΕ θα έφερνε τη λαϊκή ευημερία και την "ελευθερία" αποδείχτηκαν μεγάλη απάτη. Η λαϊκή περιουσία (βιομηχανία, οικονομικές, κοινωνικές υποδομές) αρπάχτηκε από μια χούφτα καπιταλιστών.
Οι εργαζόμενοι
  • έχασαν τα εκτεταμένα - πρωτοφανή για οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα - εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.
  • Οδηγήθηκαν βίαια στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που τους οδήγησε η επαναφορά της μισθωτής σκλαβιάς.
  • Μεγάλο μέρος τους, ιδίως η νεολαία, ξεριζώθηκε από τις χώρες του για να επιβιώσει, αποτελώντας πάμφθηνη εργατική δύναμη για το κεφάλαιο, ιδίως στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες ρωσόφωνοι στερούνται κάθε πολιτικού δικαιώματος, επειδή ήταν σοβιετικοί πολίτες.
  • Τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα σύμβολά τους απαγορεύθηκαν, η κομμουνιστική ιδεολογία και η δράση των κομμουνιστών ποινικοποιήθηκαν, την ίδια στιγμή που σε όλες τις Βαλτικές χώρες αποκαταστάθηκαν και απολαμβάνουν τιμές οι φασιστικές συμμορίες - συνεργάτες των ναζί, όπως τα Βάφεν Ες - Ες, όλα τα εγκληματικά φασιστικά κατακάθια.
Ο χυδαίος αντικομμουνισμός, η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, οι διώξεις των κομμουνιστών πηγαίνουν χέρι - χέρι με την άγρια αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει ΕΕ, μονοπώλια και αστικές κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε όλα τα κράτη μέλη.
Μάταια πασχίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου να σβήσουν από την ιστορική μνήμη τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού, τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις των εργαζομένων στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Η καπιταλιστική κρίση στην ΕΕ και τα κράτη μέλη της φανερώνει ξεκάθαρα το αποκρουστικό πρόσωπο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Όσους σκοτεινούς διαδρόμους κι αν μετονομάζουν οι αστοί, δεν πρόκειται να σταματήσουν την ταξική πάλη, κινητήρια δύναμη της Ιστορίας.
Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα ανοίξει με την πάλη της το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, το ευτυχισμένο μέλλον της ανθρωπότητας, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».
Δημοσίευση: Πέμ, 27/06/2013 - 17:14
Κατηγορία: Ευρωβουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.