Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η συνέχιση της (6μηνης) κράτησης του Κ. Σακκά(*) εκθέτει(;) τη χώρα

Αν ναι, πού την εκθέτει;
Πηγή: Fadomduck2
Έτσι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, (πως την «εκθέτει») τουλάχιστον...
Που ακριβώς όμως «εκθέτει την χώρα»; Εννοώ σε ποιους;
«Διεθνώς» μας λέει το Τσιπρέικο, και ξεμπερδεύει...
Για να δούμε όμως τι ισχύει «διεθνώς», και δη στις «δημοκρατικές χώρες της δύσης» τις οποίες επικαλείται ως πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντι, στην Αμερική τού «ένας Ομπάμα θα μας σώσει» πρώτα:
Γκουαντάναμο, και δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό.
Γερμανία:
Οι λέξεις «λευκά κελιά» την έχουν κάνει διάσημη...
Αγγλία:
Η θέαση της ταινίας «εις το όνομα του Πατρός» (πραγματική η ιστορία) είναι κατατοπιστικότατη για τον κατασταλτικό «πολιτισμό» της Αλβιόνας, οπότε να μην μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες.
Ιταλία:
Ο «νόμος έκτακτης ανάγκης» που προβλέπει επ’ αόριστο προφυλάκιση, στέρηση επισκεπτηρίων, και περιορισμό στην τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλογραφία των κατηγορούμενων για «τρομοκρατία», είναι ακόμη σε ισχύ.
Γαλλία:
Στην πιο «φιλελεύθερη» χώρα της ευρώπης, μέλη της action directe βρίσκονταν στην φυλακή έως και το 2009 τουλάχιστον.
Πορτογαλία:
Μιλάμε για την χώρα που φυλάκισε μέχρι και τον ηγέτη της επανάστασης των γαρυφάλλων, Οτέλοντε Καρβάλιο!
Ισπανία:
Περίπου 700(!!!) μέλη(;) της Ε.Τ.Α. βρίσκονται αυτή την στιγμή φυλακισμένα, ενώ παράνομο είναι και το βασκικό πολιτικό κόμμα(!!) Μπατασούνα. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως η Ε.Τ.Α. έχει σταματήσει τον ένοπλο αγώνα ήδη από το 2011.
Το τι πιστεύουν οι ίδιοι οι Βάσκοι για αυτήν την κατάσταση, δεν δείχνει να ενδιαφέρει κανέναν...
Αυτά για την δυτική ευρώπη πάντα. Για την ανατολική της απαγόρευσης του ...κόκκινου αστεριού και της ανέγερσης μνημείων στα waffen SS, καλύτερα να μην κάνουμε λόγο.
Οπότε σε ποιους «εκτίθεται» η χώρα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Σε αυτούς την επέκριναν γιατί επέβαλε «τρομονόμους» και «ειδικές συνθήκες κράτησης» μόλις μετά το 2000(**), ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά ήταν κανόνας ήδη από τις δεκαετίες του ’60-’70;
Ε όχι λοιπόν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!
 Δεν «εκτίθεται η χώρα διεθνώς». Τα όρια της αστικής δημοκρατίας και το ψευδεπίγραφο του δεύτερου συνθετικού της όρου εκτίθονται, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Αλλά αυτή είναι μία σκέψη που προσπαθείτε να αποτρέψετε, όπως ο διάολος το λιβάνι. Αλλιώς πως θα ορκίζεστε στην διατήρηση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και του καπιταλιστικού καθεστώτος, ονομάζοντας τα «ευρώπη των λαών» και «δημοκρατία», προκειμένου να παραπλανάτε τον κόσμο για την πραγματική τους φύση;
Σας κατανοώ όμως. Μία τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης είναι αδύνατη χωρίς την χρήση απροκάλυπτων ψευδών όπως η «διεθνής έκθεση της χώρας»...
_____
(**) Για πολύ συγκεκριμένους λόγους που σχετίζονται με το μεταπολιτευτικό κλίμα στην Ελλάδα. Οι «ειδήμονες» πάντως είχαν αποφύγει να χαρακτηρίσουν την μη ύπαρξη ανάλογων κατασταλτικών νόμων, «σοβιετικό κατάλοιπο» όπως κάνουν για όλες τις υπόλοιπες μεταπολιτευτικές κατακτήσεις. Εδώ θα ψιλοχάλαγε η μανέστρα...

Υ.Γ.
Ένα-δύο βιβλία με διηγήσεις Ιταλών και Βάσκων πολιτικών κρατούμενων κατηγορούμεων για «τρομοκρατία», ανακάλυψα πως λείπουν από την βιβλιοθήκη μου. Οπότε παρέλειψα λεπτομέρειες για βιβλιογραφία και τις τραγικές συνθήκες κράτησης για ανάλογες κατηγορίες, στην «δημοκρατική εσπερία». 
 
Διαβάστε:
Δείτε:
Σε ευθεία γραμμή με το αντιδραστικό παζλ που εδράζεται στον «ευρωτρομονόμο», το ενιαίο ένταλμα σύλληψης, τη συμφωνία της αστυνομικής συνεργασίας ΕΕ - ΗΠΑ για κατηγορούμενους για τη λεγόμενη τρομοκρατία είναι και η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Εφετών την Τετάρτη να παραταθεί για 6 μήνες η λεγόμενη προφυλάκιση του Κ. Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση κράτησης για 6 μήνες - πέραν δηλαδή της προβλεπόμενης του 12μηνου - φτάνοντας συνολικά τους 36 μήνες. Να σημειωθεί ότι δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου τού ασκήθηκε για την ίδια υπόθεση και νέα δίωξη. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του συμπληρώθηκε (12 μήνες), ενώ η πρώτη δίκη του δεν έχει τελειώσει και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις έχει ξεκινήσει.

Σημειώνεται ότι 36 μήνες, με την ίδια «μέθοδο», θα κρατηθεί και το μέλος (όπως έχει πει) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Γεράσιμος Τσάκαλος που βρίσκεται ήδη στον 32ο μήνα της λεγόμενης προσωρινής κράτησης... Όπως δήλωσε η συνήγορός του, Λ. Ραγκούση, με αυτή την απόφαση ανοίγει επί της ουσίας ο δρόμος όπου οι κατηγορούμενοι για τη λεγόμενη τρομοκρατία μπορούν να κρατούνται επ' αόριστον, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.
Πηγή: 902 μέσω Lenin Reloaded
Ταυτόχρονα:
Το παράπονο του (σ)Κατίδη:
  «η κοινωνία δεν συγχωρεί ούτε τους 20χρονους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.